Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
To Covid-19-testbiler er klar til det syddanske sommerland
NyhedFra i dag kan danske og udenlandske borgere blive testet for Covid-19, mens de nyder det syddanske sommerland. To tilpassede ambulancer kommer til at fungere som mobile teststationer og vil bevæge sig rundt på udvalgte steder i Syddanmark.

Fra i dag er det muligt at blive testet for Covid-19 rundt om i det syddanske sommerland, hvis du er rask og uden symptomer på Covid-19.

Vestjysk skibsværft vinder udbud om at bygge nyt fiskerikontrolskib til knap 170 mio. kroner
SkibFiskeristyrelsen har nu afsluttet udbuddet om bygning af et nyt fiskerikontrolskib. Hvide Sande Shipyard, Steel & Service løb af med sejren

Fiskeristyrelsen har nu udvalgt det værft – Hvide Sande Shipyard - der skal bygge styrelsens nye fiskerikontrolskib – kaldet ”Ny Vestkysten”. Karstensens Skibsværft i Skagen var som prækvalificeret også med i opløbet, men i sidste ende blev Hvide Sandes tilbud valgt som det bedste på baggrund af en samlet vurdering ift. kvalitet, tidsplan, bemanding, organisation og pris.
Transportkontrollen skal gå mere målrettet efter virksomheder med overtrædelser på samvittigheden
NyhedNy, bred aftale betyder, at kontrollen med dyretransporter i højere grad skal målrettes de transportører og landmænd, der gang på gang overtræder reglerne. Et stort fremskridt for dyrevelfærden siger fødevareminister Mogens Jensen.

Kontrollen med dyretransporter bliver nu styrket markant, så dyrene får bedre dyrevelfærd. Sådan lyder det fra fødevareminister Mogens Jensen om en ny, bred aftale om transportkontrol. Aftalen er indgået mellem regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance samt Alternativet.
Dyrenes Beskyttelse: Store forventninger til aftale om kontrol af dyretransporter
NyhedDer er netop blevet indgået ny aftale om kontrol af dyretransporter mellem regeringen og alle partierne i Folketinget. Dyrenes Beskyttelse har store forventninger til aftalen, der træder i kraft pr. 1. oktober.

I sommeren 2018 kom det frem, efter Dyrenes Beskyttelse havde søgt aktindsigt, at Fødevarestyrelsens kontrol med dyretransporter ud af Danmark var særdeles mangelfuld. Efterfølgende viste en redegørelse fra Fødevarestyrelsen, at der i årevis havde været manglende sanktionering af overtrædelser af reglerne for dyretransporter.
DSB - Modtageværksted til nye el-tog ændres fra Fredericia til Helgoland
TogDSB har besluttet at stoppe udviklingen af sit værksted i Fredericia til at kunne modtage el-tog, der er i udbud, og efter planen skal modtages fra 2024. I stedet skal det eksisterende værksted på Helgoland i København opgraderes til midlertidigt at modtage el-togene.

Beslutningen er truffet, fordi forudsætningerne for at udvide værkstedet i Fredericia har ændret sig markant, siden planen om at udvide det blev lagt i 2017. Med beslutningen sparer DSB samtidig et større trecifret millionbeløb.
DSB - 35 IC4-togsæt tages midlertidigt ud af drift
TogDSB har konstateret en potentiel teknisk fejl på en række renoverede køre-bremsekontroller til IC4-togsæt.

Leverandøren af de renoverede køre-bremsekontroller har ikke fikseret tandhjulene i kontrollerne korrekt, og tandhjulene kan skride ud af position. Sker det, kan togsæt med de renoverede køre-bremsekontroller udelukkende nødbremse/farebremse.
Danmarks første "digitale" lokomotiv skal køre til Hirtshals
HavnHos Nordjyske Jernbaner arbejdes der i øjeblikket på højtryk for at færdiggøre Danmarks første "digitale" lokomotiv. Lokomotivet, som allerede forventes færdigmonteret den 26. juni og endeligt godkendt ultimo november, skal anvendes til flytning af infrastruktur-materiel men kan også bruges som forløber eller lods for godstog til og fra Hirtshals.

