Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
DTL: Skandale at sagaen om ubetalte p-afgifter kan fortsætte
NyhedUdenlandske chauffører kan fortsat i stor stil lade hånt om at betale de parkeringsafgifter, der bliver udskrevet af de danske myndigheder på rastepladserne. Det er et problem for retssikkerheden og en hån mod danske vognmænd og chauffører, siger DTL's adm. direktør.

Klamp køretøjet. Det er den eneste gangbare løsning på det fortsatte problem og den skævhed, hvor tusindvis af udenlandske køretøjer kan smide p-afgiften på pladsen i modsætning til danske chauffører og vognmænd. Det siger DTL's adm. direktør Erik Østergaard.
Mere lynhurtig opladning til landets elbilister: E.ON udvider ladenetværket
Nyhed300 kW – så meget strøm leverer en af de 24 nye lynladere, som ladeoperatøren E.ON sætter op i løbet af 2022. Det betyder, at landets elbilister kan få cirka 200 km kørsel på 10-20 minutter – afhængig af bilens kapacitet.

Med 3.050 solgte elbiler i august måned udgjorde elbiler hele 19 procent af det totale bilsalg. Det er den højeste andel på en kalendermåned nogensinde, og den store eksplosion vækker begejstring hos ladeoperatøren E.ON.
Tre færger på Fanø en succes
SkibI weekenden var der premiere på tre-færgedrift på Fanølinjen – og det med succes. De tre færger kunne holde ventetiden helt nede på en af efterårsferiens helt store udrejsedage.

Den forgangne weekend var ventet med stor spænding på Fanølinjen. For første gang skulle der sættes tre færger ind på ruten på én gang – med elfærgen Grotte som det yngste skud på tonnagelisten.

Især lørdagen, som er en af de helt store rejsedage i efterårsferien, var ventet med spænding.
10 tm kran med wirehejs
LastVognmand Bjørn Andersen har fået leveret en flot opbygning, som skal bruges til dødedyrstransport.

Opbygningen består af en HIAB X-Duo 102 E-2 kran, monteret bag førerhus samt et SAWO CLF 326S-3W wirehejs og er leveret af SAWO, Kolding.

Kranen i 10 tm klassen er med sine 2 hydrauliske udskud i stand til at nå ud på en rækkevidde på 7,6 meter. Den har manuel betjening fra begge sider og har ligeledes manuel betjening af de opsvingbare støtteben.
Høring af nationalt CO2e-fortrængningskrav for vejtransporten
NyhedDet nuværende iblandingskrav for biobrændstoffer erstattes af et nationalt CO2e-fortrængningskrav for vejtransporten fra den 1. januar 2022. Energistyrelsen sender bekendtgørelse og håndbog om biobrændstoffers bæredygtighed i høring med frist for kommentarer 29. oktober.

Som led i regeringens målsætning om 70 % reduktion af drivhusgasser i 2030 er der med aftale om Grøn omstillingen af 4. december mellem S, RV, SF og Ø blevet indgået aftale om, at indføre et nationalt CO2e-fortrængningskrav, der skønnes at medføre en CO2-reduktion på 0,7 mio. ton i 2025 og 1,4 mio. ton i 2030.
Leveringssikkerhed og kvalitet er nøglen til succes hos transportvirksomhed
NyhedHøj Performance og stor leveringssikkerhed giver solid vækst for familievirksomheden Dantra Group, som netop har lukket en stor handel med indkøb af 30 nye specialopbyggede tanke, samt 20 nye lastbiler.


I 2020 rundede tanktransportøren Dantra Group et skarpt hjørne og kunne fejre 100-års jubilæum som en af de stærkeste spillere på sit felt i Skandinavien. Specialtanktransportøren har fortsat fremgangen, og et år efter jubilæet er materielflåden udvidet betydeligt og ordrebogen vokset med 10 procent.
Færdselsstyrelsen - Nye krav til lastbilers indretning og udstyr
NyhedNy og revideret meddelelse om frontmonterede redskaber og udstyr på lastbiler beskriver bl.a. hvordan vogntogslængder ift. koblingslængder skal måles og manuel frakobling af nødbremsesystemet AEBS.

