Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 6

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
HVORFOR  IKKE   BARE   "TAGE  SKRIDTET  FULDT UD"    ?
DebatHer tænkes på,- at landet er lukket ned,- som det så fint udtrykkes  !

MEN,- hvor meget ar landet egentlig,- "lukket ned"    !

Grænserne er lukket,- og så alligevel  IKKE   !

MÅSKE,- er dette en stor fejl,- som MÅSKE  burde rettes til  ?


BØR   LASTBILTRAFIK,- -  VÆRE  UNDTAGET    ?
SAS iværksætter regeringens hjælpepakke
NyhedSAS har grundet corona-krisen indstillet godt 90 pct. af sine aktiviteter i Danmark. Søndag d. 15. marts indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en aftale, der giver en hjælpende hånd til de medarbejdere, der er i fare for at miste deres job på grund af corona-udbruddet.

SAS har i Danmark stillet næsten alle fly på jorden. Det betyder, at der reelt set ikke er meget arbejde tilbage at udføre.
DSB sætter salg af Orangebilletter på pause i påsken
TogI lyset af opfordringerne til at blive hjemme i påsken sætter DSB salget af Orange-billetter på pause i den pågældende periode.

Alle danskere opfordres på det kraftigste til - også i påsken - at udvise ansvarlighed, udsætte familiebesøgene og lade være med at tage på sightseeing rundt omkring i landet.

Det er en opfordring, som DSB gerne vil være med til at understøtte.
Ny Mercedes Vito præsenteret: Økonomiske motorer, ny automatgearkasse og helt nye sikkerhedsfunktioner
NyhedHøj kvalitet, overlegen trækkraft og højt niveau af komfort- og sikkerhedsudstyr er blandt de overvejende årsager til, Mercedes Vito har etableret sig i toppen af sin klasse. Og dén position bekræfter den opdaterede version.

For udover et opdateret design inde og ude er den ny Vito nemlig også fyldt op med ny teknik. Uanset om man vælger baghjulstræk eller firehjulstræk, leveres kræfterne nu af den kraftfulde og brændstofeffektive dieselmotor med den interne Mercedes-betegnelse OM654,
Henriette Kjær er ny politisk chef i ITD
NyhedVejgodstransportens brancheorganisation, ITD, styrker nu sit erhvervspolitiske arbejde yderligere med en ny politisk chef. Det er tidligere minister og transportordfører, Henriette Kjær, der fremover vil stå i spidsen for ITD’s politiske afdeling og kæmpe for ITD’s mærkesager.

Med udnævnelsen af Henriette Kjær som chef for ITD’s politiske afdeling opruster ITD nu yderligere sin politiske interessevaretagelse i en tid, hvor en solid politisk indsats fortsat er stærkt påkrævet for at sikre optimale rammebetingelser nationalt og internationalt for vejgodstransporten.
Mens du er hjemme: Gør bilen klar på 4 timer
NyhedFORÅRSRENGØRING: Applus Bilsyn har sammensat et 2 x 2 timers program, der gør din bil klar til foråret.

Bilejere bruger traditionelt masser af tid på at gå bilen efter i sømmene i løbet af marts og april. Og arbejder man alligevel hjemme – hvilket rigtig mange danskere gør i øjeblikket -, så kan det måske være meget fint at kombinere arbejde og fritid.
DTL: Nedlukning fortsætter: Stor ros til vognmænd og chauffører i covid-19’s skygge
NyhedDer er grund til at rose den store indsats, som vognmænd og chauffører lægger for dagen i disse mildest talt sære tider.

Over hele landet bidrager vognmænd og deres chauffører med at holde samfundet kørende – midt i nedlukningen. Det fortjener stor anerkendelse, mener DTLs adm. direktør Erik Østergaard, netop som statsminister Mette Frederiksen har forlænget nedlukningen til og med 2. påskedag – tre uger frem.
UNDSKYLD   MIN   UVIDENHED   !
DebatJeg har bare svært ved at forstå,- berettigelsen  her   ?

HVEM er det,- der har besluttet denne  påstands rigtighed   ?

Det  ER  jo ikke første gang,- -man gør brug af denne  "undskyldning"     !

MEN,- jeg tror ikke på,- at virkeligheden reelt ER,- eller bliver som spået    !


DET  ER  NOK  FORTSAT,- - - BARE  ET   " ALIBI "    !
ET  NØDRÅB- - - - EN  SKANDALE - - ?
DebatAlvoren begynder at gå op for de fleste   !