Siden det nye, digitale signalsystem ERTMS (European Railway Traffic Management System) blev indført på strækningen mellem Lindholm og Frederikshavn i slutningen af 2018, har det ikke været muligt for "analoge" tog at køre på strækningen, ligesom det heller ikke har været muligt for Nordjyske Jernbaner at flytte infrastruktur-materiel imellem Skagensbanen og Hirtshalsbanen.
Vognmændene: Stop mummespillet om infrastrukturen
NyhedAtter er de længe ventede politiske forhandlinger om landets trafikale infrastruktur sat på pause. Forud for folketingsvalget sidste år skortede det ellers ikke på omfattende infrastrukturudspil fra både den daværende regering sammen med DF samt Socialdemokraterne selv. Denne gang er en af landets mest presserende udfordringer blevet parkeret i statsministeriet ifølge flere af Folketingets partier, der blot kan se frustreret til. DTL – Danske Vognmænd opfordrer regeringen til at tage både folkestyret og folket alvorligt
Gående og cyklister gratis med Molslinjen i juli
SkibI juli 2020 bliver det gratis for gående og cyklister at rejse med Molslinjens indenrigsfærger. Billetten skal dog reserveres og betales på normal vis, inden pengene kan føres tilbage, så turen bliver gratis efter rejsen.

For gående og cyklister bliver juli 2020 en god måned at rejse i med en af Molslinjens indenrigsfærger. Regeringens sommerpakke gør nemlig turen gratis. Det bliver dog nødvendigt for gæsterne selv at lægge pengene ud, når de skal rejse på statens regning. Det er nemlig kun benyttede billetter, som giver pengene tilbage.

OK - Husk mundbind og madpakker til kør-selv-ferien
NyhedFlytrafikken over Europa er stadig begrænset og bilen bliver det foretrukne transportmiddel i forbindelse med årets sommerferie. Det kan give trængsel på bestemte tidspunkter hen over sommeren

I de kommende uger pakker danskerne bilen og drager på ferie. I år tegner det til, at presset på det danske vejnet bliver væsentlig højere end normalt, fordi mange flere holder ferie herhjemme.

Sommerhusudlejere og campingpladser over hele landet melder udsolgt i hele juli måned. Det giver udfordringer på de store rejsedage hen over sommeren
VARM  LUFT  OG  TOMME   LØFTER  FRA   DANISH  CROWN,- - - ELLER    ?
DebatMan har været fremme med,- strenge regler for Polske  medarbejdere i Danmark  !

Nok med baggrund i  Polens krav om  karantæne,- når man vender hjem til Polen   !

MEN,- trods ihærdig indsats i afdelingen i Essen i Tyskland,- - vandt  Corona`en   !

Fire medarbejdere er nu konstateret smittet   !


KAN  SMITTEN  OVERFØRES,- HVIS   DANMARK   AFTAGER   KØDVARE   FRA   DET  SLAGTERI   !
Aftale om genstart af luftfarten
NyhedEt flertal i Folketinget er enige om at bruge op til 260 millioner kroner på at genstarte luftfarten i Danmark.

COVID-19 har ramt luftfarten ekstremt hårdt, og de små danske indenrigsruter har brug for hjælp, hvis de skal i gang igen.

Luftfarten er med til at binde Danmark sammen på tværs af regioner og øer, og den forbinder ligeledes Danmark til omverdenen. De hurtige flyforbindelser til, fra og i Danmark er ligeledes vigtige for danske virksomheder og særligt de eksportrettede brancher.
Mercedes-Benz Trucks lancerer eftermontering af Højresvingsassistent til lastbiler
NyhedHos Mercedes-Benz sigter man mod en fremtid helt uden trafikuheld, og nu gør producenten det muligt at få eftermonteret Højresvingsassistent i flere af de modeller, der allerede kører på vejene. Og selv for ældre modeller, der ikke er kompatible med Højresvingsassistent, tilbydes flere alternativer, der højner sikkerheden for især de bløde trafikanter.

