Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Nu skal Farøbroerne have sidste lag ny asfalt
TrafikMed første etape af arbejdet med at skifte slidlaget på Farøbroerne veloverstået er det nu tid til at tage hul på anden etape. Det foregår fra søndag den 14. august til lørdag den 1. oktober.

Farøbroerne, som er de to broer, der forbinder Sjælland og Falster, skal have forlænget deres levetid, og derfor undergår de en række reparationer i 2022 og 2023.

Før sommerferien gjaldt det den sydlige højbro, der skulle have ny asfalt, og nu er turen så kommet til den nordlige lavbro, hvor slidlaget ligeledes trænger til at blive udskiftet.

Hen over august og september vil Vejdirektoratet udskifte slidlaget på broen, som lader trafikanter køre mellem Sjælland og Farø. Vedligeholdelsesarbejdet går i gang søndag den 14. august og forventes at være afsluttet lørdag den 1. oktober.

Sådan foregår arbejdet

Det øverste asfaltlag, som beskytter det underliggende lag mod skiftende vejr og gør køreturen mere stabil og komfortabel for trafikanter, er nedslidt og har efterhånden en del ujævnheder og revner. Derfor vil den gamle belægning blive affræset, så man kan udlægge et nyt slidlag.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne. Dog vil der på grund af broens stålkonstruktion stadig forekomme små ujævnheder, hvor stålkassedrageren har lodrette afstivninger.

Arbejdet fortsætter 12 kilometer i nordgående retning fra Lavbroens sjællandsside, hvilket betyder, at der vil være vejarbejde ved fra- og tilkørslerne ved Vordingborg og Udby. Tilkørsel 40 Udby mod København vil til gengæld være åben i hele arbejdsperioden.

Information til trafikanterne

Så længe arbejdet står på, vil der kun være ét farbart spor i hver retning. Det medfører forlænget rejsetid modsat den retning, hvor der arbejdes.

Arbejdet bliver sat i gang søndag den 14. august kl. 14.00 i sydgående retning syd for 40 Udby, hvor der vil blive limet faner på vejbanen ned til Lavbroen. I den forbindelse kommer der til at være en overledning af trafikken i nordgående retning omkring kl. 20.00.

Nordgående retning mod København:

Fra- og tilkørsel 41 Vordingborg og frakørsel 40 Udby vil være lukket skiftevis.
Sydgående retning mod Farø:

Fra- og tilkørsel 41 Vordingborg og fra- og tilkørsel 40 Udby vil være lukket skiftevis.
Hastighedsgrænsen vil blive sat ned til 80 km/t, mens arbejdet står på. Det sker af hensyn til sikkerheden for trafikanter og vejarbejdere.

Vær opmærksom på, at arbejdet kan medføre kø for trafikanter. Det gælder især i morgen- og eftermiddagstimerne.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Kilde.: Vejdirektoratet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.