Det samme gør  sandheden,- - -desværre også  !

Personalet i sundhedssektoren,- er VIGTIGE,- - -ved alle    !

MEN,- den aller vigtigste gruppe,- - -tager man som  "en selvfølge"   !


SKANDALØST,- - - -IKKE  MINDRE  !
Bremseproblem indlæg fra FDL 6.
NyhedSprit ny trailer på BPW-aksler syns godkendt med 44% bremsekraft.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL, fortsætter kampen, mod akselfabrikanter som markedsfører deres produkter med falske bremsekraft % som efterfølgende godkendes af Færdselsstyrelsen G erklæringer. Urigtige oplysninger om bremse % er en trussel mod trafiksikkerheden, Hvem er de ansvarlige i dette eksempel det er!
FDL spørger! Har danske myndigheder mistet kontrolevnen ? 1.
NyhedFrie Danske Lastbilvognmænd FDL har tidligere efterlyst faktisk fysisk kontrol.

I Danmark har vore folkevalgte politikere, beriget det danske velfærdssamfund med en masse love og paragraffer, de skal alle selvfølgelig efterleves, overholdes.

Har vore folkevalgte politikere, så når de udformer lovene, også sørget for at den, faktiske, fysiske kontrol, også kan udføres, med en forventet præventiv virkning? Nej
Emirates - Verdens største flyselskab tager konsekvensen af COVID-19
FlySiden COVID-19-udbruddet begyndte har Emirates og dnata tilpasset sine aktiviteter i overensstemmelse med både lovgivning og rejseefterspørgsel.

Flyselskabet har tilstræbt at opretholde sine passagerflyvninger så længe som muligt, for at hjælpe rejsende med at vende hjem midt i et stigende antal rejserestriktioner og grænselukninger over hele verden.
DTL - Minister forlænger undtagelse på køre- og hviletidsområdet
NyhedTransportministeren forlænger den midlertidige undtagelse for chaufførernes ugehvil til og med den 11 april 2020.

Det sker for at modvirke chaufførmangel, ligesom det skal sikre større fleksibilitet i tilrettelæggelsen af varedistributionen, så der fortsat kan blive leveret varer ud til hylderne i de danske butikker.
Minister forlænger undtagelse på køre- og hviletidsområdet
NyhedTransportministeren forlænger den midlertidige undtagelse for chaufførernes ugehvil til og med den 11 april 2020. Det sker for at modvirke chaufførmangel, ligesom det skal sikre større fleksibilitet i tilrettelæggelsen af varedistributionen, så der fortsat kan blive leveret varer ud til hylderne i de danske butikker.

Danmark var et af de første lande i Europa, der på baggrund af den aktuelle situation iværksatte ekstraordinære initiativer til at sikre forsyningssikkerheden og undgå mangel på chauffører ved at indføre en 10-dages undtagelse fra reglerne om chaufførernes ugehvil.

Scandlines hilser præciserende Femern-godkendelse velkommen
NyhedEuropa-Kommissionen har efter fornyet undersøgelse af den finansiering, som Danmark yder Femern A/S til støtte for den faste forbindelse, konkluderet, at der er tale om statsstøtte, som blandt andet Scandlines har fastholdt gennem hele forløbet.

Den fornyede undersøgelse var nødvendig, da EU-Domstolen i 2018 annullerede Europa-Kommissionens oprindelige tilkendegivelse fra 2015 og dermed fjernede det økonomiske grundlag for Femern-projektet.
Statsstøtte: Kommissionen godkender Dansk offentlig finansiering af den faste forbindelse over Femern Bælt
NyhedEuropa-Kommissionen har konkluderet, at modellen for offentlig finansiering af kyst til kyst-forbindelsen over Femern Bælt mellem Danmark og Tyskland er i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler.

Ledende næstformand med ansvar for konkurrence, Margrethe Vestager, udtaler: "Den faste forbindelse over Femern Bælt vil bidrage til den grænseoverskridende integration af de to regioner, som den vil forbinde
Tankstationerne langs motorvejsnettet holdes åbne og Vejdirektoratet øger rengøringen på toiletterne på rastepladserne
NyhedDet vil fortsat være muligt at tanke på motorvejsrastepladserne langs motorvejsnettet som hidtil. Det gælder både benzin/diesel og el, ligesom der nogle steder vil være mulighed for et vist udbud af mad og drikkevarer på tankstationerne og på Infoterierne.

