Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
SAWO A/S - Kran og tømmerlad leveret til AVAS
LastEn opbygning med HIAB kran og tømmerlad er leveret til AVAS. Opbygningen består af kran og tømmerlad og er monteret på et Scania chassis.

HIAB kranen er en X-HiPro 232 E-5 CD med fem hydrauliske udskud med en rækkevidde op til15,1 meter. Kranen styres via CombiDrive 3 radiostyring. Kontrolsystemet er med radiostyring af 4 funktions støttebensventiler. Yderligere er der tilvalgt semi-automatisk kranstyring (CTC) samt semi-automatisk parkering og udpakning (SAF).
DTL: Lækket mail om yderligere PostNord-støtte er dårligt nyt
NyhedIfølge Ekstra Bladet varsler Transportminister Benny Engelbrecht endnu en hjælpepakke til det notorisk kriseramte PostNord. Denne gang skal skatteyderne lægge 112 mio. kr. oveni den allerede milliardstore subsidiering som PostNord har modtaget gennem årene. Det må stoppe nu, siger DTLs Erik Østergaard.

-Det er en dårlig nyhed for transportministeren, at hans mail til forligspartierne ved en fejl blev sendt til andre end de involverede partier. Men det er en endnu dårligere nyhed for transportbranchen, at der er endnu en hjælpepakke på vej til PostNord.
ITD - Regningen for PostNord stiger og stiger
NyhedStaten sender endnu en gang 112 millioner af skatteborgernes kroner afsted til den samspilsramte PostNord koncern. Det er dyrt at lægge befordringspligten i hænderne på PostNord, som er ved at få sin regnskabspraksis undersøgt af Rigsrevisionen. Derfor er det på høje tid at finde en anden og mere holdbar løsning, mener ITD.
Ny pulje til flere grønne busser
NyhedEn ny grøn buspulje skal fremme CO2-reducerende busser i regionerne og på øerne. Ansøgere kan nu søge om tilskud fra puljen. Ansøgningsfristen er den 30. september 2020.


Formålet med den grønne buspulje er at fremme udbredelsen af CO2-reducerende busser.

Regioner og ø-kommuner kan søge om tilskud fra puljen til CO2-reducerende busser, som eksempelvis kører på el, brint, biogas eller biodiesel.
Juni stod i tryghedens tegn i Billund Lufthavn
NyhedDen første sommermåned er nået til vejs ende. Juni er gået med at øge trygheden og gøre det endnu mere synligt for de rejsende, at Billund Lufthavn er et trygt sted at rejse fra. Det oplevede 15.840 passagerer, da de i juni rejste igennem lufthavnen. Nu er der en spirende optimisme om fremtiden.

Den første sommermåned er normalvis er fyldt med summen af glæde, spænding og rejsefeber. I år er der kun gået 4,2 procent af sidste års passagertal igennem terminalen. Men selvom stemningen i år bar præg af tomhed, var der en overskyggende stemning af håb og troen på en lysere fremtid. Der blomstrer en forventning om, at alt bliver godt igen.

Movia - Alle Københavns havnebusser sejler nu på el
NyhedAlle havnebusser i Københavns Havn sejler nu både miljøvenligt og emissionsfrit. Lørdag 20. juni stævnede de to første spritnye elhavnebusser ud med passagerer ombord og nu får de følge af tre mere.

De fem nye, eldrevne havnebusser udleder hverken CO2, NOx eller partikler fra motorerne. Med elhavnebusserne i drift vil den samlede udledning i Københavns Kommunes kollektive transport falde med 14 procent for NOx og hele 44 procent for partikler.
Dansk værft vinder udbud om miljøskibe
SkibMiljøstyrelsen har offentliggjort, at Faaborg Værft A/S har vundet udbuddet om ombygning af Miljøstyrelsens to miljøskibe Sif og Frigg. De skal overvåge det marine miljø i de indre danske farvande fra 2021.

Nu bliver Danmarks marine overvågning opdateret med to ombyggede skibe. Skibene Sif og Frigg, som i dag ligger i Svendborg havn, skal ombygges i Faaborg.
DSV opfører Europas største logistikcenter ved Horsens
NyhedHorsens Kommune sælger 500.000 kvm. jord til DSV, som investerer ca. 2 mia. kr. i opførelsen af et nyt logistikcenter, der bliver det største i Europa med kun én lejer.

DSV opfører et nyt stort logistikcenter ved Lund i Horsens. Visualisering DSV/AK83 Arkitekter

DSV's nuværende logistikfaciliteter i og omkring Horsens er ikke længere store nok i forhold til den nuværende og den forventede vækst. Samtidig ønsker DSV at konsolidere virksomhedens lagre og terminaler i Horsens-området for at opnå en øget effektivitet og produktivitet og samtidig skabe grønne besparelser.
52 færgeruter tilbyder gratis rejser i juli
NyhedSom en del af regeringens sommerpakke tilbyder 52 færgeruter i Danmark gratis rejser for alle gående og cyklister i hele juli.

