Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Etihad åbner direkte rute fra Københavns Lufthavn til Abu Dhabi
Fly

Rutenettet fra CPH vokser med endnu en langdistancerute. Fra oktober i år får danskerne og svenskere flere rejsemuligheder til især Asien og Mellemøsten, når flyselskabet Etihad åbner en direkte rute med fire ugentlige afgange til Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater.


Den 1. oktober klokken 08:10 lander det første Etihad fly i Københavns Lufthavn – en topmoderne Dreamliner Boeing 787-9 med 271 Economy og 28 Business class-sæder. Selskabet vil i vinterprogrammet flyve til og fra Abu Dhabi fire gange om ugen mandag, onsdag, lørdag og søndag.


”Den kommende rute til Abu Dhabi vil give danskerne og sydsvenskere endnu flere muligheder for at rejse langt på ferie og forretning. Det styrker CPH som international lufthavn,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.


Det er mindre end to måneder siden Air India annoncerede, at man genåbner ruten til New Delhi til marts. SAS har annonceret, at man åbner en rute til JFK-New York og Air Canada en lang rute til Montreal.


”Med foreløbig fire nye interkontinentale ruter annonceret i 2023 er året kommet rigtig godt i gang. Det særlige ved Etihad er, at selskabet har et codeshare samarbejde med SAS, så man f.eks. kan købe en billet til Abu Dhabi med SAS-kode, eller flyve fra De forenede Arabiske Emirater via CPH og videre i SAS’ netværk. Det vil styrke begge selskaber her i CPH,” siger Peter Krogsgaard.


Etihad: Nem adgang til vores globale netværk
Antonoaldo Neves, administrerende direktør for Etihad Airways glæder sig til at byde danskerne velkommen til Abu Dhabi.


"Vi er begejstrede for at begynde flyvninger til Danmark med vores kommende fire-ugentlige afgange til og fra København. Det vil give rejsende flere feriemuligheder og nem adgang til Abu Dhabi og Etihads globale rutenetværk. Vores nye fly vil lette fra vintersæsonen - det perfekte tidspunkt for de rejsende til at undslippe kulden og nyde Abu Dhabis smukke strande, underholdning i verdensklasse og rige kulturelle arv," siger Antonoaldo Neves.


De Forenede Arabiske Emirater blev dannet i december 1971, da de syv emirater Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Sharjah, Umdel-Quwain og kort efter Ras al-Khaimah besluttede sig for at danne en føderation.


Etihad fra Emiratet Abu Dhabi er et af to nationale flyselskaber. Det andet er Emirates, der siden august 2011 har fløjet fra København til selskabets knudepunkt i Dubai.


I Abu Dhabi råder Etihad over omkring 100 fly, der betjener selskabets cirka 130 destinationer samt en række fragtflyvninger.


”Udover at være et knudepunkt for Etihads rutenetværk, er Abu Dhabi med dens 1,5 millioner indbyggere også et vigtigt handelscentrum og en spændende destination,” fortæller Peter Krogsgaard.


Etihad flyver i første omgang i vinterprogrammet fra oktober 2023 til marts 2024. Afgangen fra CPH bliver klokken 10:10.

Kilde.: CPH Presse
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.