Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ITD tager EU-Kommissionen til EU-Domstolen over PostNord Logistics
NyhedITD’s klage til EU-Kommissionen over ulovlig statsstøtte til PostNords datterselskabet PostNord Logistics har endnu ikke ført til, at EU-Kommissionen har åbnet den formelle undersøgelsesprocedure. Derfor tager ITD nu EU-Kommissionen til EU-Domstolen.

I november 2018 klagede ITD, Brancheorganisation for dansk vejgodstransport, til EU-Kommissionen over ulovlig statsstøtte til PostNord Logistics, fordi selskabet,
Dansk Byggeri - Fælles vejledning fra lønmodtagere og arbejdsgivere i bygge- og anlæg skal forhindre corona-smitte
NyhedHvordan skal byggepladsen indrettes, så man undgår smitte med corona? Og hvilke forholdsregler skal håndværkeren og kunden tage, når arbejdet foregår i private hjem? Det giver en ny fælles vejledning fra syv arbejdsgiverorganisationer, ni fagforbund og -organisationer og to lederorganisationer i bygge- og anlægsbranchen nu svar på.

Parterne bag den nye branchevejledning samlet i ”Branchefællesskabet for Arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg” har arbejdet intenst med vejledningen, som er blevet til på en uge
KL - Genbrugspladserne åbner igen
NyhedSundhedsmyndighederne vurderer nu, at kommunerne kan åbne genbrugspladserne for private, hvis en række sikkerhedsforanstaltninger følges. KL anbefaler kommunerne at åbne pladserne fra tirsdag den 31. marts.

Siden regeringen den 11. marts meldte ud, at store dele af den offentlige sektor skulle lukkes ned for at begrænse smittespredning af coronavirus, har de kommunale genbrugspladser været lukket for private.
Transportministeren: Vi skal vise samfundssind – også i trafikken
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht opfordrer trafikanterne til at overholde hastighedsgrænsen – også selvom der er mere plads på vejene i disse tider.

Som følge af restriktionerne for at inddæmme COVID-19 bliver mange danskere hjemme fra arbejde, skole og sociale arrangementer. Det betyder, at der ikke er så mange biler på vejene. Desværre betyder den bedre plads på vejene også, at nogle trafikanter bliver fristet til at sætte farten op – også højere op end det tilladte.
10.000 virksomheder har søgt om hjælp for at undgå fyringer
NyhedEfter blot få dage har over 10.000 virksomheder valgt at søge om lønkompensation og sende deres medarbejdere hjem i stedet for at opsige.


Det har været nogle travle dage hos Erhvervsstyrelsen, efter ordningen for lønkompensation åbnede onsdag.

Og allerede nu – tre døgn efter ordningen åbnede - har 10.312 virksomheder søgt om lønkompensation til deres medarbejdere.
Status - Midlertidig lukning af Aarhus Airport
FlyCovid-19 situationen haft store konsekvenser for aktiviteten i Aarhus Airport. Igennem den seneste tid har flyselskaber og charterbureauer indstillet deres flyvninger fra den østjyske lufthavn. Nu er turen kommet til den sidste rute, som endnu er i drift; SAS’ rute mellem Aarhus og København.

Ifølge SAS suspenderes nu ruten Aarhus-København, og den sidste flyvning bliver søndag den 29. marts.
LAD  OS  KIGGE  LIDT  PÅ   "SIKKERHEDSNETTET"   !
InfoDet bredes ud,- så det kan holde uønsket risiko ude af landet  !

Kommer man hjem fra en  ferie,- sættes man i karantæne   !

Har man været sammen med smittede personer,- - sættes man i karantæne   !

Vi taler om 14 dage uden kontakt med nogen,- - -overhovedet   !


SPØRGSMÅLET   ER,- - - OM  DET  REELT  SET,- -ER  GODT  NOK   ?
Afdrager du på din gæld via et træk i din indkomst eller en afdragsordning?
NyhedKontakt Gældsstyrelsen, hvis din indkomst ændrer sig væsentligt

Hvis du har gæld til det offentlige, har Gældsstyrelsen flere måder at inddrive pengene på, fx ved at tilbageholde dele af din indkomst (lønindeholdelse). Inden Gældsstyrelsen træffer afgørelse om lønindeholdelse, vil vi varsle dig og oplyse, hvor stor en procentdel vi vil lønindeholde.
Nye fragtmønstre betyder travlhed på nordjysk toldsted
NyhedFragtruterne ændrer sig som følge af corona, og Toldstyrelsen opfordrer chauffører til at holde god afstand på de ekspeditioner, som ser mere trafik.