Kørsel i tæt trafik med mange cyklister og fodgængere kan være nervepirrende for både de bløde trafikanter og chaufførerne i de mange lastbiler, som dagligt kører i byerne.
Ca. 2,6 mio. kroner til opkvalificering af opsagte medarbejdere i Billund Lufthavn
NyhedBillund Lufthavn har varslet 309 medarbejdere om, at de bliver fyret. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard giver dispensation, så næsten 2,6 mio. kroner fra varslingspuljen kan hjælpe dem videre på arbejdsmarkedet.

COVID-19 har medført et kraftigt fald i lufttrafikken og dermed betydet, at der stort set ikke er passagertrafik. Det får Billund Lufthavn til at reducere personalestaben med 309 ud af 1058 medarbejdere.

Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) i Sydjylland vurderer, at mulighederne for at finde et nyt job i området er begrænset, da medarbejdere som fx passagerassistenter, gatekoordinatorer og securitymedarbejdere i høj grad er specialiseret til lufthavnens drift
Aalborg bliver fyrtårn og ambassadør for den grønne kollektive trafik
NyhedBorgmester Thomas Kastrup-Larsen og Transportminister Benny Engelbrecht underskriver fredag 26. juni en klimasamarbejdsaftale om grøn kollektiv trafik, der helt officielt gør Aalborg til fyrtårn og ambassadør for den grønne kollektive trafik. Det gør de midt i anlægsarbejdet af PlusBussen, der er Danmarks første af sin slags.

Med klimasamarbejdsaftalen om grøn kollektiv trafik bliver Aalborg Kommune et fyrtårn og ambassadør for den grønne omstilling af den kollektiv bustrafik sammen med Københavns Kommune, Aarhus Kommune, Odense Kommune, Vejle Kommune og Frederiksberg Kommune. Ministeren er rundt i de seks byer på fredag.

CPH forventer betydelig negativ resultatpåvirkning af Corona-krise
NyhedCOVID-19-pandemiens rejserestriktioner og grænsenedlukninger har ramt luftfarten hårdt. Det gælder også for Københavns Lufthavne A/S (CPH), hvor passagertrafikken har været reduceret til niveauer, der ikke er set lavere siden Anden Verdenskrig. Det påvirker CPHs finansielle forventninger for 2020 negativt, og lufthavnen forventer nu at realisere et samlet underskud for året.

Den store usikkerhed, som sundhedskrisen har skabt for flytrafikken i Danmark og i resten af verden, har medført, at det hidtil ikke har været muligt at vurdere krisens påvirkning af CPHs økonomi.
Ny kontrolenhed skal bekæmpe social dumping
NyhedRegeringen opretter ny kontrolenhed, der skal sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår i alle dele af de store byggeprojekter på Transport- og Boligministeriets område.


Regeringen sætter yderligere ind mod social dumping og opretter en ny statslig kontrolenhed. Den skal kontrollere, at private leverandører og deres underleverandører, der udfører arbejde for staten, overholder kontraktbestemmelser om løn- og arbejdsvilkår (såkaldte arbejdsklausuler).
Klimasamarbejdsaftaler om grøn kollektiv trafik
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht har indgået klimasamarbejdsaftaler med landets største kommuner, som sikrer en grøn omstilling af ¼ af den samlede kollektive bustrafik.

Landets største kommuner skal være fyrtårne i den grønne omstilling af den kollektive trafik. Det fremgår af de klimasamarbejdsaftaler, som transportminister Benny Engelbrecht nu har indgået med kommunerne i henholdsvis København, Aarhus, Odense, Aalborg, Vejle og Frederiksberg. Aftalerne skal være med til at understøtte og accelerere den grønne omstilling i landets kommuner ved, at alle nye bybusser skal være nulemissionsbusser fra 2021. Det er både en gevinst for klimaet og luftkvaliteten i byerne.
Landsret: Først p-afgift efter 3 minutter
NyhedMed mindre det tydeligt fremgår af skiltningen, må private parkeringsselskaber ikke udskrive p-afgifter for standsning af bil, slår ny landsretsdom fast. Godt at bilister ikke stilles ringere ved standsning på privat end offentligt område, mener FDM, der førte sagen.

