Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Fjord Line vurderer det norske flag på MS Oslofjord
NyhedFjord Line meddeler i dag sin intention om at skifte fra det danske DIS-skibsregister til det norske NOR-skibsregister og dermed gennemføre et flagskifte på et af sine 4 skibe. Denne linje henvender sig til et passagermix, der består af op til 90 pct. nordmænd og dette handler om at tilpasse sig signalerne fra det lokale marked.

"Vi er utrolig glade og taknemmelige for besætningen, og vi håber at finde gode løsninger til dem sammen med fagforeningerne hvis vi gennemfører ændringerne," siger Rickard Ternblom, CEO i Fjord Line.
Taxi på el – en god forretning
NyhedDer er kommet et nyt taxaselskab på de københavnske veje. Selskabet hedder Viggo, og er det første selskab i hele norden, hvor bilflåden udelukkende består af elbiler. Blandt andet 20 Jaguar I-PACE

Der er et engelsk udtryk, der hedder ”Go Big or go Home”. Populært betyder det vel, at man skal have store ambitioner eller helt lade være.
​Midttrafik varsler færre busafgange
NyhedFra 30. marts kører Midttrafiks busser efter køreplaner med færre afgange. Tomme busser og en nedgang i passagertallet på 70-80 % er baggrunden for Midttrafiks beslutning om at skære ned på kørslen. Samtidig tager køreplanerne højde for, at der kan komme mangel på chauffører på grund af smitte med coronavirus/covid-19.

Kollektiv trafik spiller en væsentlig samfundsmæssig rolle. Midttrafik skal sikre, at der fortsat er busforbindelser til de borgere,
Færdselsstyrelsen - Midlertidige ændringer i regler på kørekort- og køreuddannelsesområderne
Nyhed
Færdselsstyrelsen har ændret kørekortbekendtgørelsen på flere områder for at håndtere den aktuelle situation i Danmark.

Det sker for at tage højde for forlængelse af sagsbehandlingstid, ophobning af kurser og prøver til afvikling mm, som vi må forvente, at corona-krisen medfører på en række områder tilknyttet til kørekort- og køreuddannelsesområdet.
Første døgn med lønkompensation: Så mange virksomheder har søgt
NyhedFlere tusinde virksomheder har allerede ansøgt om at få lønkompensation hos Erhvervsstyrelsen i det første døgn, hvor ordningen har været åben.

4.690 virksomheder har allerede i løbet af det første døgn ansøgt om at få lønkompensation til deres medarbejdere, og der kommer cirka 5-10 nye ansøgninger ind i minuttet, oplyser Erhvervsstyrelsen.
Færdselsstyrelsen - Vejledning: Intet krav om udnyttelse af tilladelse til offentlig servicetrafik
NyhedFærdselsstyrelsen præciserer, at virksomheder med tilladelser til offentlig servicetrafik (OST), limousine- og sygetransportkørsel, ikke er underlagt et udnyttelseskrav.

Det betyder, at det er muligt for en virksomhed, som udfører den omtalte kørsel, ikke at udnytte disse tilladelser.
Nyt maritimt satellitnetværk skal øge sikkerhed for skibsfart i ishavet
NyhedSmå lavtflyvende satellitter skal sørge for, at skibe i vanskelige farvande får bedre kommunikation ombord. Det skal spare skibene mange kilometers sejlads og øge sikkerheden for besætningen. Nyt konsortium skal udvikle en løsning, så Danmarks første kommercielle satellitoperatør, Sternula, snart kan opsende den første ud af halvtreds satellitter til blandt andet iskort-information.

DTL Nyhedsbrev - dispensation fra ugehvilet: værd at vide
NyhedObs. tilrettet fejl markeret med <<

DTL modtager en del spørgsmål til afholdelse af dagligt og ugentligt hvil i relation til den dispensation fra ugehvilet, som Færdselsstyrelsen som følge af COVID-19 har indført pr. 12. marts og foreløbigt frem til 11. april.

I nedenstående kan du læse mere om, hvordan DTL fortolker situationen vedr. dispensationen fra Færdselsstyrelsen
Våde marker øger risiko for fastkørsel og mudder på landevejene
Nyhed

Efter nogle ekstremt våde måneder i januar og februar er landmændene endelig kommet ud i marken for at sprede gylle. Markerne er i år langt mere våde end normalt. Det vil øge risikoen for mudder på vejene og for at køre fast. Det kan resultere i alvorlige ulykker, oplyser Topdanmark.

