Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Skraldebiler i Esbjerg kører nu på biogas
NyhedI dag, mandag den 21. september, rullede 22 spritnye skraldebiler ud på Esbjerg Kommunes veje og gader. De nye skraldebiler kører på biogas og er CO2-neutrale. Dermed sparer Esbjerg Kommune miljøet for mere end 600 tons CO2 om året i forhold til den tidligere brug af dieselbiler. Med de nye skraldebiler tager Esbjerg Kommune endnu et skridt på vejen mod en grøn omstilling.
Vejdirektoratet lægger ny asfalt på rute 16 ved Sdr. Borup
TrafikFra mandag den 28. september og cirka to uger frem udskifter Vejdirektoratet asfalten på en strækning på cirka halvanden kilometer i østgående retning på rute 16 ved Sdr. Borup.

Asfaltarbejdet foregår ved, at det udtjente slidlag affræses. Der udlægges derefter ny slidlagsbelægning, og til slut påføres der striber.
Kronprinsesse Marys Bro runder en million køreture i denne uge
NyhedI denne uge vil bil nummer 1.000.000 passere Kronprinsesse Marys Bro, få dage før forbindelsen kan fejre etårs fødselsdag onsdag den 30. september.


I løbet af denne uge vil bil nummer en million køre over Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord. Det sker ganske få dage før Kronprinsesse Marys Bro, og dermed Fjordforbindelsen Frederikssund, kan fejre etårs fødselsdag.
ITD - Regeringens tøven med infrastrukturplan koster dyrt
NyhedNy opgørelse fra Vejdirektoratet fastslår, at vi på hverdage spilder 360.000 timer i trafikken. Det svarer til næsten 10.000 års spildtid og et samfundsøkonomisk tab på 26 milliarder kroner hvert år. Det er på høje tid, at politikerne får sat gang i forhandlingerne om en infrastrukturplan, der kan afhjælpe problemerne, der hvor de er størst, mener ITD.
Vejdirektoratet laver støjforsøg på inderste del af Holbækmotorvejen
TrafikNår trafikanterne mandag morgen kører på den inderste del af Holbækmotorvejen, skal de holde en lavere hastighed end normalt.

Hastighedsgrænsen bliver nemlig nedsat som led i et forsøg på at dæmpe trafikstøjen fra motorvejen – og dermed afhjælpe støjgenerne hos de borgere, der bor i nærheden af motorvejen.
Bilister skal passe på glatte veje
NyhedDe fleste trafikuheld med biler sker om efteråret, fremgår det af tal fra Danmarks Statistik. Det våde underlag og bilens tilstand er nogle af årsagerne. Se hvad du skal være opmærksom på.
Risikoen for at blive påkørt af en bil er størst i efteråret.


Ifølge Danmarks Statistik var personkøretøjer i årene 2010 til 2019 impliceret i tilsammen 23.658 trafikuheld. Flest af disse - 27,4 procent - fandt sted i månederne september til november, mens færrest - 21,6 procent - skete i de kolde vintermåneder fra december til og med februar. Herefter voksede hyppigheden igen i månederne marts til og med maj, 24 procent, for at stige yderligere til 26,6 procent i juni, juli og august.
Midlertidigt stop for alkohol i busser
BusSom en del af indsatsen for at stoppe den stigende smittespredning med Covid-19 sætter regeringen nu en midlertidig stopper for al indtagelse af alkohol i busser.

Kombinationen af en kørende bus, mange mennesker på begrænset plads og indtagelse af alkohol giver risiko for smittespredning. Derfor indfører regeringen nu et midlertidigt forbud mod indtagelse af alkohol i busser, der kører med tilladelse efter buskørselsloven.

PKA og PenSam investerer 3,4 milliarder i nye energieffektive tog
NyhedTo af Danmarks største pensionskasser, PKA og PenSam, investerer 3,4 milliarder kroner i nye overvejende elektriske togsæt, der afløser gamle dieseldrevne tog på en af Storbritanniens mest centrale toglinjer.

Danske pensionspenge vil fremadrettet gøre den kollektive trafik i Storbritannien mere effektiv samtidig med, at der bliver skabt et godt langsigtet afkast til medlemmerne.
ITD - Akut behov for flere rastepladser
Nyhed25-timers reglen er langt fra nok til at løse den store mangel på rastepladser i Danmark. Der er behov for markant udvidelse af kapaciteten, så chauffører får reel mulighed for at overholde de lovpligtige hvil.

