Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Vejdirektoratet udlægger klimavenlig asfalt på Haderup Omfartsvej
TrafikAsfaltmaskinerne arbejder på højtryk på Haderup Omfartsvej, hvor byggeriet er gået ind i sin sidste fase, og i disse dage er de i gang med at lægge såkaldt klimavenlig asfalt ud på omfartsvejens otte kilometer.

Den klimavenlige asfalt udmærker sig ved at være lettere for dækkene at køre på, fordi den genererer mindre rullemodstand mellem dæk og vej. Dermed bruger biler og lastbiler mindre brændstof, hvilket igen reducerer CO2-udledningen fra trafikken. Den mindre rullemodstand har ikke betydning for sikkerheden.
Aabenraa Kommune varsler tilsyn med overnatningslokaler i transportbranchen
Nyhed20 ejendomsejere i Padborg er udvalgt til at få tilsynsbesøg fra Aabenraa Kommune i løbet af august.

Transportbranchen vil i den kommende tid få tilsynsbesøg af Aabenraa Kommune. Tilsynet skal afdække, om der i Padborg findes overnatningsfaciliteter, der ikke lever op til kravene, når virksomhederne i transportbranchen har overnattende chauffører. Eller sagt med andre ord: Om udenlandske langturschauffører er indkvarteret under lovlige forhold, mens de opholder sig på virksomhedens matrikel.
DFDS genoptager sejlads på Newcastle - Amsterdam fra den 15. juli og byder ferierejsende velkommen på den Engelske Kanal fra den 10. juli
SkibEfter meddelelse fra den britiske regering om ophævelse af karantænereglerne og genåbning for rejser til og fra en række andre lande, genoptager DFDS sejladsen på sin passagerrute mellem Newcastle og Amsterdam. Sejladsen har været suspenderet siden 22. marts på grund af Covid-19 rejsebegrænsninger.

Ruten serviceres af de to passagerskibe King Seaways og Princess Seaways og tilbyder daglige afgange mellem de to byer.
Lastbiler kan slæbe svinepest med ind i Danmark
NyhedDet næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen rengøringsstandarden på mere end 300 vogntog. Indsatsen skal forebygge, at lastbiler tager svinepest og mund- og klovesyge med ind i landet

Transportvirksomheder har ansvar for, at deres lastbiler bliver gjort grundigt rene og desinficeret, efter de har kørt med svin og kvæg. Grunden er, at beskidte lastbiler risikerer at slæbe alvorlige dyresygdomme som afrikansk svinepest og mund- og klovesyge med ind i Danmark eller til andre lande. Sker det, bliver konsekvenserne tab af eksportindtægter for milliarder.
Taxihovedkvarter placeres i Bagsværd
TaxiNår en taxikunde, et sted i Danmark, fra september skal bruge en taxi, er der stor sandsynlighed for, at betjeningen sker fra det nyetablerede taxahovedkvarter i Bagsværd.

Dantaxi er, efter flere års vækst, vokset ud af huset i selskabets nuværende domicil på Kongevejen i Virum. Allerede for et år siden måtte salg- og marketingafdelingen flytte til en midlertidig lokation. Til september samles medarbejderne og afdelinger på Krogshøjvej i Bagsværd.
NCC sælger Vejservice Danmark til Arkil A/S
NyhedNCC sælger den danske del af Vejservice divisionen til den danske entreprenørvirksomhed Arkil A/S, som overtager hele virksomheden og alle ansatte. Handlen har en begrænset positiv effekt på NCC’s resultat.

”Nu tager vi et yderligere konkret skridt i planen om at frasælge hele forretningsområdet Vejservice på en ansvarsfuld måde. I kraft af aftalen med Arkil får Vejservice forretningen i Danmark de bedste forudsætninger for at udvikle sig,” siger Tomas Carlsson, koncernchef i NCC.
Movia: For mange glemmer stadig billetten
NyhedUnder coronakrisen har mange kunder glemt at betale for busturen. Tendensen er ved at vende, og flere husker igen billetten, når de stiger på bussen på Sjælland. Men niveauet for kunder uden billet er stadig meget højere end før nedlukningen af Danmark, oplyser Movia.