Lukning af nogle restauranter, cafeer mv. vil betyde, at der på nogle pladser vil være færre toiletter til rådighed.
Antallet af personbiler på vejene falder, mens godstransporten er upåvirket
NyhedNye tal fra Vejdirektoratet viser, at antallet af personbiler på motorvejene er faldet markant de seneste par uger, hvorimod antallet af lastbiler er steget. Det er ifølge transportminister Benny Engelbrecht positivt, fordi det både viser, at rigtig mange følger regeringens anbefalinger om at blive hjemme, og at der fortsat er en stabil strøm af varer til landets butikker.

Selvom store dele af det danske samfund i disse dage er lukket ned på grund af restriktioner for at inddæmme COVID-19, er der heldigvis ikke grund til at bekymre sig for, om der kan komme varer på hylderne i landets butikker.
Arriva tilpasser køreplan for togene
TogPå mandag justeres køreplanen for Arrivas tog. Tiltaget, der betyder, at antallet af afgange reduceres, skal sikre en mere stabil drift og vil både gælde i fjern- og regionaltogtrafikken, i metroen, på S-togsnettet og på færgeafgangene til og fra Bornholm. Baggrunden for de færre afgange er, at der er markant færre rejsende i den kollektive trafik.
ATL - Branchen anbefaler: vigtige forholdsregler ved godsmodtagelse
NyhedVi skal passe godt på de chauffører og andre medarbejdere, som holder Danmark kørende trods netop nu. Derfor er organisationerne inden for vejgodstransportbranchen gået sammen om en række fælles anbefalinger til sikker adfærd i forsyningskæden.

Anbefalingerne gælder medarbejdere i alle led fra speditør til transportør og transportkøber.
ATL - Aftale med 3F om hjemsendelse på ATL-overenskomsten
InfoDI/ATL har indgået aftale med 3F Transport, der giver mulighed for at hjemsende medarbejderen omfattet af ATL-overenskomsten uden løn, når der er arbejdsmangel på grund af COVID-19.

Læs via ATL hjemmeside på dette Link

Kilde: Transportens Arbejdsgivere
Sporarbejde mellem Ringsted og Næstved fra udgangen af marts
TogLørdag den 28. marts sætter Banedanmark gang i sporarbejdet imellem Næstved og Ringsted, som betyder, at togstrækningen vil være spærret i otte måneder frem til udgangen af november.

I løbet af de otte måneder skal der udføres et kolossalt løft af hele strækningen, hvor man både opgraderer den eksisterende bane og klargør den til den kommende Ringsted-Femern-forbindelse.
Nye regler for syn af køretøjer
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht vil midlertidigt ændre reglerne for eksempelvis bilsyn, så ejerne af køretøjet ikke risikerer at få en bøde eller at få frataget nummerpladen, såfremt køretøjet ikke bliver synet inden for fristen. Det gælder i første omgang for synsfrister, som er eller bliver overskredet i perioden fra og med den 15. marts 2020 til og med den 15. maj 2020.

Færdselsstyrelsen indkalder hver uge omkring 24.000 køretøjer til syn med en frist for, hvornår køretøjet senest skal være synet.
Færdselsstyrelsen suspenderer sanktioner for at overskride synsfrist
InfoSom følge af corona-krisen bliver der ikke udskrevet bøder og klippet nummerplader på biler, der overskrider sin synsfrist mellem 15. marts og 15. maj 2020.

Syn af køretøjer er en forudsætning for at opretholde færdselssikkerheden i Danmark.

Netop nu giver en synsindkaldelse dog anledning til utryghed blandt bilejere, som i forbindelse med corona-krisen er bekymrede for, hvorvidt de bør møde frem til bilsyn.
DTL - Tænk på chaufførerne, når de skal træde af
NyhedPå baggrund af forlydender om, at toiletadgangen for chauffører på rastepladser og ved læsse- og aflæssesteder er blevet begrænset af frygt for smittefare, opfordrer DTL – Danske Vognmænd til forståelse for transportbranchens situation.

- Det er uacceptabelt, hvis chaufførerne ikke har de normale muligheder for toiletbesøg. Chaufførerne udfører et helt nødvendigt og kritisk arbejde for samfundet og for at holde hjulene i gang herunder at der er fødevarer i forretninger og supermarkeder og kritisk materiel fx til sygehusene og andre institutioner, siger DTLs adm. direktør Erik Østergaard.