Chaufførnyt
Ferie For Alle
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Vestfyn Trækker
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Midttrafik - Flere elbusser på vej
NyhedFra foråret 2021 vil der være 29 nye eldrevne ledbusser på bybuslinjerne i Aarhus. De nye busser bliver leveret af Volvo. Udover den klimamæssige gevinst har busserne også en række andre fordele i forhold til de eksisterende diesel-ledbusser. Levering af de 29 elbusser er næste skridt på vejen mod 2027, hvor alle bybusser i Aarhus skal være fossilfrie.

Allerede i dag nyder Aarhus godt af de fire støjsvage elbusser på linje 13. Fra foråret 2021 vil yderligere 29 elbusser glide rundt i den aarhusianske trafik til glæde for miljøet, kunderne, chaufførerne og de trafikanter, den passerer.
Rejs flere på samme rejsekort i Aarhus bybusser
NyhedNu bliver det nemmere at rejse flere på samme billet i Aarhus bybusser. Bybuskunderne i Aarhus kan fremover checke flere ind på et rejsekort. Det letter især adgangen for skoler og institutioner. Det nye udstyr, ”Check ind ekstra”, blev installeret i bybusserne i uge 3, og supplerer det hidtidige rejsekortudstyr.

Hidtil har kunderne ikke kunne rejse flere på et rejsekort i Aarhus bybusser. Med nyt udstyr i Aarhus bybusser er det nu blevet muligt.
Sæt kryds i kalenderen den 5. marts til indvielse af den førerløse bus i Aalborg
NyhedSom det første sted i Danmark får Astrupstien i Aalborg Øst nu førerløse busser i rutedrift.

Sæt kryds i kalenderen den 5. marts, når Aalborg Kommune inviterer til officiel indvielse på Trekanten, Sebbersundvej 2A, 9220 Aalborg Øst fra kl. 11.

Transportminister Benny Engelbrecht, Borgmester Thomas Kastrup Larsen og CEO hos Holo Peter Sorgenfrei medvirker på dagen, hvor de vil indvie busserne.
Scania Danmark leverer første LBG-lastbil til Frode Laursen
LastFrode Laursen A/S i Vitten nord for Aarhus kan nu bryste sig af at være den første danske virksomhed, der har sat en ny Scania gaslastbil til kørsel på flydende biogas i normal drift. I stedet for den traditionelle dieselmotor er den nye Scania R 410 udrustet med en gasmotor, der kan give en markant reduktion af CO2-udslippet.

Frode Laursen er en stor dansk transport- samt lager- og logistikvirksomhed med aktiviteter i hele Norden. Virksomheden disponerer dagligt over mere end 1.000 lastbiler, heraf ca. 750 egne, og for nylig kom den første lastbil til kørsel på flydende biogas ind i flåden.
Kan det betale sig at tage firmabilen på skiferie?
NyhedVinterferien nærmer sig, og for mange danskere er det lig med skiferie. Har du firmabil, er det værd at overveje at køre selv, da der kan være penge at spare i skat, hvis du selv skal betale for benzinen. Du skal blot huske at få din arbejdsgiver til at nedskrive dit beskatningsgrundlag af firmabilen på lønsedlen med beløbet på din benzinregning.

Den nye California 6.1 er landet i Danmark til priser fra 426.694 kr.
AutoSiden introduktionen af den første i 1988, har California været bilen for folk, der elsker tanken om en spontan aktiv ferietur, en weekend i sommerlandet eller på den store familieferie ud i Europa. Nu er den nye, opdaterede California 6.1 landet i Danmark, og ferieplanlægningen kan gå i gang.
TUR.dk - Skal du tage kørekort til lastbil eller bus?
NyhedSå skal du være opmærksom på de helbredskrav, der stilles. Læs mere om kravene i TURs nye folder om helbredsattest til kategori 2.

I den nyudviklede folder kan man finde information om de skærpede krav, der stilles til ens helbred i forbindelse med at tage kørekort til lastbil eller bus, med eller uden stor påhængsvogn.
Billund Lufthavn skyder det nye årti i gang med vækst
Fly2020 starter tilfredsstillende i Billund Lufthavn. Det nye årti og det 11. år i træk i lufthavnen er startet med en vækst med 16.327 passagerer, hvilket svarer til en vækst på 7,5 procent i forhold til januar 2019. I januar 2020 er der 235.360 passagerer, der har benyttet sig af Vestdanmarks internationale lufthavn.

Godt begyndt er bare godt begyndt – men en solid fremgang i årets første måned er et godt udgangspunkt for 2020. Billund Lufthavn har haft vækst i passagertallet i ti år i træk, og nu er det 11. år skudt af stablen med samme positive tal.
​DEKRA Bilsyn overtager Mikkels Bilsyn
NyhedDEKRA Bilsyn overtager Mikkels Bilsyn pr. 2. marts 2020. Med de to synshaller i Randers og Hadsten kommer DEKRA Bilsyn op på 34 synshaller i hele Danmark.

