Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Markant stigning i rejsetrafikken hos ForSea
SkibSelvom vi kalendermæssigt går mod mørkere tider, går ForSea mod lysere. Vækst, optimisme og øget rejselyst er tre nøgleord, der beskriver den nuværende situation. ForSea nærmer sig med stormskridt niveauet fra 2019 med 7 mio. rejsende – og der er stærk tiltro til fremtiden.

Nu hvor samfundet har lært at håndtere den nye situation efter pandemien – størstedelen af os er vaccineret og rejserestriktionerne lettes – så stiger rejselængslen, og mange begynder igen at sejle over Sundet. ForSea oplever en markant stigning på ture mellem Danmark og Sverige (+117% sammenlignet med juni-aug. 2020). Et niveau, der er højere end i 2019, før epidemien ændrede rejsebilledet og ferier og oplevelser i lokalområdet blev meget populære.
Mercedes-Benz Trucks satser stort på el og brint Facebook LinkedIn Twitter
LastFremtidens tunge transport er CO2-neutral, og hos Mercedes-Benz Trucks er strategien helt klar: Allerede i 2030 vil mere end hver anden lastbil fra den tyske producent være et ‘Zero-emission’-køretøj, og senest i 2039 er det helt slut med diesel og andre fossile brændstoffer for alle nye modeller i Europa.

I stedet satser Mercedes-Benz på el- og brintteknologi, som både sikrer 100 procent lokalt emissionsfri drift, minimal støj, stor trækkraft og mulighed for lang rækkevidde og hurtig optankning. Og øverste chef for Mercedes-Benz Trucks, Karin Rådström, er overbevist om, at begge teknologier er nødvendige for at kunne udfase de fossile brændstoffer:
Aarhus Havn investerer i landstrøm til krydstogtskibe
HavnBestyrelsen for Aarhus Havn har besluttet at investere i et landstrømsanlæg til krydstogtskibe. Det vil reducere partikeludledningen i byen samtidig med, at det vil blive mere attraktivt for krydstogtskibe, der har omstillet til landstrøm, at anløbe Aarhus havn.

Fra sæsonen 2023 kan krydstogtskibe således anløbe Aarhus havn, koble sig til landstrøm og holde motoren kørende på el, når skibet ligger i havn. Dermed fjernes skibenes partikeludledning, mens de opholder sig i Aarhus.
Transportministeriet - Den kollektive trafik savner hver 10. passager
NyhedAlle restriktioner er ophævet, hverdagen er i det store hele tilbage til det normale, og passagererne vender langsomt tilbage til den kollektive transport.

Busser og tog oplevede store fald i passagerantallet under coronakrisen, og antallet af passagerer er endnu ikke oppe på samme niveau som før corona. Rejsekortaktiviteten har i september ligget cirka 10-15 procent under niveauet i samme periode i 2019.
ITD - Regeringens grønne køreplan skuffer
NyhedDanske vognmænd må fortsat affinde sig med, at investeringer i grønne teknologier er forbundet med stor usikkerhed. Den nye grønne køreplan fra regeringen viser hverken retning eller kommer med tiltag, der kan understøtte den grønne omstilling af den tunge vejgodstransport. Sådan lyder vurderingen fra ITD, der efterspørger konkrete tiltag, der kan hjælpe vognmændene med at omstille deres dieseldrevne køretøjer til alternative brændstoffer.

Klimaminister Dan Jørgensen har i dag præsenteret regeringens køreplan for, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030.
Dantaxi - Første elektriske taxi på gaden i Viborg
NyhedViborgs lokale taxiselskab, der i dag indgår i det landsdækkende selskab Dantaxi, har eksisteret siden 1936. Torben Møller er ny vognmand, og med sit valg af taxi, har han skrevet sig ind i byens taxihistorie ved at tilbyde viborgenserne kørsel i Viborgs første elektriske taxi. Til stor glæde for taxikunderne.