Movia startede i begyndelsen af maj en kampagne for at minde kunderne om, at man skal huske at købe billet, før man stiger på bussen. Kampagnen har virket, men desværre udstedes der stadig flere kontrolafgifter end normalt. Og det ærgrer Danmarks største mobilitetsselskab, Movia:
SAWO A/S - NOPA kærre leveret til Arkil
LastSAWO Viborg har leveret en NOPA kærre i den karakteristiske gule farve, som entreprenørvirksomheden Arkil har på deres biler.

24-ton kærren er en 3-akslet NOPA kærre med 3-vejs tip, type KTS240. Den har en indvendiglængde på 5.100 mm og er leveret med tromle bremser og lift aksel på 1. aksel med automatisk betjening.
Politiker får svar på § 20-spørgsmål S 1534 Om udenlandske vognmænd som omgår danske hvileregler.
InfoSpørgsmålet ordlyd: Henset til, at vedvarende rygter siger, at udenlandske vognmænd i stadig større omfang holder ugehvil på Toldpladsen ved Padborg og dermed både omgår danske hviletidsregler og skader konkurrencevilkårene for danske vognmænd, agter ministeren så at gøre noget ved dette, og i så fald hvad kunne ministeren forestille sig, at man kunne gøre yderligere, så der kan blive taget hånd om dette både på kortere og længere sigt? - fremsendt af Nils Sjøberg (RV) til justitsministeren.
DTL ekskluderer medlemsvirksomhed
NyhedDTL’s bestyrelse har besluttet at ekskludere virksomheden TS-Transport A/S, Rødekro, fra DTL.

Eksklusionen sker med udgangspunkt i offentlige udtalelser fra politiet herunder, at virksomheden har været under efterforskning som mistænkt for gentagne gange at have kørt ulovlig cabotagekørsel; at virksomhedens kontor som led i efterforskningen er blevet ransaget; at der ved ransagningen er fundet dokumenter, der tyder på, at det udenlandske datterselskab til TS-Transport A/S har kørt et betydelige antal ulovlige cabotagekørsler i Danmark af et sådant omfang,
SOM  AT  SLÅ  I  EN  DYNE   !
DebatLade  Ræven vogte gæs   !

Komme benzin på bålet   !

Gå over åen efter vand  !

Man skal krybe,- - før man kan gå   !


ORDSPROGENE   ER  UTALLIGE     !
To identiske opbygning til Marius Pedersen A/S
LastSAWO har endnu engang leveret to komplette opbygninger til Marius Pedersen A/S, Esbjerg. Denne gang med Hiab kran og SAWO wirehejs.

På begge biler er der monteret en Hiab X-HiPro 262 EP-5 XSD med stånock. Kranerne er 22,3ton/meter og de 5 hydrauliske udskud rækker ud til 15,1 meter. Kranerne har XS-Drive radiostyring.
FDL - Aabenraa kommune er andet en Ringridning
NyhedAabenraa kommune er også parkeringsområde for lastbiler og påhængskøretøjer


Frie Danske Lastbilvognmænd FDL kunne fredag på Lastbil Magasinet læse noget, som ligner kommunal mangel på baggrundsviden, når det drejer sig om P skiltning, og egen lovgivning, citat: (»Ved udpegningen af de skiltede lastbilparkerings-pladser har det været et formål at undgå generende lastbilparkeringer i længere tid i boligområder, og at sikre at der i hele kommunen gives lokale chauffører mulighed for at parkere i lokalområdet, så de kan overholde deres køre- hviletider,« står der i referatet fra udvalgsmødet, hvor beslutningen om de nye skilte blev taget. Der er sat flest skilte op i industriområder i Padborg, men også i Aabenraa er der en god sjat 72-timers p-skilte. På Toldpladsen er der ikke sat skilte op. Der er fortsat fri parkering.) citat slut.
Komplet opbygning til entreprenør
LastSAWO Køge har leveret en virkelig fin opbygning indeholdende en HIAB kran med et SAWO wirehejs. Opbygningen sidder på et Scania R 650 chassis og er leveret til kunde entreprenør Jan Sommer fra Ølsted ved Roskilde Fjord.

