Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
POLEN TRÆKKER OVERSKRIFTER IGEN !
DebatDet er åbenbart ikke kun galt på transportområdet !

Faktisk er der utallige eksempler på "Polsk egenrådighed" !

Der er angiveligt "problemer" på alle arbejdsområder i Polen !

Foreløbig er Polen "sluppet godt fra det" !


ENDELIG HAR EU FÅET NOK,- - TYDER DET PÅ !

Måske vil dette ende med,- at Polen bliver knap  "så tung at danse med" i fremtiden.  Det kunne ende med,- at den klage fra Tjekkiet,- omkring minedrift i TUROW kan få Polen til at "rette ind" ?  Vi må vente og se,- hvad fremtiden bringer,- og håbe på en anden holdning til de såkaldt "datterselskaber",- der for tiden nyder godt af den Polske "gæstfrihed".  DET må også være et ønske,- EU har haft længe.

Der er en "gammel sag",- som er endt med en regulær anmeldelse fra Tjekkiet,- der førte til en afgørelse ved EU-domstolen d. 21. Maj 2021,- i håbet om at parternekunne finde en fælles løsning.  Desværre kunne de så ikke det,- og  Wojciech Dabrowski, topchef i PGE,- og det er selskabet PGE, som af polske myndigheder i 1994fik lov til at drive minen frem til 30. april 2020.

Polen har siden forlænget den tilladelse, hvilket ikke er foregået i overensstemmelse med EU-lov. Det er blandt andet sket uden at udføre en undersøgelse af, hvordan minedriften påvirker miljøet.  Wojciech Dabrowski, topchef i PGE, er »fuldstændig« uenig med beslutningen fra EU-Domstolen, som han kalder »bizar«.  Han fortæller ifølge nyhedsbureauet Reuters, at selskabet regner med at fortsætte minedriften, fordi det sikrer energi til den sydvestlige del af Polen.

Polen skal til at betale daglige bøder til EU-Kommissionen. Derfor meddeler EU-Domstolen mandag d. 20. Sept. 2021,- at Polen dagligt skal betale 500.000 euro – godt 3,7 millioner kroner – til EU-Kommissionen, fordi landet ikke er stoppet med at udvinde brunkul ved Turów-minen i det sydvestlige Polen.  »Sådan et tiltag synes  nødvendigt for at styrke effektiviteten af de midlertidige tiltag, som blev besluttet 21. maj 2021, og for at forhindre, at medlemslandet ikke venter længere med at følge de ordrer, hedder det i dommen.«

Så sidder man her og tænker,- sæt nu der blev anlagt en sag ved EU-domstolen,- omkring Polens modstand mod reglerne for "45-timers-hvil" ?  Der kunne vel også anlæggesen sag,- for at stoppe Polens "IMPORT" af arbejdskraft fra lande udenfor EU  ?  MÅSKE  kunne man anlægge andre sager,- mod andre lande,- for at få gang i kontrollen med "dæk-adresser" og andet  "fikumdik"  ?


ER  EU  MON   BLEVET  TRÆT  AF,- - - AT  VÆRE   TIL  GRIN    ?
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.