Corona-krisen har lukket skoler og institutioner, men ikke Danmarks grænser. De er stadig åbne for gods og varer for at sikre varer på hylderne og råvarer og halvfabrikata til danske industrivirksomheder. Men ifølge Maren Holm Johansen, der er handelsdirektør i Toldstyrelsen, ændrer de ruter, som godset følger igennem Europa, sig som en følge af corona. Det betyder ekstra travlhed på nogle af Toldstyrelsens ekspeditioner, bl.a. i Hirtshals.
Tunøfærgen laver passagerbegrænsning
SkibHøjst 35 passagerer kan komme med pr. sejllads. Den generelle opfordring er, at gæster helt bliver hjemme de kommende uger pga. coronakrisen.

Frem til d. 13. april er der kun adgang for 35 passagerer pr. sejlads på Tunøfærgen. Generelt er opfordringen til sommerhusejere, sejlere og andre gæster, at de slet ikke besøger øen i de kommende uger.
Undgå smitte - gode råd når du tanker
NyhedAlle tankstationer er åbne og klar til at levere brændstoffer, varer og To Go mad og drikke. Der er dog indført en række tiltag, der skal beskytte både medarbejdere og kunder mod corona-smitte. Her kan kunderne også selv hjælpe til.

Landets mange tankstationer er fortsat åbne og i fuld drift. Det gælder både dem med butikker og dem uden. Du kan altså forsat tanke benzin og diesel, bruge bilvask, toilet og købe To Go mad og drikke, som du plejer.
Stor Hiab kran på ladbil
LastSAWO Sørup har leveret en opbygning med en HIAB X-HIPro 1058 EP-6 CD kran monteret sammen med en ladopbygning.

Kranen er monteret bag førerhuset på et 4-akslet Mercedes 3253 L 8x4/4 chassis med B13 førerhus og akselafstand på 4.250 mm.

HIAB kranen er af 100 ton/meter klassen og kan løfte 4.700 kg ved udlæg til 16,3 meter. Den er leveret med 2 støttebensbomme, én monteret i front med kranen og én i bag
Dagligvarehandlen får lov til at holde åbent i to ekstra dage i påsken
NyhedRegeringen lægger op til midlertidigt dispensation for lukkeloven og giver dermed hele dagligvarehandlen mulighed for at holde åbent to dage i påsken for at mindske smittefare af corona-virus.

Dagene op til og under påsken er særligt travle dage for dagligvarehandlen, da danskerne strømmer til for at handle til påskedagene.
ITD roser statsrevisorerne for at iværksætte kulegravning af PostNords regnskaber
NyhedKritikken af PostNords aktiviteter tager nu til, og statsrevisorerne har nu iværksat en dybdeborende undersøgelse af selskabets regnskabspraksis. Rigsrevisionen skal nu blandt andet gennemanalysere PostNords regnskabspraksis de seneste ti år, herunder vurdere om prisniveauet for udbringning af pakker sker til markedspris. ITD har selv rejst en række statsstøttesager mod PostNord og roser statsrevisorerne for også at sikre en kulegravning af PostNords regnskaber og forretningsmetoder.
SAWO A/S - EFFER kran klar til Arthur Andersen
LastSAWO Sørup har leveret en af de større kranopbygninger med en EFFER 1405 8S kran monteret. Kranen er monteret bag førerhuset på et 4-akslet Volvo chassis.

Den monterede EFFER 1405 8S er med 8 hydrauliske udskud og leveret med en 6S Heavy DutyFlyjib med 2 manuelle udskud. Yderligere er der 2750 daN spil på kranen med enkeltwire med ophæng og hjul ført ud over flyjib.
ITD - Regeringen forlænger lempelse af køre- og hviletidsregler – og inkluderer de internationale transporter
NyhedSom følge af coronavirussen har regeringen forlænget lempelsen af køre- og hviletidsreglerne frem til den 11. april 2020 for at understøtte forsyningssikkerheden. De internationale transporter er nu også omfattet af lempelserne.

