Chaufførnyt
Ferie For Alle
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
DTL Magasinet
Vestfyn Trækker
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Dæksikkerhed – lidt frem og lidt tilbage
NyhedPå trods af den milde vinter med manglende is og sne, er det et overvejende positivt resultat, som Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørforeningens repræsentanter kan melde ud med. Andelen af varebiler på vinterdæk er glædeligt denne gang gået lidt frem, hvorimod personbiler tilsvarende er gået lidt tilbage.

Hvor uge 4 i 2019 bød på snefald og en synlig påmindelse om, at det var allerhøjeste tid til at få vinterdæk på bilen, var uge 4 og 5 en hel del anderledes i år.
DSB - Nu kommer kaffen rundt i togene
NyhedFra mandag den 10. februar 2020 kommer det igen til at være muligt at købe en kop kaffe og et smurt rundstykke ved sin plads i toget.

Som noget nyt stiger DSB’s kioskmedarbejdere på 15 udvalgte InterCityLyn-tog mellem København og Fredericia på hverdage og går rundt i toget og sælger et mindre sortiment af kioskvarer – herunder frisklavet kaffe.
Hirtshals er blevet el-positiv
HavnLidt over en måned efter, at de fire vindmøller på Østhavnen i Hirtshals blev sat i drift, viser de første positive indikationer Hirtshals som en el-positiv energiby.

De fire vindmøller blev sat i drift den 20. december sidste år, og allerede nu har der været flere dage, hvor elektricitetsproduktionen fra de fire vindmøller overstiger elforbruget i hele Hirtshals. De fire vindmøller producerer således mere elektricitet, end der forbruges i boligerne i Hirtshals by samt hos industrien på og omkring havnen.
Kamp for den danske model fortsætter med besøg i Berlin
NyhedBeskæftigelsesminister Peter Hummelgaard tager tirsdag til Berlin for at mødes med den tyske arbejds- og socialminister Hubertus Heil og arbejdsmarkedets parter syd for grænsen. Et af emnerne er EU-Kommissionens tanker om et EU-initiativ om mindsteløn, som den danske regering er stærk modstander af, fordi forslaget kan undergrave den danske model.


Indsatsen mod et kommende EU-initiativ fortsætter, når beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard tirsdag besøger sin ministerkollega i Tyskland, Hubertus Heil.
Wirehejs blev straks sat i arbejde
LastEndnu en ny opbygning er blevet leveret af SAWO Sørup, denne med et SAWO CLF432S-3W wirehejs.

SAWO hejset er monteret på et 4-akslet Scania R 500 chassis, Chassiset er med CR17L førerhusog har en akselafstand på 4.550 mm.

CLF432S-3W wirehejset har en optrækskapacitet på 28 ton, og er leveret med alu-afdækning på forparten og overrammen
Hovedstadens Letbane inviterer 3F indenfor på byggeriet
NyhedLøn- og arbejdsforhold skal være i orden på letbanebyggeriet, og Hovedstadens Letbane samarbejder aktivt med 3F om at nå målet. Fagforeningen har netop ansat en opsøgende medarbejder, som skal tage rundt på letbanens byggepladser og indgå i dialog med entreprenører og medarbejdere.

Løn- og arbejdsforhold skal være i orden for de mange arbejdere, der skal bygge hovedstadens nye letbane. Det er et ufravigeligt krav for parterne bag projektet, fortæller borgmester i Ishøj Kommune, Ole Bjørstorp.
FDL - Lad miljøtosserne beholde deres sti
NyhedFDL siger nej til Speditør og postkasse miljø spind.

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL kan se skriften på vægen, når miljøet igen skal skamrides af interessegrupper som er modstanderne, i kampen mod social løndumpning.

Hold nu op med det miljø spinds bavl i jeres kamp, for fastholdelse af muligheden for social løndumpning i Danmark, deltag i stedet positivt i kampen for bevarelse af et sundt dansk transporterhverv.
Succes for lastvognsmekanikerfaget på DM i Skills i Bella Centeret i København
NyhedDa DM i Skills i sidste uge løb af stablen i Bella Centeret i København var lastvognsmekanikerfaget for første gang et officielt konkurrencefag. Samtidig blev faget promoveret af lastbilmekanikerlærlinge på en såkaldt Prøv, Mærk og Føl stand.