Det helt rigtige match

Ifølge direktør i DEKRA Bilsyn, Githa Nørbæk, er overtagelsen af Mikkels Bilsyn et naturligt led i den videre ekspansion. DEKRA Bilsyn er løbende på udkig efter gode og rentable synshaller, og her kunne de ikke lade Mikkels Bilsyn passere.
Øget gods- og fritidstrafik, men samlet set en svag nedgang
NyhedFritidstrafikken over Øresundsbron er steget med 2,8 procent i 2019, og der blev slået rekord i antal fritidsture blandt danske BroPas-kunder. Men samlet set faldt vejtrafikken marginalt med 0,7 procent sammenlignet med 2018.

Øresundsbro Konsortiets resultat før værdiregulering var 1.281 millioner DKK, hvilket er en stigning på 76 millioner DKK i forhold til året før.

I 2019 passerede i gennemsnit 20.423 køretøjer per dag Øresundsbron, sammenlignet med gennemsnitligt 20.557 køretøjer i 2018
Scania leverer lastbil nummer 100 til Forsvaret
LastDen 23. januar 2020 fejrede Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) overdragelsen af lastvogn nummer 100 til Forsvaret. I alt modtager Forsvaret op til ca. 1.000 både vej- og terrængående lastvogne fra Scania frem mod 2023.

Oberst Christian Ishøj, chef for Kapacitetsansvarlig Land (afdelingen som anskaffer rullende materiel til Hæren) i FMI, bød velkommen med ros til Scania for at forstå forsvarets krav og være en innovativ samarbejdspartner.
Politi - 1933 forseelser ved kontrol af cyklister og knallertkørere
NyhedPolitiet gennemførte i uge 4, fra mandag den 20. januar til søndag den 26. januar 2020 en målrettet indsats mod cyklister og knallerter med fokus på deres adfærd i trafikken.

Politiet fokus var bl.a. på manglende lys, kørsel frem for rødt lys, kørsel på fortov og anden trafikfarlig og generende adfærd, og derudover blev der også kigget på køretøjernes tilstand, herunder konstruktivt ændrede knallerter med hastigheder over det tilladte.
Brexit: Toldstyrelsen orienterer 30.000 virksomheder om toldreglerne i ny overgangsperiode
NyhedSelv om Storbritannien forlader EU d. 31. januar, forbliver told- og momsreglerne uændrede, takket være en overgangsperiode, der løber frem til 31. december 2020.

Fredag den 31. januar forlader Storbritannien EU, og herefter indtræder en overgangsperiode, hvor Storbritannien har til den 31. december 2020 til at lande en aftale med EU på told- og momsområdet. I Toldstyrelsen har man modtaget ind til flere henvendelser fra virksomheder, der har været i tvivl om, hvordan de er stillet efter d. 31. januar 2020.
Region Midtjylland - Mere konkurrence på ambulanceområdet, tak!
NyhedFor at sikre mere konkurrence og mest mulig sundhed for skattekronerne har regionsrådet besluttet, at Region Midtjylland fra starten af 2021 selv vil drive alle akutlægebiler og knap en tredjedel af regionens ambulancer.

Region Midtjyllands Præhospital overtager driften af yderligere fem akutlægebiler og 18 ambulancer, så regionen fra starten af 2021 selv driver alle 10 akutlægebiler og 21 af 69 ambulancer.

DTL - Fornem østrigsk fortjenstorden til DTL’s adm. direktør
NyhedDTL’s adm. direktør Erik Østergaard er af Republikken Østrigs forbundspræsident Alexander Van der Bellen blevet tildelt Østrigs fortjenstorden i guld (Das Goldene Ehrenzeichen für Verdienste um die Republik Österreich).

Selve Ordensgraden modsvarer Dannebrogsordenens Ridderkors af 1. grad og er siden 1955 kun tildelt ca. 200 personer, herunder et begrænset antal udlændinge.
Ministeriet modtager DOT’s redegørelse
NyhedTransport- og Boligministeriet har den 28. januar modtaget DOT’s redegørelse om valg af løsning for reform af pensionisttakster. DOT har lyttet til kritikken og vil inddrage ældre- og handicaporganisationerne i det videre arbejde med at udarbejde en ny model.

