Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Se billede
Albums > Pressefoto > Scania Første billede Foregående billede Næste billede Sidste billede
Scania
Scania Touring introduceret på det danske busmarked.

Der skulle gå næsten ti år, fra Scania præsenterede den første Scania Touring-turistbus, til det første eksemplar fik danske nummerplader på. Det skete for et par måneder siden, da Hirtshals Turistfart modtog en ny Touring i bytte på en veltjent Scania Irizar PB fra 2004.

Selv om der er gået næsten et årti fra første præsentation til første levering i Danmark, er Scania Touring en moderne, driftssikker og miljøvenlig konstruktion. Siden introduktionen er der produceret og leveret næsten 3.000 Touring-busser i forskellige udførelser, men fælles for dem alle er, at den senest producerede altid er lidt bedre end den forrige. Scania har løbende udviklet og moderniseret model-programmet, så Scania Touring i dag fremstår som en af markedets mest gennemprøvede, moderne og driftssikre turistbusser. Designet er derimod stort set uændret og signalerer fortsat ægte Scania, uanset fra hvilken vinkel bussen betragtes både indvendigt og udvendigt.

Touring som 2- og 3-akslet i tre længder

- Vi har løbende fået forespørgsler på Scania Touring fra interesserede danske kunder, men vi har vurderet, at den først nu er helt klar til det krævende, danske busmarked. Til gengæld kan vi nu stå 100 % inde for både kvalitet, ydeevne og services, siger Erik Rolvung, der er salgsdirektør for Bus hos Scania Danmark.

- Vi kan se, at Touring klarer sig rigtig godt i forhold til sammenlignelige busser på især det nordeuropæiske marked, herunder i høj grad også i Skandinavien, så nu giver vi den fuld gas også her i Danmark, fastslår han.

Scania Touring modelprogrammet består af højdækker-busser på 12,1 og 12,9 meters længde som 2-akslet samt 13,7 meters længde som 3-akslet med plads til 47-59 passagerer plus evt. guide samt chauffør. Touring-programmet er kendetegnet ved, at bussen er designet og udviklet af Scania i Södertälje ved Stockholm, hvor også bussernes komplette drivliner med motor, gearkasse og bagaksel samt chassis og førerplads produceres.

Svensk-kinesisk samarbejde

Karosseriet er udviklet i samarbejde med den kinesiske busproducent Higer og monteres på chassiset på Scania og Higers fælles fabrik i Suzhou i nærheden af Shanghai i det østlige Kina. Den moderne fabrik blev indviet så sent som i 2016, og siden er der rullet mere end 1.200 Touring-busser ud af de nye fabriksporte til mere end 40 markeder over hele verden - herunder nu også til det danske.

Når busserne efter en omfattende kvalitetskontrol er klar til afskibning, sejles de til Antwerpen i Belgien, hvor Scanias Delivery Center tager imod busserne og giver dem et yderligere kvalitetstjek. Det er også her, at busserne udrustes med europæisk producerede passagerstole, inden de sendes videre på egne hjul til de europæiske modtagerlande. Her er det værd at nævne, at den første danske Scania Touring til Hirtshals Turistfart kørte hele 6,18 km/liter på turen fra Antwerpen til Scania Danmarks buscenter i Aarhus.

- Med de seneste produktudviklinger er Scania Touring mere end konkurrencedygtig mod tilsvarende busser på det danske marked. Det gælder ikke mindst på driftssikkerhed, totaløkonomi og miljøegenskaber, som i kraft af Scanias legendariske 13-liters Euro 6-motorer leverer fremragende brændstoføkonomi til kørsel på markedets bredeste udvalg af brændstoftyper som diesel, biodiesel (FAME) og HVO, fortsætter Erik Rolvung.

Mange trumfer

- Af øvrige trumfkort byder Scania Touring på ægte Scania-egenskaber, når det gælder specifikationsmuligheder, kvalitet, servicenetværk, adgang til Scania Assistance nødservice fra det fintmaskede servicenetværk, finansierings- og forsikringsydelser, opkoblings-services og meget mere. Både busserne og serviceydelserne drager stor nytte af familieskabet med Scanias lastbiler, der har givet os en position som markedsleder i flere år i træk, fastslår Erik Rolvung.

Den første danske Scania Touring blev en alsidig, K-EB 4x2 bus på 12,1 meter med 51+1+1 siddepladser. Den er udrustet med en 6-cyl. 13-liters Euro 6-dieselmotor på 410 hk/2.150 Nm i kombination med en 8-trins Scania GR875R-gearkasse med fuldautomatisk Opticruise gearskiftesystem og integreret 5-trins Retarder samt enkelt-reduceret Scania bagaksel med 2,92 i udveksling.

Stål, aluminium og komposit

Karosseriet er opbygget i galvaniseret stål, aluminium og komposit-materialer og er udrustet med sideforskydelige KIEL 1020 komfortstole med klapborde og 2-punkts sikkerhedsseler, KONVEKTA KL85T-klimaanlæg og VALEO oliefyr samt BODE for- og midterdør. Det gennemgående bagagerum mellem akslerne med parallelt-gående, trykluftbetjente sidelemme og fladt gulv rummer ca. 7 m3, og bussen er desuden leveret med fuldt udstyret toilet med varme.

Førerpladsen er indrettet med fuldt justerbar ISRI førerstol med varme og vibration tilkoblet vognbane-assistenten, ergonomisk multi-justerbart rat, overskuelig og logisk indrettet instrumentgruppe hentet fra Scanias seneste lastbil-generation. Dertil kommer separat, opvarmet chauffør-rude, monitor til bak- og dørkameraer, Bosch Professional III audio/DVD-anlæg med 2 stk. monitorer, og chaufføren råder desuden over sikkerhedssystemer som ESP, EBS, ABS, ACC, LDW, Hill Hold, vejesystem på begge aksler, centrallås med fjernbetjening og mm.

To demo-busser på vej til Danmark

Scania Danmark vil i løbet af foråret have to Scania Touring demo-busser til rådighed på det danske marked. De er begge specificeret som fuldblods turistbusser i luksus-segmentet i 3-akslet version på 13,7 meter med henholdsvis 53+1+1 og 57+1+1 siddepladser. De er udrustet med den kraftigere 450 hk-version af den 13-liters motor samt 12-trins gearkasse med fuldautomatisk Opticruise gearskift, så skulle der sidde en dansk kunde, der har travlt, er de to demo-busser naturligvis også til salg i en hurtig handel.


Kilde/ Foto: Scania Danmark

Dato: 30-01-2020
Tilføjet af: Admin
Dimensioner: 1024 x 683 pixels
Filstørrelse: 94,43kB
Antal visninger: 52