Volvo Trucks var stærkt repræsenteret på begge stande. Tobias Maarup Pedersen fra Volvo Truck Center i Aarhus kvalificerede sig i efteråret til DM ved regionsmesterskaberne og leverede en stærk præstation i de tre forskellige opgave
Midttrafik tager et endnu skridt mod grøn omstilling
NyhedMidttrafiks miljøkonference omhandlede to ben af den grønne omstilling. Den faktiske omstilling, hvor dieselbusser bliver erstattet med busser, der kører på fossilfrie drivmidler. Her kom en række oplægsholdere med deres bud på fremtiden, erfaringer, udfordringer, betydning for kunderne og det forventede politiske udbytte af den grønne omstilling.
Hver tredje cyklist bruger mobilen
NyhedAlt for mange cyklister bruger mobilen håndholdt, når de cykler, viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension. I disse uger sætter en landsdækkende kampagne fokus på uopmærksomhed i trafikken.

Øjnene på trafikken og begge hænder på styret! De gode råd ser en del cyklister bort fra, når de kører i trafikken. Hver tredje cyklist mellem 18 og 65 år erkender nemlig
Bøder for flere hundredetusinde under varebilskontrol
NyhedDet endte med bøder på samlet 391.000 kroner, da Østjyllands Politi og Rigspolitiets Nationale Færdselscenter onsdag og torsdag kontrollerede varebiler, der kører med gods.

Sidste år blev der er indført nye regler, der betyder, at varebiler er omfattet af godskørselsloven.

Derfor skal en del chauffører og vognmænd nu opfylde flere krav, når de kører med gods. At dømme efter de seneste dages kontroller, er der flere, der ikke har fået styr på reglerne.
OK åbner en station i Allerød
NyhedDet skal være nemt at tanke hos OK – det fremgår tydeligt med placeringen af virksomhedens nye Truck Diesel station ved Allerød.

Lige ved Allerød og Hillerødmotorvejen har OK placeret sin nye Truck Diesel-station. De første kunder har allerede tanket diesel og AdBlue på stationen, som ligger ved afkørsel 11, Allerød Syd.
Hver tredje bilist på vinterferie: Disse trafikregler er vigtige
NyhedOmkring 620.000 bilister kører udenlands i vinterferien, de fleste afsted til hvid puddersne. Hold øje med reglerne for vinterdæk, ekstraudstyr og vejafgifter.
Skal du afsted til hvid, knasende puddersne i Norge, Sverige eller Tyskland, så er du ikke alene.

Lidt mindre end hver tredje danske bilist, eller ca. 850.000, ruller afsted på kør-selv-ferie i år. Heraf tager omkring 620.000 afsted til udlandet, hvor hovedparten skal på skiferie.
Politisk aftale skal sikre stærkere kobling mellem cykling og kollektiv trafik
NyhedRegeringen, RV, SF, Ø og Å er enige om at bruge midlerne i cykelpuljen fra finanslovsaftalen til kommunale projekter, som skal være med til at fremme cyklisme over hele landet. Transportministeren glæder sig over aftalen, som styrker sammenhængen mellem cyklisme og kollektiv transport.

Bedre cykelparkering og en stærkere kobling mellem cykling og kollektiv transport. Det er blandt andet, hvad de 50 millioner kroner i cykelpuljen fra finanslovsaftalen skal gå til
Hold overblikket med Mercedes-Benz Uptime
NyhedMercedes-Benz Uptime er en intelligent, digital platform for servicestyring, der gør det nemmere at være vognmand. Systemet kobler nemlig lastbil, kunde og værksted tæt sammen, så der altid er overblik over bilens tilstand. Og systemet kan endda hjælpe med at forhindre nedbrud.

Uanset om specialet ligger inden for kørsel med grus, mælk, dagligvarer eller noget helt fjerde, er høj driftssikkerhed en altafgørende forudsætning for enhver vognmandsvirksomhed.
Først-til-mølle: Dieselskrotpulje åbner igen
InfoDieselbilsejere kan nu igen i en kort periode få en forhøjet skrotningsgodtgørelse, hvis de skrotter deres gamle dieselbil, indregistreret første gang før 2006. Puljen genåbner 24. februar 2020.

Fra 24. februar 2020 hæves skrotningsgodtgørelsen midlertidigt for dieselbiler, indregistreret første gang før 2006, til 5.000 kroner mod de 2.200 kroner, der normalt gives i skrotningsgodtgørelse for person- og varebiler.

