Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Folketingets transportudvalg har nu direkte fået forelagt den alvorlige situation på Østbanen
NyhedFolketingets transportudvalg har onsdag afholdt en høring om lokalbanernes fremtidige drift og vedligeholdelse med særligt fokus på Østbanen. Høringen er affødt af Region Sjællands manglende økonomiske rammer og muligheder for at kunne finansiere en nødvendig sporrenovering til ca. 510 mio. kr.

Sporerne på den regionale Østbane har nået en alder, hvor nye skinner til ca. 510 mio. kr. er helt afgørende for, at der fortsat kan køre tog på strækningen.
"RICARDO-RAPPORTEN"  ER  UTROVÆRDIG    !
DebatKonklusionerne i rapporten,- passer  ikke til  virkeligheden    !

Derimod passer konklusionerne fint med  "klagernes"  ønsker   !

Desværre nævner rapporten  ikke det virkelige "problem",- med et eneste ord   !

OG,- "problemet"  handler på ingen måder om,-  CO2   !


PROBLEMET  ER  FEJLPLACEREDE   "FLÅDER"     !
Vanvidsbilister kan nu se frem til markant hårdere straffe
NyhedFolketinget har netop vedtaget regeringens lovforslag, der indeholder en række strafskærpelser for de groveste tilfælde af vanvidskørsel. Fremover vil straffen for uagtsomt manddrab i forbindelse med vanvidskørsel forhøjes med 150 pct., og med 100 pct. for uagtsom betydelig legemsbeskadigelse i forbindelse med vanvidskørsel.

Den 11. december 2020 præsenterede regeringen sammen med en række af Folketingets partier en aftale om initiativer mod vanvidskørsel. Flere af initiativerne indebærer markante strafskærpelser, der skal sætte en tyk streg under alvoren i vanvidskørsel.
Rød HIAB kran på rød opbygning
LastDen nye, røde HIAB kran matcher den røde opbygning til vognmand.dk v/ Freddy Frederiksen.

Vognmanden har købt kranen af type HIAB X-HiPro 262 EP-5 CD, som er en 26 tm kran med 5 hydrauliske udskud med rækkevidde op til 15,1 meter. Kranen har funktionen BDA (Boom Deployment Assistant) som er en udpaknings- og parkeringshjælp til operatøren.

Derover er der monteret et SAWO CLF432S-3W wirehejs, med en optrækskapacitet på 28 ton. SAWO produkterne er monteret på et DAF FAW CF 530 8X4 chassis.
DHL Freight og Volvo Trucks går sammen om at fremskynde overgangen til fossilfri transport over længere afstande
NyhedDHL Freight er en af de førende udbydere af godstransport på landevej i Europa. Sammen med Volvo Trucks har de indgået et samarbejde om at fremskynde introduktionen af tunge elektriske lastbiler til brug for regional transport i Europa. Denne samlede indsats markerer endnu et vigtigt skridt i retning af klimaneutrale transportløsninger.

Hidtil har størstedelen af elektriske lastbiler været anvendt til transport over kortere afstande inden for byer og byområder. Nu har DHL Freight og Volvo Trucks igangsat et projekt med fokus på tunge transporter og på længere afstande. Samarbejdet indbefatter eksklusive og verdensomspændende første test af en fuldt elektrisk Volvo FH-lastbil med en totalvægt på op til 60 tons.
Oplysninger fra luftfartsselskaber skal hjælpe med smitteopsporingen
NyhedFra onsdag den 24. februar 2021 skal luftfartsselskaber tre timer efter ankomst til Danmark kunne videregive passageroplysninger til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Fra onsdag den 24. februar 2021 skal luftfartsselskaber i forbindelse med flyvninger til Danmark fra udlandet registrere og videregive oplysninger om passagerer og besætningsmedlemmers navn, telefonnummer og fly- og pladsnummer til Styrelsen for Patientsikkerhed. Oplysningerne skal anvendes i forbindelse med smitteopsporingsindsatsen.
Et helt træk er kørt fra SAWO Holstebro
LastSAWO Holstebro har leveret et kroghejs samt en containerpåhængsvogn til vognmandsforretningen Klemen Transport ApS / Kibæk Maskinstation ApS.

MULTILIFT kroghejset er opbygget på en Volvo FH 540 og hejset er et Ultima 26S.63. Det har en tip- og optrækskapacitet på 26 ton.

