Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Links: Busklubber og foreninger
Foreningen Busfronten
Foreningen Busfronten er en forening for danske busentusiaster. Foreningen Busfronten blev stiftet i 1986 med det formål at formidle oplysninger om, især dansk, rutebil- og busdrift.

Busfronten har ca. 190 medlemmer, der hovedsageligt er bosat i Danmark. Det typiske medlem interesserer sig for bybusser, rutebiler, fotos af busser, entreprenører, historie og trafikselskaber. Lidt færre interesserer sig for linieføringer, køreplaner, rutekort og turistbusser, mens tegninger, stelnumre, kunst- og reklamebusser, billetter, modelbusser samt mini- og handicapbusser derimod ikke appellerer til helt så mange.
Hovedstadsområdet er det område, der interesserer flest medlemmer, formentlig fordi de fleste medlemmer (ca. 2/3) bor her. Busser i resten af landet interesser dog også de fleste, mens udlandet ikke trækker helt så meget.
Dato for tilføjelse: 30-05-2011 Besøg: 2891
Busbevarelsesgruppen Danmark
Busbevarelsesgruppen Danmark er en forening dannet med det formål at sikre den sidste generation af danskbyggede busser for eftertiden. Det er vores hensigt at bevare et antal typiske busser fra de sidste omkring 20 år, hvor de danske busfabrikker byggede busser af egen konstruktion. Landets bushistorie har i høj grad været præget af fabrikkerne DAB i Silkeborg, der byggede komplette busser såvel som karrosserier på importerede chassiser, og Aabenraa Karrosserifabrik, der "kun" byggede karrosserier. Begge fabrikker blev i 1994 solgt til store svenske producenter, der i løbet af nogle få år udfasede de danske fabrikkers modeller til fordel for egne. Busserne i vores samling udgør således eksempler på de sidste generationer af danskkonstruerede busser.
Dato for tilføjelse: 30-05-2011 Besøg: 2381
Bushistorisk Selskab
Bushistorisk Selskab´s formål er at fremme kendskabet til bustransportens historie i Danmark- et hidtil forsømt område. Bushistorisk Selskab arbejder på idealistisk grundlag. Bushistorisk Selskabs aktiviteter omfatter alle aspekter af buserhvervets historie.
Dato for tilføjelse: 30-05-2011 Besøg: 2637