I redegørelsen beskriver DOT blandt andet rejsemønstre og rabatter for brugere af pensionistkortet i DOT’s område, DOT’s overvejelser om prissætning og passagerkonsekvenser af den fremlagte reform samt overvejelser om øvrige løsninger, der har været overvejet.
Scania Touring introduceret på det danske busmarked
BusDer skulle gå næsten ti år, fra Scania præsenterede den første Scania Touring-turistbus, til det første eksemplar fik danske nummerplader på. Det skete for et par måneder siden, da Hirtshals Turistfart modtog en ny Touring i bytte på en veltjent Scania Irizar PB fra 2004.

Selv om der er gået næsten et årti fra første præsentation til første levering i Danmark, er Scania Touring en moderne, driftssikker og miljøvenlig konstruktion. Siden introduktionen er der produceret og leveret næsten 3.000 Touring-busser i forskellige udførelser, men fælles for dem alle er, at den senest producerede altid er lidt bedre end den forrige.
Politi - Kontrol på rastepladser omkring Aarhus
NyhedSøndag den 26. januar 2020 udførte politiets Tungvognscenter Nord kontrol på rastepladser omkring Aarhus. 15 lastbiler blev kontrolleret. Der blev udskrevet bøder for i alt 249.500 kroner.


Da politiets Tungvognscenter Nord i søndags troppede op på rastepladserne omkring Aarhus, var det blandt andet for at kontrollere, om lastbilchaufførerne og deres vognmænd overholdt de gældende køre-/hviletidsregler og de EU-bestemte dokumentationskrav på godstransportområdet.
Business Region Aarhus - VVM-undersøgelse fra Vejdirektoratet: En ny midtjysk motorvej kan ikke aflaste Østjyske Motorvej E45
NyhedDet fremgår tydeligt af VVM-redegørelsen, at trængslen på Østjyske Motorvej nu er så omfattende, at det haster med en udvidelse. Det understreger de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus.

"VVM-undersøgelsen om en midtjysk motorvej viser, at trængslen på Østjyske Motorvej E45 er overvældende og i dag nået til et meget kritisk niveau.
Til kamp mod vreden i trafikken
NyhedI dag bringer Jyllands-Posten en kronik, hvor Cyklistforbundet og Danmarks Cykle Union i fællesskab sender et fortvivlet opråb til politikere og almindelige trafikanter om at skabe en trafikkultur med et menneskeligt ansigt – om at mødes i forståelse for hinanden og i kampen mod vejvrede.

DTL: Flere håndsrækninger til PostNord er ikke en mulighed
NyhedPostNords ledelse betoner, at PostNords fremtid ligger i pakkeforretningen. Det ligner en tilståelsessag, hvor man fortsat trimmer den skrantende postbefordring og i stadig stigende grad vil gøre indhug på pakkebefordringen – for skatteydernes regning, mener DTL - Danske Vognmænd

Her er man nemlig med statssubsidier i ryggen i direkte konflikt med de private aktører.
Landstrøm på ny færgeterminal
HavnMolslinjens færger anløber Aarhus Havn ca. 3800 gange om året. Fra efteråret vil færgerne kunne modtage landstrøm på den nye færgeterminal på Østhavnen. Det er resultatet af en fælles investering, som Molslinjen og Aarhus Havn netop har besluttet at foretage.

Aarhus Havn er i øjeblikket i gang med at bygge en ny færgeterminal på Østhavnen. Når Molslinjens hurtigfærger på Kattegat i slutningen af 2020 flytter hele sin operation til den nye færgeterminal,
DTL - Ny Bruxelles-spydspids for nordiske vognmænd
NavneTorsten Laksafoss Holbek tiltræder 1. marts 2020 som ny adm. direktør i Nordic Logistics Association (NLA) i Bruxelles. Han har over ti års erfaring med det politiske arbejde i Bruxelles, senest som rådgiver om bl.a. transport- og arbejdsmarkedspolitik.

Torsten Laksafoss Holbek er 39 år og kommer fra en stilling som chefkonsulent på Dansk Arbejdsgiverforenings kontor i Bruxelles,
Østbanen: Kun skinner sikrer udvikling og grøn omstilling
NyhedHenrik Horup, formand for Dansk Jernbaneforbund, er stærkt bekymret for regeringens undersøgelse af mulighederne for at erstatte den nuværende Østbane med en busløsning (BRT). Formanden sætter dog sin lid til, at fornuften vil indfinde sig.
Falck advarer: Vand på vejene er lige så farligt som is
NyhedSelvom det har været småt med frost denne januar, så er der stadig risiko for glatte veje, advarer Falck. Især nu, hvor det ser ud til at blive en regnfuld uge. For regn på vejene kan skabe farlige situationer, og Falck er klar i meldingen: Hold øje - og hold afstand!

Vejret har indtil videre været mildt i 2020. Og derfor ånder mange bilister nok lettet op, fordi de kan tage til og fra arbejde uden at tænke på frost og glatte veje.