For at understøtte forsyningssikkerheden har transportminister Benny Engelbrecht (S) midlertidigt valgt at forlænge lempelserne af køre- og hviletidsreglerne. Hidtil har dispensationen kun været gældende for national transport, men det er nu udvidet til også at omfatte international transport.
Brændstofleverandører kan hjælpe med håndsprit
NyhedBrændstofleverandørerne i Danmark er klar til at hjælpe både danskere og sundhedsvæsen med at skaffe ethanol til produktion af håndsprit, som der er opstået akut mangel på her under Corona-krisen.

Og det er ikke i små mængder, for lige efter påske kommer der tankskibe med bioethanol på flere tusinde kubikmeter til Danmark.
Ny økonomidirektør til Banedanmark
NavneAnne Hougaard Olesen er pr. 1.4 ansat som økonomidirektør i Banedanmark. Hun kommer fra en stilling som vicedirektør for økonomi samme sted og har de seneste fem år stået i spidsen for en omfattende transformation af Banedanmarks økonomistyring.

Banedanmark er i fuld gang med at digitalisere og transformere den danske jernbane, mens der kører tog på den. Det stiller høje krav til både økonomi, it, indkøb og planlægning, som Anne Hougaard Olesen nu bliver direktør for.
Hele landet ramt af stigende ledighed
NyhedHele landet er ramt af stigende ledighed som følge af corona-udbruddet de seneste uger.

Den første opdeling af ledighedstallene på regionalt niveau viser samtidig, at andelen af nye ledige er størst i Vestjylland, hvor der er 27,4 procent flere i perioden fra 8. – 26. marts end normalt, svarende til 1.614 nye ledige. Dernæst kommer Nordjylland og hovedstadsområdet med en stigning på henholdsvis 25,3 og 25,1 procent, mens region Østjylland er det område, hvor andelen er lavest med 21,9 procent.
Økonomisk håndsrækning til luftfartsbranchen
NyhedLuftfartsbranchen oplever store økonomiske udfordringer som følge af COVID-19. Som en hjælp til branchen forlænger Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen nu betalingsfristen for en række af branchens betalinger til styrelsen.

Luftfartsbranchen oplever betydelige økonomiske udfordringer pga. følgevirkningerne af COVID-19.
ER  DANMARKS   "GÆSTFRIHED"   REGULÆR   DUMHED   ?
DebatDet spørgsmål  skriger på at blive stillet    !

Denne gang  ikke i forbindelse med flygtninge    !

NEJ,- nu handler det om  udenlandsk arbejdskraft    !

Den forekommer jo i næsten ubegrænsede mængder    !


MEN,- - - -ER  DE  MON  SMITTEFRIE    ?
Færdselsstyrelsen - Midlertidig undtagelse på køre- og hviletidsområdet for både national og international godstransport
NyhedFra den 26. marts til og med den 11. april 2020 omfatter den midlertidige undtagelse i forbindelse med ugehvil både international og national godstransport.

For at forebygge chaufførmangel i forbindelse med corona-krisen er der på køre- og hviletidsområdet meddelt en midlertidig undtagelse i medfør af artikel 14, stk. 2, i forordning (EF) nr. 561/2006 (køre- og hviletidsforordningen) med følgende indhold:
FDL - Social løndumpnings grimme hoved.
NyhedFrie Danske Lastbilvognmænd FDL derfor social løndumpning.

FDL vil med dette indlæg, belyse en udbredt dansk model, som ofte bruges til social løndumpning af chauffører på det danske og nordiske transportmarked. Undskyldningen herfor er, det er en nødvendighed, for at være konkurrencedygtige på det internationale marked. Eksemplet er taget ud af tilgængelige artikler fra transportmedierne.
DTL hilser ophævelse af anlægslofter velkommen
NyhedRegeringen har indgået aftaler med KL og Danske Regioner bl.a. om at ophæve anlægsloftet i kommuner og regioner i 2020. Det giver mere arbejde til bl.a. vognmændene i en svær tid og hilses velkommen hos DTL – Danske Vognmænd.

Bremseproblem indlæg fra FDL 7.
NyhedDårlige bremser på påhængskørertøjer! Hvem bærer det fulde ansvar!

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL er ikke i tvivl og ansvarligholder: Producenten af påhængskøretøjet og Færdselsstyrelsen, disse to parter bærer hele ansvaret for manglende bremsekrafts % på påhængskøretøjer i Danmark.