Færdselsstyrelsen har netop udsted en ny meddelelse om køretøjers indretning og udstyr. Den nye meddelelse erstatter tidligere meddelelser om køretøjers indretning og udstyr nr. 2002 og 2030, der herefter ikke længere er gældende. Den nye meddelelse offentliggøres på grund af nye EU-bestemmelser om indretning af lastbiler.
Færdselsstyrelsen - Status på kørekortområdet - Sådan går det med at afvikle prøver
NyhedFærdselsstyrelsen afholder i dag prøve nummer 10.000 og afvikler nu mellem 1.200-1.500 prøver om dagen.

Fredag den 15. oktober runder Færdselsstyrelsen 10.000 afholdte teori- og praktiske prøver, og vi har derfor allerede i denne uge nået et niveau på prøveafholdelsen, som matcher politiets gennemsnitlige niveau før 1. oktober.
DTL - EU åbner formel undersøgelse af PostNord-støtte
NyhedTilfredshed i DTL – Danske Vognmænd med, at EU-Kommissionen har besluttet at undersøge den danske statsstøtte til PostNord.

EU-Kommissionen besluttede fredag at åbne en formel undersøgelse af den danske stats kompensation til Post Danmark på i alt 224 millioner kroner i 2020. Kompensationen var en del af to halvårlige aftaler med Post Danmark, der skulle sikre, at danskerne fortsat havde mulighed for at sende og modtage post i hele landet i 2020. Det meddeler Transportministeriet.
Statslig forsøgsordning: Fem kommuner i hovedstadsområdet får betinget tilsagn om stationsnærhed ved fremtidige stoppesteder langs grønne hurtigbuslinjer
NyhedHvidovre, Rødovre, Ballerup, Høje-Taastrup og Gladsaxe Kommuner har fået betinget tilsagn i en statslig forsøgsordning, som giver mulighed for at opføre større byggeri langs grønne hurtigbuslinjer (BRT-linjer) i hovedstadsområdet.

Kommunerne i hovedstadsområdet har kunnet søge om mulighed for at opføre større byggeri ved BRT-linjer, som er grønne hurtigbuslinjer i egne kørebaner. Det er indenrigs- og boligministeren og transportministeren, der er ansvarlige for forsøgsordningen. BRT-linjer er kendetegnet ved høj frekvens og øget komfort og kapacitet i forhold til almindelig busdrift.
Transportministeriet - EU-Kommissionen indleder sin varslede undersøgelse af støtte til Post Danmark
NyhedTransportministeren ser frem til afklaring om statsstøtte, så politisk aftale om posten kan komme nærmere.


Kommissionen offentliggør i dag sin beslutning om at åbne en formel undersøgelse af den danske stats kompensation til Post Danmark på i alt 224 mio. kr. i 2020. Kompensationen var en del af to halvårlige aftaler med Post Danmark, der skulle sikre, at danskerne fortsat havde mulighed for at sende og modtage post i hele landet i 2020.
Politi - færdselsuheld i krydset Drammelstrupvej/Aarhus Landevej i Tirstrup
NyhedTorsdag kl. 14.24 skete der et færdselsuheld i krydset Drammelstrupvej/Aarhus Landevej i Tirstrup ved Ebeltoft.

En 46-årig bulgarsk lastbilchauffør kom kørende ad Aarhus Landevej, da han, på grund af uopmærksomhed og manglende afstand til forankørende, overså en bil, ført af en 42-årig mand, der holdt stille og afventede modkørende trafik, før han kunne svinge til venstre.
ITD: Klimaudfordringerne kan ikke kun løses med flere afgifter
NyhedHvis det står til Klimarådet, så skal omstillingen af den tunge vejgodstransport foregå ved at pålægge erhvervet endnu højere klimaafgifter, men det er ikke vejen frem, lyder udmeldingen fra ITD, der i stedet anbefaler at branchen understøttes til at investere grønt.