Udsættelse af ITD’s ordinære generalforsamling 2020
Nyhed

Som følge af den aktuelle situation omkring Corona/COVID 19 har ITD's bestyrelse set sig nødsaget til at udskyde den ordinære generalforsamling i ITD, som efter de vedtægtsbestemte frister var indkaldt til afholdelse lørdag den 2. maj 2020.
Årsresultat for Sund & Bælt
NyhedVejtrafikken på Storebælt satte ny årsrekord i 2019 med 13,3 mio. køretøjer. Det gav en tra-fikstigning på 1,8 pct., som bidrager til, at Sund & Bælt får et tilfredsstillende resultat for året. Lave renter og fortsat reducerede driftsomkostninger for drift og vedligehold i infra-strukturselskaberne samt et forbedret resultat for Øresundsbron påvirker også resultatet positivt.

Indtægterne fra vejtrafikken over Storebælt var på 2.916 mio. kr. og steg med 1,5 pct. i forhold til 2018. Den samlede vækst i trafikken på Storebæltsforbindelsen var på 1,8 pct., og betød at vejtrafikken satte ny årsrekord med 13,3 mio. køretøjer. Lastbiltrafikken gik frem med 2,1 pct., mens personbiltrafikken steg med 1,8 pct. I gennemsnit passerede mere end 36.000 køretøjer forbindelsen i døgnet.

Stort energiselskab: Vi holder energiforsyningen oppe i gear
NyhedSelv om mobiliteten i samfundet er gået ned, så holder DCC Energi og Shell tankstationerne energiforsyningen til private, vognmænd og landbruget i fuld gang. Vi er bevidste om det samfundsansvar, vi har for, at hjulene kan køre så godt som muligt lige nu, lyder det fra adm. direktør, Christian Heise.


Alt imens COVID-19 har lukket store dele af Danmark delvist ned, arbejder DCC Energi målrettet på at holde energiforsyningen oppe. Med 230 Shell tankstationer og store leverancer til transportindustrien og det danske landbrug er alle ressourcer sat ind på at holde forsyningslinjerne åbne til de mange, som stadig holder hjulene i gang i samfundet.
Statsstøtte: Kommissionen godkender den danske ordning, hvormed der ydes 1,3 mia. EUR for at kompensere selvstændige erhvervsdrivende for skader som følge af coronavirusudbruddet
NyhedEuropa-Kommissionen har i overensstemmelse med EU's statsstøtteregler godkendt en dansk ordning med en beløbsramme på 10 mia. DKK (ca. 1,3 mia. EUR), der delvist kompenserer for selvstændige erhvervsdrivendes omsætningstab som følge af coronavirusudbruddet.

Ledende næstformand for Kommissionen, Margrethe Vestager, der er ansvarlig for konkurrencepolitikken, udtaler: "De selvstændige erhvervsdrivende rammes hårdt af coronavirusudbruddet.
Minister indskærper regler for køreskolers undervisning - Opdateret
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht indskærper nu over for køreskolerne, at de midlertidigt må indstille den praktiske undervisning, hvor afstandskravet ikke kan opretholdes. Det sker for at beskytte både eleverne og kørelærerne mod smittespredning af COVID-19.

Rigtig mange køreskoler har indstillet køreundervisningen, ligesom politiet ikke afholder køreprøver. Transportminister Benny Engelbrecht kan dog forstå, at der har været tvivl om, hvorvidt køreskoler kan blive opretholdt i den aktuelle situation med risiko for smittespredning af COVID-19.
Nye køreplaner for bybusserne i Odense og regionalbusserne fra onsdag morgen
NyhedFynBus idriftsætter nye køreplaner for bybusserne i Odense og de fynske regionalbusser med virkning fra onsdag morgen, den 25. marts 2020.

Formålet med køreplanskiftet er at undgå at køre med tomme busser, fortsat undgå for mange passagerer i de enkelte busser og samtidig medvirke til at holde samfundet i gang.

Kunderne kan derfor forvente en køreplanreduktion, hvor der primært forsvinder busafgange uden for myldretiden, men der vil også være reduktioner om eftermiddagen.
Miljøstyrelsen - Midlertidig dispensation for miljøzonereglerne forlænges
NyhedDen midlertidige dispensation for miljøzonereglerne forlænges frem til og med den 14. april 2020. Det sker for at gøre det nemt og hurtigt at få varer ud i butikkerne.

I går meddelte regeringen, at restriktionerne som følge af situationen med COVID-19 forlænges til og med påske. Derfor bliver den midlertidige dispensation for miljøzonereglerne forlænget tilsvarende med henblik på at støtte en hurtig levering af varer til butikkerne.

Vestfyn Trækker 2020 aflyser
Nyhed- Det er med en stor klump i halsen, at vi har besluttet at aflyse transportudstillingen Vestfyn Trækker 2020. Som arrangør af Danmarks største udendørs transportudstilling er vi – lige som alle andre i Danmark og verden over - meget berørte af situationen omkring Corona-smitten. Vi bakker op om myndighedernes tiltag for at bekæmpe yderligere spredning af Covid-19 i Danmark, og det får altså den konsekvens, at Vestfyn Trækker 2020 ikke bliver til noget.
Det nye signalsystem på vej mellem Hvidbjerg og Struer
TogBanedanmark har i denne uge taget det nye signalsystem i brug på tredje del af Thybanen, mellem Bedsted og Hvidbjerg, og går nu i gang med sidste etape af Thybanen, som frem imod påske får udrullet det nye signalsystem.