Når taxinummer 8054 i Viborg næsten lydløst glider frem på adressen til dagens første kunde, er det med en tilfreds vognmand bag rettet i sin spritnye VW ID.4 el-taxi. Torben har mange års erfaring bag sig som ansat chauffør i transportbranchen. Da han, efter at Corona-krisen klingede af, tog det valg at blive selvstændig taxivognmand i Viborg, var en vigtig beslutning om taxien skulle drives med el eller køre på diesel. Valget faldt på el, og det er et valg, som Torben ikke har fortrudt et sekund:
Transportministeriet - Forundersøgelse af Kattegatforbindelsen skal bygge på nyeste tal
NyhedDer er behov for at genberegne blandt andet trafikprognosen på baggrund af det aftalen om Infrastrukturplan 2035. Dermed forsinkes forundersøgelsen af en fast forbindelse mellem Jylland og Sjælland.

Vejdirektoratet, Sund & Bælt og Trafikstyrelsen er i gang med forundersøgelsen af en mulig fast forbindelse over Kattegat. Efter planen skulle den være færdig ved årets udgang, men med den nyligt indgåede aftale om fremtidens investeringer i infrastruktur er der behov for at foretage genberegninger af trafikken. Der er derfor brug for mere tid til at færdiggøre forundersøgelsen, så den kan bygge på de mest opdaterede tal.
Chauffør og vognmand kan se frem til bøde på over 340.000 kroner
NyhedEn hollandsk vognmand og chauffør vil blive præsenteret for en samlet bødepåstand på 342.000 kr. ved Retten i Roskilde, idet chaufføren kraftigt har overskredet sin køre- hviletid de seneste 28 dage.


En hollandsk chauffør blev kaldt til standsning ved Karlslunde Rasteplads i sydgående retning mandag den 27. september, da betjente fra Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi var på rutinemæssig kontrol.
Region Sjælland - Grønne busser kommer til Greve, Solrød og Køge
NyhedRegionsrådet har mandag besluttet, at tre busruter i den nordøstlige del af regionen skal køre på el eller fossilfrit biodiesel i 2023.

Den offentlige transport bliver grønnere i Region Sjælland de kommende år. Allerede nu har politikerne i Regionsrådet besluttet at indføre el-busser på flere af de regionale ruter, og i dag kom turen til linje 120, 121 og 102A, der kører i Greve, Solrød og Køge kommuner.
DTL - Udskyder ændring af synslov på ubestemt tid
NyhedIndividuelle køretøjer skal fortsat godkendes ved syn af en synsvirksomhed. DTL - Danske Vognmænd kvitterer for, at der er blevet lyttet til høringssvar.

Et lovforslag til ændring af synsloven har været i offentlig høring med henblik på fremsættelse for Folketinget i oktober 2021. På baggrund af blandt andet indsendte høringssvar, har Færdselsstyrelsen og Transportministeriet imidlertid besluttet at give yderligere tid til arbejdet med de nationale regler. Det betyder, at der for nuværende ikke vil blive fremsat et lovforslag, der indfører en ny ordning for nationale individuelle køretøjer i Danmark, og at individuelle køretøjer fortsat skal godkendes ved syn af en synsvirksomhed, hvor det er påkrævet efter reglerne i dag.
På trods af lunere vejr: Nu skifter vi til vinterdæk
NyhedOmkring en rund million bilejere vælger det sikre og skifter nu til vinterdæk. Sidste års lange og kolde vinter var en påmindelse om, at vejene stadig kan blive glatte, vurderer Applus Bilsyn.

Oktober er hvert år den mest populære måned at skifte til vinterdæk, og i år bliver ingen undtagelse, lyder vurderingen hos Applus bilsyn. Ikke mindst på grund af sidste års lange og kolde vinter – den første i årevis.

- Hvert år viser vores undersøgelser blandt bilejere, der har været til bilsyn, at godt en million bilister skifter til vinterdæk i oktober.
Så er der levering fra Holstebro
LastSAWO, Holstebro, har afleveret endnu en ny opbygning, denne med monteret HIAB X-HIPro 302 EP-5 XSD kran, SAWO CLF432S-3W wirehejs og en NOPA KTH240 kærre med hejs.

HIAB kranen er leveret i den klassiske sorte farve, og er udstyret med 2 ekstra ventilsektioner til brug ved grab-kørsel og radiostyrede støtteben, således disse betjenes direkte fra fjernstyringen. Den er monteret med hydrauliske multilåse, hvilket gør den aftagelig.
Skraldet er levende: Ny kampagne sætter fokus på mikroorganismer i renovationsbranchen
NyhedFire små rutiner kan gøre en stor forskel. Det er budskabet i Arbejdstilsynets nye kampagne ’Skraldet er levende’, der sætter fokus på skadelige mikroorganismer i husholdningsaffald.

