Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Nu starter krydsombygningen af rundkørslen i Kregme
TrafikVejdirektoratet indleder nu for alvor arbejdet med at ombygge rundkørslen i Kregme til et signalreguleret kryds. Når arbejdet er færdigt, kommer trafikanterne hurtigere gennem flaskehalsen i Kregme.

Rundkørslen i Kregme har længe været en trafikal udfordring med de stigende trafikmængder, der er i området. Den har været ombygget flere gange, men nu kan den ikke klare trafikafviklingen mere. Derfor skal den ombygges til et signalreguleret kryds.
Scania stopper busproduktion i Lahti – busproduktionen i Slupsk fortsætter uændret
NyhedDen store nedgang i efterspørgslen af busser har nu ført til overkapacitet i Scanias europæiske busproduktion. For at tilpasse produktionen og situationen på kort sigt, samt sikre konkurrenceevnen på længere sigt, har Scania besluttet at stoppe serieproduktionen af busser på SOE Busproduction Finland OY i Lahti. Enheden vil fortsat fungere som center for Scanias udvikling af nye busser og håndtering af reservedele.

112-appen lukker og slukker
NyhedSiden 2013 har man kunnet downloade 112-appen, der automatisk sender smartphonens gps-koordinater til alarmcentralen, når man ringer 112. Den 31. december 2020 lukker 112-appen, da den er overhalet af den mere præcise AML-teknologi (Advanced Mobile Location).

Det er ikke længere muligt at downloade 112-appen, og den 31. december 2020 lukker den. Borgere, der har downloadet 112-appen, opfordres til at slette den efter nedlukningen, og hvis man har en smartphone, der understøtter AML, kan man ligeså godt slette 112-appen allerede i dag.
Transporten kan levere betydeligt bidrag til 70 %-mål i 2030!
NyhedTransporten står for en stigende andel af Danmarks samlede CO2-udledninger. Trods Eldrup-kommissionens lidt dystre udmeldinger findes der heldigvis forskellige grønne teknologier, der kan bidrage til at sænke udledningerne markant:

”Drivkraft Danmarks beregninger viser, at 1 mio. elbiler og et CO2-fortrængningskrav på 30 % i 2030 kan reducere transportens CO2-udledninger med cirka over 4 mio. tons CO2. Det svarer til mere end 20 % af de reduktioner, der mangler for, at vi når 70 % målet i 2030. Med den rette lovgivning kan transporten dermed levere et væsentligt bidrag til omstillingen frem mod 2030”, udtaler Jacob Stahl Otte, direktør i Drivkraft Danmark.
SAS flyver igen til Kina
FlyÅbningen af ruten er vigtig for samhandel. SAS vil med genåbningen af ruten imødekomme den efterspørgsel der er for erhvervsrejser og transport af varer mellem Skandinavien og Kina.

I slutningen af oktober planlægger SAS også at genstarte trafikken til Beijing forudsat at SAS opnår myndighedernes godkendelse.

SAS vil flyve Shanghai-ruten med den nye Airbus 350. Det moderne fly betyder, at SAS kan tilbyde en unik rejseoplevelse.
Markant forbedret S-tog fra Egedals stationer
NyhedEfter insisterende forhandlinger og et massivt lobbyarbejde, er det nu lykkedes Egedal Kommune at overbevise DSB om en stærkt forbedret køreplan for S-tog til stationer i Egedal Kommune.

Et solidt stykke politisk håndværk fra politikerne i Egedal Kommune har nu båret frugt. Når kalenderen skriver december bliver det nemlig nemmere at tage toget fra Egedal mod København og omvendt uden at hænge i en klokkestreng. Den 14. december i år træder DSBs nye køreplan for Frederikssundsbanen i kraft med en mere regulær 10-minutters drift og flere hurtigtog og færre stoptog.
ATL - Transportør af grise: Chaufførernes retssikkerhed er truet
NyhedEt stort antal sager om overtrædelser af dyreværnsloven venter på at blive afgjort ved domstolene. I hver enkelt sag er chaufføren på en grisetransport og transportvirksomheden blevet tiltalt for at have transporteret en eller flere grise til slagteriet, som ikke var egnet til transport. SPF-Danmark A/S, der er den største transportør af grise herhjemme, er bekymret for chaufførernes og transportvirksomhedernes retssikkerhed i forbindelse med de mange sager.