Udrulningen på Thybanen har været i gang siden midten af februar og foregår i fire etaper frem imod påske. Etape for etape arbejdes der i og ved jernbanesporet, hvorefter det nye signalsystem bliver taget i brug strækning for strækning.
Midttrafik - ​Pensionister tilbydes fri rejse som kompensation
NyhedPensionister, som i øjeblikket har et gyldigt pensionistkort i Aarhus, har ikke meget glæde af deres kort. På grund af smittefaren med covid-19 har Midttrafik begrænset den kollektive trafik på en række parametre. Samtidig opfordrer myndighederne ældre borgere til ikke at tage kollektiv trafik på grund af smittefare. Midttrafik tilbyder 30 dages fri rejse på det nuværende pensionistkort, når den kollektive trafik vender tilbage til normale tilstande.

Ikke mange ældre rejser med busser eller letbane efter, at myndighederne i sidste uge udsendte anbefalinger til de ældre om at undgå kollektiv trafik, så de ikke bliver udsat for smittefare med covid-19.
Movia tilpasser afgange på busser og lokaltog fra på mandag 30. marts
NyhedFlere kunder i busser og tog har fulgt myndighedernes anbefalinger. Det er positivt, melder Danmarks største mobilitetsselskab, Movia, der nu tilpasser antallet af afgange med busser og tog til den aktuelle situation. Tilpasningen skal sikre en fortsat stabil og pålidelig drift i en situation, hvor der måtte komme flere sygemeldinger fra chauffører og lokoførere de kommende uger. Ændringerne træder i kraft mandag 30. marts og varer indtil videre frem til og med 13. april 2020.
3F fritager medlemmer på arbejdsløshedsdagpenge for kontingent
Nyhed3F fritager medlemmer, der modtager arbejdsløshedsdagpenge, fra fagligt kontingent i forbindelse med COVID-19-udbruddet. Formålet er at give en økonomisk håndsrækning til de af 3Fs medlemmer, der rammes af ledighed under krisen.


3F har besluttet, at medlemmer, der modtager arbejdsløshedsdagpenge under COVID-19-krisen, fritages fra at betale fagforeningskontingent i op til tre måneder.
DTL - EU-Kommissionen giver opskrift på frit lejde for godstransport
NyhedUnder Coronakrisens rasen i de europæiske lande har EU Kommissionen lagt hovederne i blød for at gøre livet lettere for den fri bevægelighed af gods på tværs af landene – og har opfundet de ”grønne baner” ved grænseovergangene.

Kommissionen er i øjeblikket stærkt optaget af, at de lukkede grænser ikke skader hverken krisehåndteringen eller det indre marked mere end højst nødvendigt. På den baggrund fremlagde Kommissionen 16. marts et sæt retningslinjer for behandling af personer ved grænserne og kom samtidig med forslag om, at der bør laves særlige baner for godstransport.
SAWO A/S - Wirehejs klar til vejtransport
LastSAWO Kolding har færdigbygget og leveret endnu en opbygning, denne er leveret med et SAWOCLF432S-3W wirehejs monteret.

SAWO hejset er monteret på et Scania 580 8x4*4 chassis med low entry førerhus. Chassiseter med fuld luftaffjedring, akselafstand på 3.750 mm og med udstødning op bag førerhuset.
COVID-19: Fælles erklæring om håndsrækning til økonomisk corona-ramte virksomheder og privatkunder
NyhedRegeringen har allerede taget mange og vidtgående initiativer for at afbøde de økonomiske konsekvenser som følge af corona-udbruddet. Med den fælles erklæring med Finans Danmark står det klart, at penge- og realkreditinstitutterne også ønsker at leve op til deres samfundsansvar og række både privatkunder og erhvervskunder en hånd i en svær situation.

Det skal blandt andet ske gennem adgang til statsgaranterede lån for virksomheder, tilbud om afdragsfrihed, henstand for privatkunders lån eller hjælp med kassekreditter.
COVID-19: Nu stiller staten garanti på nye lån til små og mellemstore virksomheder
NyhedGarantiordningen for små og mellemstore virksomheder er nu åben.

I dag åbner en ny garantiordning i Vækstfonden for de små og mellemstore virksomheder (SMV'er), der er ramt af virkningerne af COVID-19.

Med ordningen stiller staten via Vækstfonden garanti på 70 pct. af bankernes nye lån til virksomheder, der har lidt eller forventer at lide et omsætningstab på mindst 30 pct. som følge af spredningen af corona-virus.