HIAB kranen er en X-HiPro 302 EP-5 CD med 5 hydrauliske udskud, som har en rækkevidde optil 15, 1 meter. Der er CombiDrive 3 radiostyring og af diverse tilvalgte funktioner kan bl.a. nævnes BDA, som er udpaknings- og parkeringshjælp, så kranen nemt pakkes sammen.
Nye tog øger metroens kapacitet og sikrer god kunderejse
MetroFlere tog skal sikre plads i Metroen til alle – også i fremtiden. Derfor har Metroselskabet indkøbt 8 nye tog, hvoraf de 2 første netop er ankommet til Danmark. De nye tog skal sikre større kapacitet på metrolinjerne M1 og M2.

Som led i en større indsats for at sikre plads til de mange tusinde passagerer, der dagligt benytter metroen, har Metroselskabet indkøbt flere tog til metrolinjerne M1 og M2. De nye tog – som ventes at øge kapaciteten i metroen med 20 pct. – er en del af et investeringsprogram
Færdselsstyrelsen - Udskydelse af nye energi- og miljøkrav til taxier m.v.
InfoFærdselsstyrelsen har udarbejdet en bekendtgørelse, der udskyder de nye energi- og miljøkrav til taxier m.v.

Den nye bekendtgørelse ændrer i bekendtgørelse nr. 1509 af 13. december 2018 om energi- og miljøkrav til taxier m.v., som ændret ved bekendtgørelse nr. 715 af 9. juli 2019.

Ændringen udskyder fristen for hvornår biler, som i Køretøjsregisteret er registreret til anvendelsesformerne, som nævnt i bekendtgørelsens § 1, stk. 1 og 2, første gang i perioden fra den 11. juli 2019 og senest den 30. juni 2020, skal opfylde de nærmere angivne energi- og miljøkrav.
Udrykningskøretøjer risikerer ikke længere uretmæssige stærekassebøder
NyhedRigspolitiet har fundet en løsning for stærekassebøder, så førere af brandbiler, ambulancer og andre udrykningskøretøjer ikke uretmæssigt får bøder tilsendt efter en udrykningskørsel.

Det er slut med at udrykningskøretøjer risikerer bøder, når de kører forbi en af Vejdirektoratets stærekasser i høj fart i forbindelse med udrykningskørsel.

Rigspolitiet har fundet en løsning, der sikrer, at køretøjerne sorteres fra i sagsbehandlingen
Færdselsstyrelsen tilbagekalder en skoles godkendelse til at udbyde taxikvalifikationsuddannelse
NyhedFærdselsstyrelsen tilbagekalder dags dato Øzcans Køreskoles godkendelse som udbyder af taxikvalifikationsuddannelsen.

Færdselsstyrelsen tilbagekalder Øzcans Køreskoles godkendelse som følge af et tilsynsbesøg.

Tilbagekaldelsen kan få betydning for kursister, som er startet på taxikvalifikationsuddannelsen, men som endnu ikke har afsluttet uddannelsen. Disse kursister kan forsætte uddannelsen på en anden godkendt skole. Oversigten over godkendte udbydere kan findes på Færdselsstyrelsens hjemmeside
HVEM   "KØRER  MED  KLATTEN"  I   AABENRAA   KOMMUNE    ?
DebatDet hele minder om  "bestilt arbejde"    !

Faktisk mente man  det direkte  modsatte,- for et år siden    !

Der er rigtig blevet givet  "vennetjenester" her,- tyder meget på   !