Det bliver nu muligt for alle danskere fra vest mod øst og syd til nord at nyde sommerferien til vands – og for mange vil det kunne gøres uden at hive pengepungen op af lommen.

52 færgeruter tilbyder nemlig alle gående og cyklister gratis overfart i hele juli.
Modernisering af danske skibsruter
Nyhed1. juli 2020 træder nye skibsruter i Kattegat og Skagerrak i kraft. Samtidig tages digitale løsninger i brug med virtuelle bøjer.

Virtuel afmærkning med AIS (Automatic Identification System) adskiller sig fra traditionelle bøjer ved, at afmærkningen ikke findes fysisk i vandet, men kun er synlige på skibenes navigationsudstyr. Ruterne vil dog også være markeret med traditionelle fysiske afmærkninger i farvandene tilpasset de nye ruter. De nye skibsruter har til formål at styrke sejladssikkerheden i hovedfærdselsåren for skibstrafikken til og fra Østersøen.
Hanstholm bevarer lokal taxidrift
TaxiDantaxi overtager fra 1. juli taxidriften i Hanstholm, men de lokale chauffører fortsætter bag rattet.

Siden taxivognmand Kurt Bjerregaard, Hanstholm, i april afgik ved døden, har det været et åbent spørgsmål, hvad der skulle ske med Hanstholms taxiselskab igennem 45 år - Kurt's taxi. Nu har arvingerne efter Kurt Bjerregaard indgået aftale med det landsdækkende taxiselskab Dantaxi, der fra 1. juli overtager biler og chauffører.
Politi - Farlige studentervogne fik kørselsforbud
NyhedTungvognscenter Øst var i sidste uge rundt på hele Sjælland og Lolland-Falster for at tjekke studentervogne og eksamenskørsler med glade unge mennesker, der endelig fik lov at fejre sommerferien. For nogen endte dagen dog brat.

Fra torsdag til søndag kontrollerede Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi 66 eksamenskørsler, som enten var klargjort til at køre med studenter, eller som allerede var ude at køre med de glade unge mennesker.
Ny etape af kontrol- og vedligeholdelsescenter fejret med rejsegilde
NyhedMandag den 30. juni fejrede Hovedstadens Letbane rejsegilde på kontrol- og vedligeholdelsescentret i Glostrup. Arbejdet med den kommende letbane langs med Ring 3 skrider planmæssigt fremad.

Selv om der fortsat flyttes ledninger og gøres plads til selve anlægsarbejdet mange steder langs Ring 3, er Hovedstadens Letbane ved at blive synlig flere steder langs linjen.

I Glostrup er letbanens kontrol- og vedligeholdelsescenter nu så langt, at der i dag blev holdt rejsegilde på det store areal, hvorfra letbanen i 2025 skal driftes og togene vedligeholdes.
Jyske specialister i tanktransport fylder 100 år
NyhedDen familiedrevne tanktransportør Dantra A/S kan i 2020 fejre 100-års jubilæum. Stærke værdier og professionalisme skal sikre 100 år mere i front.


I august 2020 kan tanktransportøren Dantra A/S fejre 100-års jubilæum. Virksomheden styres i dag af fjerde generation af familien Jensen, som med base i Hjøllund, har udviklet sig til at være en af Skandinaviens førende inden for specialiserede tanktransporter.
Vejdirektoratet renoverer Tranegildestien over Køge Bugt Motorvejen ved Ishøj
TrafikMandag den 6. juli begynder Vejdirektoratet arbejdet med at renovere broen, der fører Tranegildestien over Køge Bugt Motorvejen.


Alderen på broens fugtisolering har nået en levetid, hvor den ikke længere beskytter brokonstruktionen, og derfor er Vejdirektoratet nødt til at udskifte den. En ny fugtisolering vil betyde længere levetid for broen.

Arbejdet vil foregå i dagtimerne og i få perioder i aftenen/weekenden, og vi regner med at være færdige sidst i oktober måned.
Privat brug af gulpladebiler hitter
NyhedFlere og flere ejere af biler på gule plader køber dagsbeviser, så de kan bruge bilen privat i en eller flere dage. Hele 89.500 dagsbeviser blev der købt i 2019. Det er en kraftig stigning på 17 procent i forhold til året før og næsten en fordobling siden 2015. En positiv udvikling, mener Dansk Byggeri.


I 2013 blev det muligt at købe dagsbeviser til privat anvendelse af gulpladebiler. Siden er brugen steget år for år, og det er især blevet populært, efter at en ny brugervenlig app blev introduceret i 2015.
DSB-værksted: Erhvervsministeren har godkendt placeringen af nyt værksted nær Mogenstrup
NyhedNæstved Byråd sendte i april en ansøgning til erhvervsminister Simon Kollerup om at godkende placeringen af et nyt DSB-værksted ved Mogenstrup. Ministeren har nu godkendt ansøgningen, og planerne for værkstedet kan derfor gå videre.