Krogen er hydraulisk forskydelig på 1.450 mm og hejset er beregnet til kasselængder på 5,2 til 7,0 mtr. fra midt krog til bagende af lad.
Busserne skifter plads på Aarhus Rutebilstation
NyhedFra 1. marts skifter busserne igen plads, så næste etape af Aarhus Rutebilstations ombygning kan blive igangsat. Midttrafik opsætter nye oversigtskort på pladsen, så kunderne let kan finde frem til deres bus. På midttrafik.dk kan kunderne orientere sig om nye holdepladser og køreplansjusteringer på en særlig infoside.

Siden oktober 2020 har Aarhus Kommune været i gang med at ombygge Aarhus Rutebilstation, så hele arealet kan blive reetableret til busholdepladser. Fra 1. marts rykker ombygningen til næste etape. Det betyder nye holdepladser for busserne, der således giver plads til ombygningsarbejdet.
Region Syddanmark skruer op for antallet af ladestandere og elbiler
NyhedIngen elbiler uden el, så nu giver Region Syddanmark lade-infrastrukturen på de syddanske sygehusenheder, ved regionshuset og hos Ambulance Syd en overhaling. 160 nye ladestandere til tjenestebiler og godt 100 ladestandere, som kan bruges af både medarbejdere, patienter og pårørende, bliver etableret i år. Samtidig kommer endnu flere af regions tjenestebiler til at køre på el.

Det bliver nemmere for medarbejdere, patienter og pårørende at finde parkeringsplads på regionens matrikler, hvor de kan lade deres elbil op. Inden årets udgang vil regionen etablere godt 100 ekstra ladestandere,
DTL: Østeuropæisk kupforsøg strandet
NyhedMassivt østeuropæisk lobbyarbejde har forsøgt at få EU-Kommissionen til at opgive kravet om, at lastbiler hver 8. uge skal returnere til hjemlandet. Det er i første omgang mislykkedes. Men Ricardo-rapporten, der netop er offentliggjort, har - som ventet – konklusioner, der peger på en mulig negativ effekt ift. CO2-udledninger som følge af kravet fra Vejpakkerne om tilbagevenden hver 8. uge. DTL-direktør kalder Kommissionens tilgang for skandaløs og slap.

- Det er helt skandaløst, hvad vi ser her. Vejpakkerne har været meget længe undervejs og er blevet stemt igennem i alle instanser. At der pludselig forsøges lavet forlænget spilletid, efter kampen er fløjtet af, er helt utilstedeligt.
Dachser Air & Sea Logistics omstrukturerer regional ledelse
NyhedDr. Tobias Burger bliver ny leder af forretningsenheden ASL EMEA, Ralph Riehl overtager forretningsenheden ASL Americas.

Dachser Air & Sea Logistics (ASL) har skiftet ud i ledelsen af sine forretningsenheder i regionerne EMEA (Europa, Mellemøsten og Afrika) og Americas.

Dr. Tobias Burger bliver Managing Director for ASL EMEA. Han er allerede ansvarlig for den strategiske udvikling af forretningsområdet Air & Sea Logistics som vicedirektør for ASL
ITD - Skrot Kommissionens beregninger - og kom videre med implementering af Vejpakken
NyhedEuropa-Kommissionen har netop offentliggjort sin analyse af de to tiltag i Vejpakken vedrørende kravet om, at lastbiler hver 8. uge skal returnere til hjemlandet, og at cabotagereglerne kan bruges på kombineret transport. Rapporten konkluderer at de nye krav, vil have en negativ påvirkning af miljøet. Det får dog ikke ITD til at ryste på hånden.

Det er kendt stof, at nogle i Kommissionen længe har gjort ihærdige forsøg på at stikke en kæp i hjulet på Vejpakken og Europa-Kommissionen er nu kommet på banen med nye beregninger af klimaeffekterne af vejpakkens bestemmelser.
Logistikfirmaet Girteka køber 2.000 Volvo-lastbiler
LastGirteka Logistics er en af Europas førende logistikvirksomheder. De har netop investeret i ikke mindre end 2.000 styk af den nyeste generation af Volvo FH-lastbiler. Med den store flådefornyelse forventer de blandt andet at opnå øget chaufførkomfort, forbedret sikkerhed og reduceret brændstofforbrug.