Det fremgår tydeligt,- af de  mange  "bortforklaringer"   !


EN  KOMMUNE  DER  GÅR   ENEGANG   !
Scania leverer 13 Citywide til Jørns Rutetrafik A/S
BusVed Nordjyllands Trafikselskab 25.udbud kunne Jørns Rutetrafik A/S glæde sig over at have vundet kørslen på i alt otte ruter. De skal betjenes med 13 nye busser, og Scania Danmark kan glæde sig over, at Jørns Rutetrafik valgte Scania Citywide Suburban-busser til kørslen, som omfatter knap 33.000 køreplantimer om året i de kommende otte år.

Scania-busserne skal bl.a. køre på lokale ruter i Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Mariagerfjord, Rebild og Aalborg Kommuner. Jørns Rutetrafik A/S indgår i DitoBus Gruppen, hvori bl.a. også DitoBus Linjetrafik A/S indgår. DitoBus Linjetrafik har i dag kørsel med ca. 165 busser for Movia i Hovedstadsområdet og ca. 50 busser i NT’s driftsområde.
Bus med jysk vokseværk
NyhedKombardo Expressen har fået vokseværk i det jyske. Det betyder langt flere stoppesteder for Molslinjens succesfulde buskoncept, som fremover vil køre til København fra Holstebro, Herning og Silkeborg

Molslinjens buskoncept, Kombardo Expressen, der udføres i et tæt samarbejde med Herning Turist, får flere stop i det jyske. Holstebro, Herning og Silkeborg kommer nu på bussens køreplan som udgangspunkt for turene til København.

ITD stiller sig i spidsen for digitaliseringen af dansk vejgodstransport
NyhedI tæt samarbejde med det anerkendte Alexandra Institut etablerer ITD et internationalt videncenter og stærkt udviklingsmiljø, der sætter turbo på den digitale omstilling af den danske vejgodstransport. Centret, der får navnet ITD Logtech Hub og placeres i IT-Byen i Aarhus, vil bistå danske vejgodstransportvirksomheder i at favne ny teknologi og udvikle nye, digitale forretningsmodeller.

Arbejdstilsynet indfører gebyr for skærpet tilsyn
NyhedDen 1. september 2020 træder nye regler i kraft, som bl.a. betyder, at Arbejdstilsynet opkræver et gebyr for skærpet tilsyn. Vi kommer på skærpet tilsyn, efter at en virksomhed har fået forbud mod at fortsætte arbejdet. Gebyret er på 10.000 kr.
DET  BURDE  VÆRE GÆLDENDE  FOR  ALLE  ULOVLIGHEDER    !
DebatHvorfor er der mon ikke de samme konsekvenser,- ved alle overtrædelser af lovgivningen   ?

En overtrædelse er vel,- en overtrædelse   ?

MÅSKE,- er det kun visse Speditører,- der er fredet i  "klasse 1"   !

Det er svært at få øje på det logiske her   ?


LAD  OS  FÅ  "MEDVIRKER-ANSVAR"   OVER  HELE  LINIEN     !
Arriva vælger Scania til 120 % bæredygtig bustransport i Nordjylland
NyhedDen kollektive trafik i Nordjylland blev for et par måneder endnu grønnere, da Arriva efter at have vundet dele af NT’s 25. udbud satte i alt 16 nye biogasbusser i drift. Arrivas valg af busleverandør faldt - igen - på Scania, hvis populære Citywide Suburban-model i mindst 10 år fremover vil betjene i alt seks ruter både nord og syd for Limfjorden. Den bæredygtige buskørsel finansieres af Region Nordjylland samt Aalborg, Rebild, Jammerbugt, Hjørring og Brønderslev kommuner.

Arrivas nye Scania Citywide Suburban kører på certificeret biogas og vil dermed i god tid bidrage til Nordjyllands Trafikselskabs strategi om, at alle større busruter skal være omstillet til bæredygtig drift inden 2025.