Den 28. april 2020 vedtog Næstved Byråd på byrådsmødet at sende en ansøgning til erhvervsminister Simon Kollerup om tilladelse til at planlægge for et erhvervsområde til DSB-værksted ved Fladsågårdsvej ved Mogenstrup uden for eksisterende byzone.

Opråb fra Danmarks anden største lufthavn: Billund Lufthavn skal kobles op på motorvejsnettet
NyhedHøringsperioden for Ny Midtjysk Motorvej er slut, og høringssvaret fra Billund Lufthavn er klart: Det er en forudsætning for vækst i og udvikling af Vestdanmark, at lufthavnen bliver koblet op på motorvejsnettet, og anlægget af motorvejen skal påbegyndes i Give.

Billund Lufthavn ligger lige i smørhullet i det innovative Produktionsdanmark, hvilket er med til at gøre området attraktivt for store, globale produktionsvirksomheder. Stærk infrastruktur i Produktionsdanmark er ikke kun af hensyn til Vestdanmarks borgere og virksomheder, det er til gavn for vækst og beskæftigelse i hele Danmark.

ITD - Ny kontrolaftale tager ikke stilling til ansvarsfordeling ved dyretransporter
NyhedEt bredt flertal i Folketinget har netop indgået en ny aftale, der styrker kontrollen med dyretransporter på de danske veje. ITD bakker op om en forbedret kontrol. Foreningen lægger vægt på, at virksomheder, der ikke overholder reglerne ved transport af levende dyr, fremover kontrolleres hyppigere end i dag. ITD er dog samtidig kritisk overfor, at aftalen ikke ændrer afgørende på ansvarsfordelingen mellem transportør og landmand.
ITD anker kommissions-afgørelse i PostNord Logistics-sag
NyhedEfter granskning af EU-Kommissionens afgørelse i sagen om ulovlig statsstøtte til PostNord Logistics har ITD besluttet at tage sagen til EU-Domstolen. Dermed kommer der en principiel afgørelse på, om det er statsstøtte eller ej, når et selskab med 100 procent statsligt ejerskab skyder penge i underskudsgivende datterselskab.
Sommervejr sætter biler på prøve
NyhedDen danske sommer kan byde på alt fra høje temperaturer til heftige regnskyl. Erfaringer fra sidste sommer viser, at de fleste opkald til SOS Dansk Autohjælp i juli handler om overophedede biler, flade batterier og punkteringer efter regnvejr.

Der er både udsigt til varmebølger og skybrud i prognoserne for vejret i sommerferien. Begge dele giver typisk travlhed hos SOS Dansk Autohjælp, der får opkald fra bilister med nedbrud:
Herningmotorvejen får klimavenlig og støjreducerende asfaltbelægning
NyhedHerningmotorvejen (M66) får ny, klimavenlig asfaltbelægning, der både sparer på udgifterne til brændstof, reducerer CO2-udledningen og nedsætter trafikstøjen fra vejen. NCC udfører opgaven for Vejdirektoratet og udlægger i disse dage den helt særlige asfalt på strækningen mellem Herning og Ikast.

De seneste uger har NCC arbejdet på fuldt tryk med at producere og udlægge mange tusinde tons asfalt på den ni kilometer lange strækning. I denne uge udlægges en helt særlig klimavenlig asfalt med lav rullemodstand.
Norwegian annullerer ordre på 97 Boeing fly og søger samtidig kompensation for millioner
FlyFlyselskabet Norwegian oplyser her sent mandag aften at de har givet Boeing besked om at de annullerer aftalen om køb af 97 fly og søger om kompensation for Boeing 737 MAX flyene og Boeing 787 Dreamliner flyene med motorproblemer.

I en børsmeddelse til den norske børs informerer Norwegian her mandag aften at aftaler om køb af 5 Boeing 787 Dreamliner og 92 Boeing 737 MAX annulleres. Dertil annulleres også en serviceaftale.
Stena Line påbegynder byggeriet af nye superfærger
SkibByggeriet af Stena Lines to nye, store færger er skudt i gang i Kina. Færgerne blev bestilt i 2018 og er begge 30 % større og mere energieffektive end de tidligere færger. Leveringen forventes at ske i 2022, og det er endnu ikke offentliggjort, hvilken rute færgerne vil besejle.

Stena Line er midt i en modernisering af sin flåde, og det vil rederiet ikke lade den igangværende pandemi ændre på. De to færger, der nu er ved at blive bygget*, forventes at blive leveret i 2022.
Ny pylonbelysning på Øresundsbron – tændes på onsdag kl. 23.15
NyhedØresundsbrons nye pylonbelysning tændes onsdag den 1. juli klokken 23.15 – samme dag som forbindelsen fejrer 20 år. Energieffektivitet og æstetik vejer tungt i udformningen af den specialdesignede og dynamiske belysning.

Eventbelysningen – som tændes for første gang i anledning af Øresundsbrons 20-års dag – er inspireret af broens naturlige omgivelser og afspejler de fantastiske farver på himlen i tiden omkring solnedgang og solopgang over et blåt Øresund.