Girteka Logistics har base i Litauen. Deres flåde på 15.000 lastbilchauffører og 8.000 lastbiler samarbejder i et stort netværk i både Europa og Rusland.
Nyt flyselskab åbner tre ruter fra Billund Lufthavn
FlyFra 18. juni kommer der igen nye farver på platformen i Billund Lufthavn. Det spanske flyselskab Vueling slår landingsstellet ud for første gang i lufthavnen med tre destinationer i bagagen: To ugentlige afgange til hhv. Barcelona, Malaga og Mallorca.


Det vækker stor begejstring i Danmarks andenstørste lufthavn, at det anerkendte spanske selskab Vueling slår dørene op for tre ruter fra Billund Lufthavn.
Stramninger af indrejseregler for indrejsende fra grænselandet fra den 17. februar
NyhedDet er myndighedernes vurdering, at risikoen for spredning af virusvarianten B 1.351 er øget i grænselandet. Derfor skærper regeringen nu indrejserestriktionerne og test- og isolationskravet for indrejsende i Danmark fra grænselandet som følge af den aktuelle situation.


Regeringen har løbende indført skærpede indrejserestriktionerne på baggrund af udbredelsen af nye mutationer af COVID-19. Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, har nu vurderet, at der i den aktuelle situation er behov for at skærpe indrejserestriktionerne for indrejsende fra grænselandet samt test- og isolationskravet efter indrejse i Danmark.
MAN TGX Individual Lion S: Alfahannen øger tempoet
NyhedGennem lanceringen af MAN TGX Individual Lion S, det eksklusive flagskib i den nye MAN Truck Generation, styrker MAN Truck & Bus positionen yderligere. 11. februar annoncerede Göran Nyberg, direktionsmedlem med ansvar for salg og marketing, lanceringen af det nye flagskib fra MAN Individual på selskabets YouTube-kanal MAN QuickStop.


Individual Lion S, topversionen af MAN TGX.
Karbonelementer og røde designlinjer understreger designet på den nye lastbilserie.
Pakker fra MAN Individual giver et unikt komfortniveau.
Politi - Vognmand og ansat søn sigtet for snyd med førerkort
NyhedNatten mellem torsdag den 11. februar og fredag den 12. februar gennemførte Tungvognscenter Syd aktion mod en vognmand fra Fyn.

En 45 årig vognmand fra Fyn måtte tidligt op fredag morgen. Ved en koordineret anholdelsesaktion lidt efter kl. 04.00, blev vognmanden og dennes søn, der begge var mistænkt for gentagne tilfælde af personelfalsk og overtrædelse af køre-hviletidsbestemmelserne, anholdt på to forskellige lokationer. Begge var ved anholdelsen i besiddelse af førerkort, der ikke tilhørte dem selv og den ene af dem, anvendte aktuelt det førerkort, der ikke var hans eget, da han blev standset.
NYE   REGLER   TRUMFER  GÆLDENDE  LOVGIVNING     !
DebatDet er rimelig svært,- - at få øje på logikken her    !

Både formålet og effekten,- forsvinder totalt    !

MEN,- der er nogle det slipper for en  udgift    !

ER særbehandling noget vi bare må  "leve med"    !


DET  VIRKER  SOM,- - - "VENSTREHÅNDSARBEJDE"    !
HVOR  KREATIVE  KAN  MAN  VÆRE,- - -LOVLIGT   ?
Debat"Alternativ løn",- forekommer i mange  udgaver   !

"Alternativ løn",- anvendes af flere årsager    !

"Alternativ løn",- skaber ulige konkurrencevilkår    !

"Alternativ løn",- bør  undersøges  med en  "tættekam"    !


MEN,- - HVEM   KAN,- -ELLER  MÅ,- -UNDERSØGE  DETTE  TIL  BUNDS    ?
ER  AFFØRING  MON,- -   SUNDHED  ELLER   BESKÆFTIGELSE   ?
DebatMinisterier sender lystigt  "aben"  videre,- ved flere og flere henvendelser    !

Hvor meget af dette er mon,- på grund af den famøse  "Corona"    ?

Hvor meget af dette er mon på grund af,- - -noget andet    ?

Har  "borgen"  virkelig ingen følelse med virkelighedens  verden  ?


"PROBLEMET"  ER  ANDET  END,- - - "EN  TUR  PÅ  POTTEN"    !