DTL - Klippekortordning afskaffet, men dyretransportører behandles stadig urimeligt
NyhedFolketinget har torsdag vedtaget en ny dyrevelfærdslov, som skal erstatte og forbedre den mere end 100 år gamle dyreværnslov. Med vedtagelsen bortfaldt den forhadte klippekortsordning for dyretransporter. Det var længe ventet, men der er andre og lige så væsentlige problemer for dyretransportørerne, mener DTL – Danske Vognmænd.
ITD - Transportvirksomheder er fortsat underlagt urimelige regler for dyretransport
NyhedEn ny dansk dyrevelfærdslov er torsdag den 6. februar 2020 vedtaget af Folketinget med 107 stemmer for og ingen imod. ITD har sammen med medlemsvirksomheder og andre samarbejdspartnere i lang tid arbejdet på at få ændret elementer i den nye lov, da lovens kontrolprincip over for virksomheder, der transporterer mange dyr, og som har mange lastbiler ude at køre, giver en urimelig forskelsbehandling mellem store og små virksomheder. Til gengæld hilser ITD det velkomment, at den såkaldte klippekortordning nu ophæves.
DSB vil frasælge reservedelsværksteder
NyhedStrukturelle ændringer får DSB til at undersøge markedet med henblik på et frasalg af aktiviteten på de værksteder, der leverer og vedligeholder reservedele til togene.

I perioden frem mod 2030 erstatter Fremtidens Tog gradvist de togsæt, som DSB kører med i dag. Det betyder, der ikke længere er samme behov for, at DSB selv driver reservedelsværksteder. Dertil kommer, at DSB’s kommende generation af elektriske togsæt, Fremtidens Tog, skal vedligeholdes af togleverandøren og ikke DSB, hvilket betyder, at DSB har færre muligheder for at omplacere medarbejdere fra reservedelsværkstederne.
Fords varebiler kan nu også køre på madolie
NyhedFord har netop godkendt brugen af 100 procent biobaseret brændstof i alle virksomhedens Ford Transit-varianter med 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor. Den bæredygtige og plantebaserede diesel består af reststoffer fra bl.a. vegetabilsk madolie.

Den bæredygtige og fossilfri diesel, som på engelsk forkortes HVO (hydrotreated vegetable oil), kan bidrage til store forbedringer i luftkvalitet sammenlignet med fossil diesel.
Norwegian med øgede enhedsindtægter, rekordhøj punktlighed og højere belægningsgrad
FlyNorwegians trafiktal for januar viser, at selskabets strategi om at gå fra vækst til lønsomhed fortsætter med at levere med en betydelig forbedring i enhedsindtægter, rekordhøj punktlighet og højere belægningsgrad.

I alt 1.974.606 kunder valgte at flyve med selskabet i januar. Den planlagte kapacitetsreduktion og optimering af rutenetværket påvirker fortsat tallene positivt.
IKEA Danmark satser på bæredygtig hjemmelevering
NyhedEn ny elektrisk flåde på syv køretøjer skal levere møbler og indretningsartikler til IKEAs københavnske kunder.

Leveringen af drømmekøkkenet, den nye sofa eller noget helt tredje fra IKEAs sortiment skal fremover bringes bæredygtigt ud til kunderne i Storkøbenhavn. For nylig sendte møbelvirksomheden nemlig syv eldrevne køretøjer på vejene, som skal foretage leveringer fra IKEAs Retail Warehouse i Brøndby.
Arriva og Gladsaxe Kommune vil flytte røgen
NyhedGladsaxe Kommune har en vision om at være en af landets første røgfrie kommuner. Det bakker trafikoperatøren Arriva op om, og derfor har kommunen og virksomheden nu indgået et partnerskab, som skal ende ud i et fuldstændigt rygestop på Arrivas busanlæg i Gladsaxe. Projektet hedder ’Flyt Røgen’.
Nul vejsalt godt for bilerne
NyhedDet laveste forbrug af vejsalt siden årtusindeskiftet betyder færre rustskader på bilerne.
Hovedparten af rustskader på biler opstår om vinteren. Og årsagen er enkel: masser af fugt, is og sne blandet op med tonsvis af vejsalt.

Men i år arter omstændighederne sig anderledes, for den danske vinter er i den grad udeblevet.
Justitsministeriet - Nyt udspil skal bekæmpe vanvidskørsel og genskabe tryghed på vejene
NyhedRegeringen præsenterer i dag udspillet ”Vanvidskørsel skal stoppes”, der skal styrke og løfte den nuværende indsats mod vanvidskørsel. Udspillet indeholder ni initiativer, der blandt andet omfatter flere strafskærpelser, en udvidet mulighed for konfiskation af vanvidsbiler og kørekort samt en styrket indsats mod stråmænd ved leasing.

Gennem den seneste tid har der været en række skrækkelige eksempler, hvor personer uden omtanke kører vildt, ustyrligt og over dobbelt så hurtigt som tilladt i tæt befærdede områder.