I en ny analyse har Klimarådet torsdag den 14. oktober offentliggjort en lang række anbefalinger til regeringen om den tunge vejgodstransport rolle i fremtidens klimaneutrale samfund.
Banedanmark - Nu kører der klimavenlige eltog til Næstved
TogBanedanmark kan nu sætte flueben ud for elektrificering af banen mellem Ringsted og Næstved. Dermed er endnu en milepæl nået i byggeriet af den fremtidige forbindelse mellem Ringsted og Femern

Passagererne på Midtsjælland kan nu se frem til, at de nye, klimavenlige eltog begynder at køre på banen mellem Ringsted og Næstved. Banedanmark har nemlig opsat de sidste køreledninger, som skal levere strøm til eltogene, og dermed er banen klar til, at DSB og andre togoperatører kan indsætte ellokomotiver på strækningen. De udleder bl.a. ingen forurenende dieselpartikler og er derfor endnu bedre for miljøet og naturen langs banen. Derudover støjer de mindre, hvilket vil være til gavn for både passagerer og naboer.
Norwegian fjerner krav om mundbind i Skandinavien
FlySmittesituationen og afviklingen af myndighedernes restriktioner i Danmark, Norge og Sverige gør, at det fra mandag den 18. oktober ikke længere er krav om mundbind om bord på indenrigsruter og imellem disse lande.

Efter anbefaling fra EASA, EU’s luftfartssikkerhedsagentur, indførte Norwegian krav om brug af mundbind om bord den 17. juni 2020. Med baggrund i dagens smittesituation og stadig færre restriktioner bortfalder nu kravet om mundbind på flyvninger i og mellem de skandinaviske lande.
Velkendt på ydersiden, men helt ny på indersiden
NyhedEfter 70 år i lastbilbranchen lancerer VBG nu generationen af intelligente koblinger. For mange er den velkendt på ydersiden, men den er helt ny på indersiden.

Den nye generation af VBG-koblinger er en stor innovation i det industrisegment, som VBG opererer
i. Gennem forfinelse af mekanikken og ny digital teknologi øges sikkerheden og pålideligheden yderligere, samtidig med at dørene åbnes for fremtidige funktioner, der snart vil kunne tilbydes.
Bravida vinder rammeaftale for Banedanmark på Københavns Hovedbanegård, Kystbanen og S-banen
NyhedBravida Danmark A/S og Banedanmark har underskrevet rammeaftale om service, vedligehold, support og fejlretning af eksisterende anlæg inden for stærkstrømsområdet. Aftalen gælder anlæg på Københavns hovedbanegård, Kyst- og S-banen.

De kommende år skal Bravida stå for vedligehold af Banedanmarks stærkstrømsinstallationer på Københavns Hovedbanegård, Kyst- og S-banen.
Transportministeriet - Landets togstationer skal være for alle
NyhedParterne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om principperne bag puljen til forbedret tilgængelighed på stationer i hele landet, og har samtidig besluttet at sætte gang i arbejdet med at forbedre tilgængeligheden på Brønderslev Station.

Niveaufri adgang, elevatorer, gangbroer, ledelinjer og ramper er nogle af de tiltag, som puljen til at øge tilgængeligheden på stationer langs statens jernbanenet kan bruges til. Puljen på 650 millioner kroner skal udmøntes i perioden 2022 til 2035, og det primære mål med midlerne er at gøre stationerne tilgængelige for alle mennesker uanset behov.
Klimarådet misser raffinaderiernes rolle i omstillingen af den tunge transport
NyhedKlimarådet har netop offentliggjort rapporten ”Veje til en klimaneutral lastbiltransport”. Netop omstillingen af den tunge transport bliver rigtig vanskelig, fordi vi ikke som i persontransporten i samme grad, kan pege på én teknologi (elbiler) som løsningen.