Den tidsbegrænsede parkering på højst 25 timer, som regeringen netop har forsvaret over for EU-Kommissionen i et brev, løser på ingen måde det fundamentale problem med mangel på statslige rastepladser, og derfor kan reglen ikke stå alene, mener ITD.
Dispensation sender knap 13 mio. kroner til opsagte medarbejdere i Københavns Lufthavn og virksomheder i flybranchen
NyhedJobcenter Tårnby har søgt om knap 13 mio. kroner til at hjælpe 724 afskedigede fra Københavns Lufthavn og tre virksomheder i flyindustrien videre i nyt job. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har bevilget pengene, som kan bruges på hjælp til jobsøgning og opkvalificering.


Mange mennesker, der har arbejdet i flybranchen, står uden job på grund af coronakrisen, og flere kommer til. Københavns Lufthavn har opsagt 555 medarbejdere, Sunclass Airlines 146 medarbejdere og Danish Refuelling Service samt SST Fuelling Services må sige farvel til henholdsvis 12 og 11 ansatte.
Alstoms brinttog indsættes i regelmæssig passagerdrift i Østrig
TogI Wien begynder en ny æra inden for passagertog i dag. Frem til slutningen af november vil et brinttog før første gang køre i regelmæssig passagerdrift for ÖBB, de østrigske statsbaner. Coradia iLint, som er bygget af Alstom i Salzgitter i Tyskland, bruger indbyggede brændselsceller til at omdanne brint og ilt til elektricitet, hvilket resulterer i en emissionsfri drift.

Efter vellykket prøvekørsel i Nordtyskland fra 2018 til 2020 skal Coradia iLint-toget nu bevise sit værd i Østrig i en periode på tre måneder, hvor toget vil fragte passagerer på geografisk udfordrende ruter.
Øresundsbrons beton inspiceres med droner
NyhedØresundsbrons pyloner, søjler og den øvrige beton inspiceres rutinemæssigt denne sensommer – for første gang ved hjælp af droneflyvning. Med billeder fra droner, kunstig intelligens og manuelle ekspertvurderinger foretages en ny bedømmelse af Øresundsbrons beton.

– Vi effektiviserer det regelmæssige betoneftersyn på broen og tager den teknologiske udvikling af Øresundsbrons vedligeholdelse et skridt videre, siger Øresundsbro Konsortiets anlægsdirektør Bengt Hergart.
Frie Danske Lastbilvognmænd har udsendt følgende nyhedsindlæg
NyhedKlampning er et omlæsningsproblem for transportøren

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL godtager ikke klampnings undskyldningen, det er Fake News at påstå der tilbageholdes anden mands gods.

Årsagen til klampning i Danmark af en udenlandsk registeret lastbil er som udgangspunkt, manglende bødebetaling. Køres den med egen trailer, fastlåses lastbil og trailer uden problem. Problemet opstår når den udenlandske lastbil er tilkoblet en dansk speditørs løstrailer, så står juristerne klar.
Grøn omstilling i den offentlige transport tager fart: 53 nye elbusser på vej i Storkøbenhavn
NyhedSå er der endnu flere elbusser på vej i København, Ballerup og på Frederiksberg. Samtidig hopper Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Hvidovre med på den grønne bølge og får deres første elbusser. Det sker, når de travle linjer 1A, 10 og 164 overgår til el fra december 2021 til juni 2022. 10 millioner passagerer tager normalt de tre buslinjer i Storkøbenhavn og vil få glæde af elbusser, der hverken udleder CO2, NOx eller partikler fra motorerne. Og som heller ikke støjer.
Ny forsøgsordning skal fremme grønne hurtigbusser i hovedstaden
NyhedRegeringen vil sammen med kommuner teste grønne hurtigbusser i byområder, hvor det også gavner erhvervslivet.


Hovedstaden er i hastig vækst og udfordres dagligt af stigende trafik. Både S-tog og Metro er med til at sikre bæredygtige alternativer til bilen, men i fremtiden kan hurtigbuslinjer, også kaldet BRT-løsninger, blive et vigtigt supplement til S-tog og Metro.

Hurtigbuslinjerne, der etables i eget spor,
Vejdirektoratet lægger ny asfalt på rute 11 ved Lifstrup syd for Varde
TrafikFredag den 18. september og cirka to uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på Rute 11 ved Lifstrup syd for Varde på en strækning på omkring fem kilometer.

Arbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.
DTL - Rigtigt af transportministeren at holde fast
NyhedRegeringen har i et svar til EU-Kommissionen om lovligheden af 25 timers parkering fastholdt sin opfattelse af, at det ikke krænker EU-Traktaten. Samtidig overvejer regeringen en øget fleksibilitet på pladserne. DTL – Danske Vognmænd bifalder regeringens tilgang.

