Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Se billede
Albums > Pressefoto > Scania V8 Første billede Foregående billede Næste billede Sidste billede
Scania V8
Scania leverer lastbil nummer 100 til Forsvaret.

Den 23. januar 2020 fejrede Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) overdragelsen af lastvogn nummer 100 til Forsvaret. I alt modtager Forsvaret op til ca. 1.000 både vej- og terrængående lastvogne fra Scania frem mod 2023.

Oberst Christian Ishøj, chef for Kapacitetsansvarlig Land (afdelingen som anskaffer rullende materiel til Hæren) i FMI, bød velkommen med ros til Scania for at forstå forsvarets krav og være en innovativ samarbejdspartner.

Derefter blev ordet givet videre til Marcus Holm, administrerende direktør i Scania Danmark, der takkede for de rosende ord og bekræftede, at Scania vil fortsætte med at leve op til de store krav fra Forsvaret. Marcus Holm nævnte også, hvor stor pris Scania sætter på det brede samarbejde, der ud over udvikling og levering af lastbiler, også omfatter et konceptopbygget uddannelsesprogram, diagnosticering og speciel værktøj samt mulighed for support/servicering af alle lastbilerne på de fleste af Scanias landsdækkende værksteder.

De tre lastbiler, der blev leveret til Forsvaret på Skive kaserne, er alle V8-trækkere med 650 hk opbygget til tungvognstransport og med forskellige blokvogne til transport af de fleste af Forsvarets kapaciteter herunder, pansrede mandskabs- og kampvogne. Køretøjerne er altså nogle af de mere komplekse varianter, da de skal kunne bruges i den daglige hjemlige struktur samt i indsatsområder rundt omkring i verden. Bilernes hjulkonfiguration er 8x4/4 med fuld luft affjedring, træk på 2 af akslerne samt styrbar første og anden aksel. Den 8-akslede blokvogn, kan justeres med 50 cm i højden og styrer på alle aksler for at sikre bedre fremkommelighed.

Alle tre V8’ere er med R Highline førerhus, så der er god plads til Forsvarets specielle materiel og til chaufføren. Fremadrettet vil der også blive leveret varianter i en pansret version, så personale er beskyttet mod vejsidebomber, miner og andre former for ammunition.

Parallelt med det danske projekt er Scania også i gang med en større leverance til det Hollandske Forsvar på mere end 3.000 lastbiler samt i tilbudsfasen på mange andre militære anskaffelser rundt om i verden.


Kilde/ Foto: Scania Danmark

Dato: 31-01-2020
Tilføjet af: Admin
Dimensioner: 1024 x 683 pixels
Filstørrelse: 80,21kB
Antal visninger: 438