Klimarådets rapport indeholder en god gennemgang af flere forskellige teknologiers fordele og ulemper, men desværre overser Klimarådet raffinaderiernes rolle i omstillingen. Det ærgrer Drivkraft Danmarks direktør Jacob Stahl Otte:
Afgifter på diesel skal sænke CO2-aftrykket – ikke bare flytte det!
NyhedI rapporten ”Veje til klimaneutral lastbiltransport” anbefaler Klimarådet generelt, at teknologineutrale afgifter skal drive den langsigtede omstilling af transporten. Det er Drivkraft Danmark helt enige i.

”En øget beskatning af det vi vil have mindre af – nemlig CO2 – er vi helt enige med Klimarådet i. En større omlægning af afgifterne med fokus på CO2-afgifter er et vigtigt skridt i retning af en omkostningseffektiv omlægning til alternative drivmidler til den tunge transport,” siger Jacob Stahl Otte, direktør i Drivkraft Danmark
DTL - Klimarådet overrasker med anbefaling af el til den tunge transport
NyhedKlimarådet satser næsten entydigt på, at fremtidens tunge transport skal ske med eldrevne køretøjer. Det fremgår af den rapport, som rådet netop har offentliggjort. Den konklusion overrasker i DTL – Danske Vognmænd.

Klimarådet anbefaler eldrift og udelukker fx biogas som drivmiddel i den tunge transport. Det fremgår af rapporten, ”Veje til klimaneutral lastbiltransport”, som rådet sendte ud torsdag.
IDA - Danmark skal satse på e-roads til tung transport
NyhedKlimarådets tiltrængte transportrapport understreger vigtigheden i at få sat lastbiler længere op på klimadagsordenen, nødvendigheden af en sektorstrategi og en fælles europæisk indsats for e-roads

Vigtigheden i at handle hurtigt på transportområdet bliver cementeret nu med Klimarådets rapport ’Veje til klimaneutral lastbiltransport’. For lastbilers CO2-udledning har længe gået under radaren i klimadebatten, hvor transportsektoren i modsætning til alle andre sektorer ikke har formået at reducere dets udledninger siden 1990. Særligt temaet om e-roads bliver modtaget med kyshånd i IDA.
Dansk Energi og Danske Havne: Det haster med national Power-to-X-strategi
Nyhed”Det kan siges relativt enkelt: Power-to-X (PtX) er en afgørende teknologisk løsning til produktion af grønne brændsler som brint, metanol, ammoniak og kerosen, som kan erstatte fossilt forbrug i industri og i den tunge transport til vands, til lands og i luften. PtX-processen kan med skabelsen af grønne brændsler bidrage til at opfylde det danske 70 procent klimamål i 2030 og levere et markant bidrag til Danmarks og EU’s klimaudfordringer og ønsket om CO2 -neutralitet i 2050.” Sådan siger direktør Tine Kirk, brancheorganisationen Danske Havne forud for brancheorganisationens foretræde sammen med Dansk Energi for Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalget senere i dag.

DI: Klimaneutrale lastbiler kræver store investeringer
NyhedKlimarådet peger på, at el bør være den primære energikilde i fremtidens lastbiler. DI er enig i, at godstransporten skal bidrage til, at vi når 70 procents målet i 2030. Men det kræver store investeringer at få lastbilerne over på el, og det er investeringer, som virksomhederne ikke kan løfte alene.

En el-lastbil koster lige nu tre gange så meget, som en lastbil der kører på diesel. Dertil kommer, at transportvirksomhederne også skal investere i ladestandere, hvor regningen hurtigt løber op i millioner, hvis flere lastbiler skal lades op samtidig.
Klimarådet: El kan drive fremtidens lastbiler
NyhedI en ny analyse vurderer Klimarådet de klimavenlige teknologiske løsninger i lastbiltransporten og kommer med en række anbefalinger til regeringen om den tunge transport i fremtidens klimaneutrale samfund.

Hvor stort set alle lastbiler i dag kører på diesel, vil en betydelig del af både de små og store lastbiler i fremtiden formentlig køre på el. Det konkluderer Klimarådet i sin nye analyse Veje til klimaneutral lastbiltransport.