Hver eneste dag året rundt bliver tusindevis af grise kørt til slagteriet. Når chaufføren på en grisetransport henter grisene hos landmanden, kommer de i flokke på op til 15 stk. for at gå op ad læsserampen til lastbilen.
DSB’s nye, elektriske lokomotiver fra Siemens er kommet til Danmark
Tog· Siemens Mobility har leveret tre lokomotiver tidligere end planlagt til DSB

· Vectron lokomotiverne er godkendt til ibrugtagelse i Danmark og til drift i 20 lande i Europa


Den 15. september har det elektriske lokomotiv Vectron fra Siemens Mobility modtaget officiel ibrugtagningstilladelse fra Trafik-, Bygge og Boligstyrelsen. Det er en milepæl i leverancen af de 42 Vectron lokomotiver, som DSB har bestilt hos Siemens Mobility.
Ny oversigt samler data om den kollektive trafik
NyhedTrafik-, Bygge- og Boligstyrelsen offentliggør i dag hjemmesiden passagertal.dk, hvor alle kan finde data om alle dele af den kollektive transport: bus, tog, letbane og fly.


Med den nye hjemmeside tilbyder Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (TBST) nu for første gang offentligheden én indgang til en lang række data om alle dele af den kollektive transport.

Hjemmesiden giver blandt andet svar på en række af de spørgsmål, der jævnligt rejses i den offentlige debat – fx hvor mange rejser der foretages i den kollektive trafik
Justeret aftale om genstart af luftfarten
NyhedPartierne bag aftale om luftfartspakken er enige om at styrke takststøtteordningen, så man kan få 160 millioner kr. ud at arbejde for luftfartsbranchen

Luftfarten er ekstremt hårdt ramt af COVID-19, og der er brug for hjælp, hvis flyene igen skal have luft under vingerne.

Allerede den 25. juni 2020 blev regeringen, Venstre, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti derfor enige om at afsætte op til 260 millioner kroner til at støtte dansk luftfart.
Toldstyrelsen tilbageholder ulovlige cigaretter i millionvis
NyhedToldere har tilbageholdt knap to millioner cigaretter i første halvår af 2020. I 2019 tilbageholdte Toldstyrelsen knap seks millioner ulovlige cigaretter.


Toldere har tilbageholdt knap to millioner ulovlige cigaretter i første halvår af 2020. Det fremgår af en ny foreløbig opgørelse, som Toldstyrelsen har lavet. Sidste år tilbageholdt tolderne knap seks millioner cigaretter. De mange millioner cigaretter vidner om, at smuglerne stadig er aktive, selv om store dele af handlen har været lammet af COVID-19, konstaterer kontroldirektør i Toldstyrelsen, Preben Buchholtz.
43-årig mand forsøgte at smugle 70.000 polske cigaretter ind i Danmark
NyhedToldstyrelsen rejser nu et krav mod den 43-årige på 123.700 kroner for overtrædelse af toldloven.


En 43-årig mand, bosiddende i Høje Taastrup, kan se frem til en regning på knapt 124.000 kroner fra myndighedernes side, efter at han søndag forsøgte at smugle godt 70.000 polske cigaretter ind i Danmark.

Den 43-årige mand blev i en personbil taget ud til kontrol af toldere fra Toldstyrelsen ved Pebersmark Grænseovergang.

Over 800 sigtet for brug af håndholdt mobil under kørsel
NyhedPolitiet havde i uge 38 fokus på uopmærksomhed i trafikken herunder håndholdt brug af mobiltelefon.