En standsning er ikke det samme som en parkering. Hverken på offentlig vej eller på en privat parkeringsplads. Derfor var det ikke i orden, da et FDM-medlem fik en p-afgift for at standse sin bil i to minutter på en privat parkeringsplads. Det slår Østre Landsret fast i en ny dom.
Vejdirektoratet lægger ny asfalt på rute 11 Aalborgvej ved Fjerritslev
TrafikFra i dag og cirka tre uger frem lægger Vejdirektoratet ny, klimavenlig asfalt på rute 11 Aalborgvej ved Fjerritslev.

Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.
Movia - Frederikssund Kommune forlænger den kollektive transport med plustur
NyhedDet bliver nemmere for borgerne i Frederikssund Kommune at benytte busser og tog, selvom stoppestedet eller stationen ikke er lige uden for gadedøren. Fra 1. juli kan de nemlig bestille en plustur, som kører fra gadedøren til nærmeste station eller stoppested.

Man skal kunne bo og arbejde overalt på Sjælland. Men det er ikke alle steder, at bus og tog kører hele vejen til sommerhuset eller helt hjem til bopælen. Nu tilbyder Frederikssund Kommune fra 1. juli borgerne plustur, som er en ny form for kollektiv transport.
Ja tak til nye skinner på Østbanen
NyhedRegionsrådet besluttede i dag enstemmigt at gå videre med en sporrenovering af den regionale Østbane. Det betyder, at anden fase af sporrenoveringen nu sættes i gang. Kampen for at skaffe den nødvendige finansiering fra Christiansborg fortsætter, siger Heino Knudsen.


Region Sjælland fortsætter arbejdet hen imod en renovering af de nedslidte togskinner på Østbanen. Det besluttede Regionsrådet i dag. På baggrund af to større undersøgelser af Østbanen om renovering af de eksisterende spor og mulighederne for en BRT-busløsning.
OG  HVEM  SKAL  VI  GIVE  SKYLDEN   ?
DebatLandet blev hurtigt  lukket ned,- da  "Coronaen"  kom til landet   !

Desværre blev det besluttet,- at der skulle være lempelser   !

Disse lempelser,- omhandlede  "livsvigtige"  områder i samfundet   !

ALLE  skulle jo føle,- at  "de også fik noget"     !


SKAL  VI  NU   BETALE  FOR  DE   "LEMPELSER"    ?
Movia - Linje 27 og 164 får ny endestation
BusDa Cityringen åbnede i september 2019, blev busserne bundet tæt sammen med nye og eksisterende metrolinjer, bus og tog i Nyt Bynet. Nu betyder forlængelsen af metroen til Nordhavn, at buslinjerne 27 og 164 også skal tilpasses. Ændringerne træder i kraft 28. juni.

Busserne skal tilpasses Nordhavnsmetroens to nye stationer, Nordhavn og Orientkaj, og derfor får linje 27 og 164 begge to ny endestation. Nordhavnsmetroen åbnede i marts 2020 og har i alt otte stationer mellem Orientkaj St. i Nordhavn og Hovedbanegården. Den nye metrolinje giver på få minutter direkte adgang fra Nordhavn til bl.a. Kongens Nytorv og Hovedbanegården.
Hjælp til lokalt erhvervsliv reducerer støjen
TrafikRødovre Kommune har fremrykket investeringer for mere end 38 mio.kr. for at hjælpe det lokale erhvervsliv. Nu går lokale virksomheder i gang med det første arbejde. Det er nye kantsten på Slotsherrensvej og Tårnvej som forberedelse til, at man kan lægge støjreducerende asfalt.

Midt under corona-nedlukningen besluttede kommunalbestyrelsen i Rødovre Kommune at fremrykke investeringer for mere end 38 mio.kr. for at hjælpe det lokale erhvervsliv.