Transportministeren har nu svaret på EU-Kommissionens begrundede udtalelse fra maj måned, hvor Kommissionen uddyber sin opfattelse af, at Danmark overtræder EU-retten ved de tidsbegrænsede 25 timers parkeringer på statslige rastepladser.
Daimler Trucks præsenterer teknologisk strategi for elektrificering
NyhedVed et online event tidligere i dag præsenterede divisionen for de tungeste biler hos Daimler den teknologiske strategi for elektrificering. Samtidig løftede producenten sløret for GenH2 Truck – en elektrisk lastbil drevet af brændselsceller med en rækkevidde på op til 1.000 km.


Derudover præsenterede Daimler også Mercedes-Benz eActros LongHaul, der er en batterielektrisk trækker med en rækkevidde på omkring 500 km, som forventes at blive serieproduceret i 2024,
Ny Stralis markerer 25-års IVECO-jubilæum for Thy-vognmand
LastMorup Mølle Vognmandsforretning har netop opgraderet vognparken med en helt ny IVECO Stralis fra Thybo Biler. Den er ligesom firmaets fire øvrige IVECO-modeller valgt på grund af driftssikkerheden – en helt afgørende parameter for en virksomhed, der siden starten har arbejdet under sloganet: Levering til tiden.

Gennem de seneste 25 år har Jan Olesen som indehaver af Morup Mølle Vognmandsforretning kun haft IVECO lastbiler. Firmaet har base i Morup Mølle i Thy og råder over fem lastbiler.
2-akslet biler opbygget som 3-akslet for lang levetid
LastSAWO, Sørup har leveret to unikke opbygninger til SCT Transport A/S.

Opbygningerne har fået monteret det populære SAWO wirehejs på, af typen CLF 326S-3W medoptrækskapacitet på 20 ton og en tipkapacitet på 22 ton.

Der er lavet stor chassis forstærkning, fordi bilerne skal kunne holde i 20 år. Alt på chassis er bygget ind, så det kun er to meter bred, da bilerne skal kunne køre igennem smalle portåbninger i indre København
Scandlines tilbagebetaler Corona-støtte på DKK 69 mio.
NyhedCorona-krisen og rejsebegrænsningerne har ramt færgetrafikken hårdt. Aktuelt er det Scandlines’ vurdering, at grænselukningen og de afledte effekter vil påvirke virksomhedens omsætning negativt med mere end DKK 1 mia. Selskabets forventning er imidlertid, at årsresultatet uanset den pressede situation samlet ikke bliver negativt.

Scandlines har derfor besluttet at tilbagebetale støtten til faste omkostninger ved årsskiftet, hvis der ikke indføres flere grænselukninger.
Vejdirektoratet lægger ny asfalt på E45 Frederikshavnmotorvejen ved Hjallerup
TrafikI de næste tre uger lægger Vejdirektoratet ny asfalt på en strækning på cirka to kilometer i sydgående spor på Frederikshavnmotorvejen ved Hjallerup.

Asfaltarbejdet indebærer at de udtjente slidlag og bærelag affræses. Der udlægges derefter ny slidlagsbelægning, og til slut påføres der striber.

Arbejdet udføres overvejende i dagtimerne. Trafikken afvikles med overledning hele døgnet.
PROPORTIONALITETSPRINCIPPET    ?
DebatDette meget lange,- og fine  begreb,- går vel  begge veje    ?

Begrebet i sig selv,- handler jo om en form for  "balance"    !

Vi kunne vel også bruge ordet  "ligevægt"    ?

Desværre bruger man det også som en  "bortforklaring"   !


ET  RENT  POLITISK  REDSKAB    !
Forskning i biodiversitet i Aarhus havn
HavnI et partnerskab med Aarhus Universitet og den franske pioner-virksomhed Ecocean har Aarhus Havn igangsat et forskningsprojekt, der skal kortlægge muligheden for at øge overlevelse og biodiversitet af fiskeyngel i de kystnære områder omkring Aarhus. I havnen i Aarhus er der foreløbig opsat 18 fiske-opholdskasser kaldet Biohut®, hvor småfisk både kan ”gå på restaurant” og gemme sig for deres fjender.


Ecocean, der er en innovativ virksomhed med speciale i udvikling af unikke teknologier til forbedring af havmiljøet, har deres primære erfaringer fra havne i Middelhavet.
Vejdirektoratet renoverer Stege Store Bro
TrafikFra søndag den 20. september til fredag den 9. oktober udfører Vejdirektoratet vedligeholdelsesarbejde på klapbroen i Stege.


Vedligeholdelsesarbejdet omfatter malingsreparationer af broens klapfag.


Arbejdet medfører totalspærring af broen for såvel trafikanter som cyklister og fodgængere. Der henvises til omkørsel syd og vest om Stege Nor. Der vil være opsat gule infotavler på strækningen.