Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Postnord effektiviserer lastning af transportere med prisvindende AI-teknologi fra TCS
Nyhed

I efteråret 2022, introducerede Postnord et nyt lastningssystem til deres transportere for at strømline og optimere lastningen på transportfirmaets terminaler. Systemet, som skal medvirke til at PostNord formentlig kan reducere deres antal kørte kilometer med 5%, er baseret på en kombination af AI (kunstig intelligens), sikkerhedskameraer og cloudteknologi, som er blevet udviklet i samarbejde med ét af de førende IT-konsulenthuse i verden, TCS.

Bedre kontrol, mindre pladsspild

Postnord laster dagligt mere end 600 containere fordelt på 200 terminaler, og som et led i at blive mere bæredygtige og strømline transporteringen af pakker mellem selskabets terminaler og distributionscentre, rettede Postnord henvendelse til TCS for at få teknologien udviklet. Initiativet opstod i kølvandet på, at transportselskabet længe havde manglet et pålideligt og nøjagtigt system til at måle kapaciteten i de enkelte lastbiler og containere. Tidligere var estimeringen af lastningskapaciteten et manuelt estimat, hvilket medførte manglende kontrol, øget pladsspild og mange ad-hoc kørsler:

”Førhen var fyldningsgraden af vores lastbiler baseret på en manuel måling, og vores transportplanlæggere havde manglende tiltro til dataen. Derfor blev det hurtigt tydeligt, at vi manglede et automatisk system der kunne udregne kapaciteten med højere nøjagtighed.” siger senior strateg for it hos Postnord, Christian Østergaard.

Færre antal kørte kilometer
Løsningen på udfordringen blev en kombination af transportselskabets eksisterende sikkerhedskameraer og en innovativ AI-algoritme baseret på ”machine learning”. I et samspil, kan kameraerne ud fra en matematisk 3D-model vise i ”real-time”, hvor meget den enkelte lastbil kan lastes med og hvordan den skal lastes for at kapaciteten udnyttes mest muligt. Ifølge Hilda Lilje, der er nordisk innovationschef hos TCS, er forventningen at Postnord kan reducere antal kørte kilometer betragteligt ved hjælp af systemet:

"Hovedopgaven har hele tiden været at få gode nøgletal for belægningsprocenten, og besparelsen kommer primært fra reducerede køreafstande. KPI'en for fyldningsprocenten skal herefter indgå i og indarbejdes i planlægning, implementering og opfølgning. Det bliver et komplekst samspil mellem lastbilernes volumen og alle vores terminaler. Vi har indikationer på, at vi kan reducere antallet af kørte kilometer med 5-10 procent, når systemet er færdigudviklet. En reduktion i kilometertal på blot 1 procent ville betale for indførelsen af systemet på bare tre måneder."

Systemet er cloudbaseret, hvilket gør det muligt for Postnords medarbejdere at følge lastningsprocessen både lokalt og langvejsfra. Udregningerne bliver vist grafisk og giver et overskueligt overblik over den optimale pakning af lastbilerne. For at Postnord overholder de gældende GDPR-regler, sikrer kameraerne at sløre personalets ansigter når de går ind foran kameraet.

Et stykke vej endnu
Løsningen, som er blevet udviklet af TCS, har allerede oplevet stor succes hos det nordiske fragtselskab og er allerede i brug på enkelte af selskabets terminaler i henholdsvis Danmark og Sverige. Men selvom systemet allerede kan vise kapacitets- og fyldningsgraden med 95% er der stadig et stykke vej til at løsningen bliver implementeret på alle terminaler, siger Christian Østergaard:

”Opsætningen af systemet på alle vores terminaler er relativt krævende. Det kræver involvering af sikkerhedspersonale, lokale transportplanlæggere og IT-implementeringspartnere før vi kan skalere det til hele Postnords operationelle område. Men når det er gjort, ser vi frem til at kunne følge hvilken betydning løsningen kommer til at betyde for vores KPI’er, og hvordan vi kan bruge systemet i vores mål om at blive endnu mere omkostningseffektive og bæredygtige.”

Postnord ser frem til at løsningen vil blive integreret hos flere af deres terminaler, og systemet har allerede opnået international anerkendelse med kåringen som ”årets innovation i transport- og logistikbranchen” af det britiske magasin ”ParcelandPostalTechnologyInternational”.
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.