Den stigende skraldesortering i Danmark udfordrer renovationsmedarbejdernes arbejdsmiljø, fordi skraldet ofte ligger længere tid i hver container. Det betyder, at usynlige mikroorganismer, som bakterier og svampe, har mere tid til at udvikle sig.
DTL: Glædeligt at lovændring om kontrol af arbejdstid udsættes et halvt år
NyhedEn lovændring om arbejdstid bliver alligevel ikke fremsat i Folketinget i næste måned. Ændringen ville medføre, at kontrollen skulle overflyttes fra arbejdsmarkedets parter til vejsidekontroller udført af politiet og virksomhedskontroller udført af Færdselsstyrelsen. Glædeligt, at usikkerheden for vognmænd og chauffører manes til ro, mener DTL.

Lovforslaget bliver nu udskudt til fremsættelse i januar eller februar 2022. Det meddelte Transportministeriet officielt i går aftes, torsdag, efter et møde med branchen, herunder DTL - Danske Vognmænd, tidligere på dagen.
FDL - MANGLER DER LASTBILPARKERINGSPLADSER I DANMARK? JA
NyhedFrie Danske Lastbilvognmænd FDL har tidligere opfordret Vejdirektoratet, som et kortsigtet tiltag at skifte græsarealer ud med asfalt til parkering for lastbiler, det burde være til en overkommelig omkostning. Ligeledes ville parkeringsområderne, som er øremørket kun til camping og personbiler, ved et kombi miks med lastbilerne kunne afhjælpe lastbilernes parkerings problemer. Det er godt nok nederen at skulle risikere en kørehviletids eller parkerings bøde når privat parkeringen er gabende tom.

Fredericia: Godshotel lejer 15.000 m2 i ny, stor logistikpark
NyhedMG Park Fredericia, der er en moderne lager- og logistik park i Taulov, har netop lejet hele 15.000 kvadratmeter ud til logistikvirksomheden Godshotel. Hos udvikleren bag, MG Real Estate, glæder man sig over aftalen, der understreger markedets store efterspørgsel lige nu.

Taulov er med en særlig attraktiv beliggenhed blevet et mekka for blandt andet lager- og logistikbranchen. Ambitionerne er store, og der bliver bygget mange kvadratmeter til at huse de mange lagervarer, der hver dag skifter placering.
DER ER 1,- DER ER 2,- DER ER FAKTISK 3 "VEJ PAKKER" !
DebatDen første er trådt i kraft allerede !

Den næste træder i kraft omkring Februar 2022 !

Den tredje træder så i kraft noget senere !

MÅSKE,- men kun MÅSKE,- - vil der også komme nr. 4 ?


DET ER ET STÆRKT SIGNAL,- - -FRA EU !
Nødvendige asfaltarbejder på Bispeengbuen
TrafikFra 1. oktober til 31. oktober foretager Vejdirektoratets entreprenør nødvendige, forebyggende asfaltreparationer på Bispeengbuen i København.

Arbejdet er begrænset til udlægning af et nyt, tyndt asfaltlag samt tætning af alle samlinger langs broens kantbjælker.

Vedligeholdelsesarbejdet foretages på denne måde i bevidsthed om, at Bispeengbuen er grundlag for forskellige foranalyser både i kommunalt og statsligt regi, hvor forskellige muligheder undersøges, med hensyn til hvis Bispeengbuen fjernes helt eller delvist.
POLEN TRÆKKER OVERSKRIFTER IGEN !
DebatDet er åbenbart ikke kun galt på transportområdet !

Faktisk er der utallige eksempler på "Polsk egenrådighed" !

Der er angiveligt "problemer" på alle arbejdsområder i Polen !

Foreløbig er Polen "sluppet godt fra det" !


ENDELIG HAR EU FÅET NOK,- - TYDER DET PÅ !
"LOBBYISME" ELLER BARE "UVIDENHED" ?
DebatFolketinget vedtager love og regler,- - sådan er det jo !

Forskellige myndigheder,- håndhæver disse love og regler !

Visse love og regler,- sætter andre love og regler,- - ud af kraft !

HVEM beslutter,- hvilke love og regler,- der "vejer mest" ?


BRUGER MAN "FRIT VALG" PRINCIPPET ?