I uge 38 i perioden mandag den 14. september til og med søndag den 20. september gennemførte politiet en landsdækkende målrettet indsats mod uopmærksomhed i trafikken. 844 blev sigtet og kan se frem til en bøde for håndholdt brug af mobiltelefon eller andet kommunikationsudstyr.
Syv borgmestre og DI: Folketinget bør prioritere infrastruktur i Trekantområdet højt
NyhedDer skal lægges væsentlige investeringer i infrastruktur i Trekantområdet, når partierne på Christiansborg skal forhandle en længe ventet infrastrukturinvesteringsplan i det kommende Folketingsår.

Det er de syv borgmestre i Trekantområdet enige om – og det er Dansk Industri Trekantområdet enige med de syv borgmestre i.

- Trekantområdet indeholder meget kritisk infrastruktur, der er afgørende for vækst, jobskabelse, mobilitet og sammenhængskraft i hele Danmark. Vi har en motorvejsbro, som nærmer sig sin maksimale kapacitet. Motorvejsnettet i Trekantområdet udgør tilsammen Danmarks vigtigste vejkryds,
“Vintervejens helte” er tilbage med ny hæsblæsende sæson
NyhedDen internationale seersucces med norske bjergningsarbejdere vender tilbage med koldt vejr og vanskelige køreforhold. Sæson 5 af ”Vintervejens helte” får premiere torsdag 8. oktober kl. 21.00 på National Geographic.

Når vinteren rammer Norge, forvandles mange norske veje til isglatte, lunefulde og decideret livsfarlige steder. Bjergningsarbejderne Thord Paulsen, Bjørn Lægreid, Jo Roger og Ole Henrik Blengsli er vintervejens helte i National Geographics dokumentarserie produceret i Norge, og som under ekstreme forhold og lange nætter holder vejene åbne.
Udmelding fra Sundhedsstyrelsen er endnu et søm til kisten for turistbusserne
NyhedSundhedsstyrelsens opfordring til alle skoler og uddannelsesinstitutioner til at aflyse blandt andet udflugter er endnu et slag for turistbusbranchen. ”Endnu et søm til kisten,” siger adm. dir. Michael Nielsen.


"Udmeldingen fra Sundhedsmyndighederne er simpelt hen endnu et søm til kisten for turistbusbranchen, der i forvejen er ekstremt hårdt ramt på grund af de øvrige restriktioner. Det er endnu vigtigere end nogensinde, at vi får kigget meget grundigere på hjælp til denne branche nu,” siger Michael Nielsen, adm. dir. i Dansk PersonTransport.
DEKRA - Trods COVID-19: Transportbranchen skriger på arbejdskraft
NyhedCoronakrisen har ikke gjort transportbranchens behov for flere og yngre chauffører mindre.

Store dele af transportbranchen ser positivt på den nærmeste fremtid og forventer trods COVID-19 at få behov for flere nye chauffører i de kommende måneder. Det viser en analyse, DEKRA har foretaget blandt flere end 400 transportfirmaer.
Volvo Trucks oplever en øget interesse for gas som alternativ til diesel til tunge lastbiler i Europa
NyhedBlandt vognmænd og transportkøbere er der stigende interessere for at reducere CO2-emissioner og omkostninger ved at bruge nedkølet, flydende gas som brændstof. Derfor fås de nye Volvo FH- og FM-lastbiler med motorer, der kører på flydende naturgas og biogas og giver samme høje ydelse som dieselmotorer. Brug af biogas gør det muligt at opnå CO2-neutral transport og reducere CO2-emissioner med op til 100 %.

EU's grønne pagt udstikker tydeligt den retning, transportbranchen skal tage mod en renere fremtid. Den indebærer, at der kommer en slutdato for fossile brændstoffer.
Midttrafik - Kontrollører har en vigtig rolle ved krav om mundbind
NyhedSiden 22. august har brug af mundbind eller visir været et krav i den kollektive trafik. I Midttrafik er det kontrollørerne, der håndhæver kravet om mundbind. Nogle har til opgave at tjekke både billet og mundbind, mens andre kontrollører er ansat udelukkende til at tjekke mundbind. Midttrafik ønsker at skabe tryghed i busserne med kontrollørernes tilstedeværelse. Kontrollørerne synliggør blandt andet, at der er kunder, som er undtaget fra at bruge mundbind.


Midttrafik gør status på kontrollørindsatsen efter en måned med krav om mundbind eller visir i hele Region Midtjylland.
Scania-medarbejdere hædret med ”Det Gyldne Rat”
NyhedTraditionen tro har Scania Danmark for 29. gang hædret et antal medarbejdere for deres ekstraordinære indsats.

Scanias succes bygger på seks kerneværdier, hvor især dedikerede og engagerede medarbejdere er en vigtig faktor for deres stærke positionering på markedet. Derfor er det også helt naturligt, at hædrer de medarbejdere, der går den ekstra mil og udmærker sig.
Vejdirektoratet renoverer underføringen af 504 Frederiksborgvej på Hillerødmotorvejen
TrafikFrem til den 30. oktober renoverer Vejdirektoratet underføringen af tilkørselsvej 504 Frederiksborgvej omkring frakørsel 6 på Hillerødmotorvejen i sydgående retning.

I den forbindelse må trafikanterne væbne sig med tålmodighed i aften- og nattetimerne.

Vejdirektoratet starter arbejderne med fugeudskiftning i nødsporet. Derefter vil undersidereparationer blive udført til lidt mindre gene for gående og cyklende.
Oddesundbroen spærres om natten mellem den 23.9 og 9.10
InfoÅrets malerarbejder på Oddesundbroen kræver, at broen lukkes om natten fra den 23. september til og med den 9. oktober. Udrykningskøretøjer, gående, cyklende og ridende kan dog altid komme over.

Banedanmark er i fuld gang med at male Oddesundbroen. I løbet af juli, august og september er det første af de tre buefag blevet malet som en del af vedligeholdet af broen over Oddesund

Årets arbejde er tæt på at være færdigt, og nu skal det store stillads tages ned, og der skal males de steder, hvor det ikke har været muligt at komme til fra stilladset.
Vejdirektoratet renoverer cykel- og gangstien over Hillerødmotorvejen nord for Skovbrynet station
TrafikFrem til den 30. oktober renoverer Vejdirektoratet cykel- og gangstien over Hillerødmotorvejen nord for Skovbrynet station.

I den forbindelse vil de bløde trafikanter på Brostien opleve trafikregulering i form af en reduceret fribredde, som der kan køres på.

Arbejderne vil primært blive udført i dagtimerne inden for almindelig arbejdstid.
IVECO Stralis runder 1.000.000 km for Peder Olsen & Søn
NyhedEn af de sidste dage i august drog vi mod Odense for at besøge transportfirmaet Peder Olsen og Søn, der sidste år havde 100 års jubilæum og i år kan fejre et ekstra "jubilæum": Firmaets 5 år gamle IVECO Stralis trækker har nemlig nu rundet 1 million kørte kilometer og er stadig i fin form. Det - og meget andet - får vi en snak om med fragtmand Henrik Olsen og kørselsleder Michael Mertov.

På vej ud for at fotografere den sejlivede IVECO Stralis, går vi igennem virksomhedens enorme lagerhaller, der er rungende tomme ud over et par rengøringsfolk og medarbejdere.
PostNord Logistics - 275 mio. brugt unødigt
NyhedKære Folketingspolitiker, Godmorgen til en forhåbentlig dejlig weekend trods Corona ?

DU sidder på den fornemmeste plads i Danmark
Lige midt i Folkestyret
Du er valgt ind for at varetage Danmarks og Borgernes interesser bedst muligt
Uanset partifarve og holdninger vil du altid gøre det bedste for Danmark, for befolkningen og for samfundet