Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
"LOBBYISME" ELLER BARE "UVIDENHED" ?
DebatFolketinget vedtager love og regler,- - sådan er det jo !

Forskellige myndigheder,- håndhæver disse love og regler !

Visse love og regler,- sætter andre love og regler,- - ud af kraft !

HVEM beslutter,- hvilke love og regler,- der "vejer mest" ?


BRUGER MAN "FRIT VALG" PRINCIPPET ?

Det her kan ikke blive et kort indlæg,-da der jo er flere forhold at omtale. Desværre har den senere lange tid afsløret,- at nogen enten ikke har været opgaven voksen,-eller også er man blevet "lullet i søvn",- - af smarte "Spin-doktorer" !

Om der skulle være hjælp at hente fra EU,- har jeg ikke lige fået klarhed over,- da jeg mangler svar på nogle henvendelser. Derfor vil en del af mine "eksempler" nok stå tilbage uden endegyldige svar,- - desværre. Dog ved jeg med sikkerhed,- at der arbejdes på højtryk i EU,- omkring visse forhold,- man ønsker at stramme gevaldigt op på. Her er der tale om både "Fair konkurrence på lige vilkår",- som nok det mest væsentlige,- men også omkring begrebet "nomade-chauffører".

Her i lille Danmark har man de seneste år vedtaget nogle nye love og regler,- der faktisk skulle "passe fint" ind i planerne fra EU. Desværre har man så lige "glemt" det mest vigtige i "processen",- nemlig at sikre en korrekt håndhævelse fremadrettet. Det betyde igen,- at man i Danmark står med en håndfuld love og regler,- der ingen effekt vil få.

Vi oplevede det meget tydeligt,- da man vedtog begrænset parkering på statens rastepladser,- og besluttede at lade dette være Færdselsstyrelsens ansvarsområde. Her kender alle jo det "flotte" resultat,- med stribevis af uddelte "P-afgifter",- - - som bare ikke bliver betalt.

Efterfølgende har man,- helt i EU´s ånd,-vedtaget en såkaldt mindsteløn for kørsel internt i Danmark. Dette passer helt fint ind i EU´s målsætning om,- "samme løn for samme arbejde,- på samme sted". Desværre har man så igen "glemt" noget,- for HVEM er det lige der KAN,- eller MÅ,- eller VIL,- føre kontrol med dette ? Vi kender også dette dilemma fra de ulovlige "45-timers-hvil",- som jo ER ulovlige at afholde i lastbiler,- og det gælder overalt i EU.

Nu har man så lige "forfremmet" Færdselsstyrelsen,- således at denne "myndighed" står med "det sidste ord",- når man i samarbejde med Politiet,- udføre kontroller i Danmark. Da "Rigspolitiet" jo har slået fast,- at det KUN er Politiet der kan,-og må,-udskrive bøder,- står vi tilbage med en "vagthund",- helt uden tænder.

Det oplevede man for kort tid siden,- ved en kontrol i Nordjylland et sted,- hvor Politiet afslørede en del overtrædelser,- og ville udskrive en bøde på 35.000 kr. Desværre er det nu noget Færdselsstyrelsen
bestemmer,- og her blev der sagt NEJ. ( dette er et rygte der tales meget om,- chaufførerne imellem )


Einar Hofman har givet dette svar,- i en tråd på en "Facebook-side" :
Dan Fabricius Jørgensen og Ronald Damgaard, Færdselsstyrelsen har ikke efter den 1. april genereret en eneste sag om dansk løn til udlændinge , der kører cabotagekørsel, og som efterfølgende er oversendt til politiet, da de godt ved det kræver en international retsanmodning at sigte den udenlandske vognmand. Det er en omstændig sag som ofte tager 2-3 år og mange gange ikke fører til noget da den udenlandske vognmand ikke findes på den adr. han er registreret på. Så Færdselsstyrelsen svinger ingen pisk, men er blot kransekagefigur for en opgave, de ikke har styr på.


Vi kan således konkludere,- at man i Danmark har udpeget en myndighed på transportområdet,- der i bund og grund blot er "til pynt" ! Selv personalet hos de tre landsdækkende tungvognscentre,- er frustreret over dette forhold,- og det endda med god grund. Dette kan vi klart og tydeligt opleve,- når tungvognspolitiet udfører kontrol uden Færdselsstyrelsen medvirker,- for så bliver der nemlig udskrevet bøder for alle afslørede overtrædelser. ( dog halter det lidt med kontrol af det famøse "45-timers-hvil" )

Vi er meget forarget over,- at eksempelvis Polen udsteder arbejdstilladelser til "højre og venstre",- og det endda ganske uhæmmet. Burde vi ikke også være lige så forarget over,-at man i Danmark kan overtræde diverse love og regler,- - næsten helt gratis,- - - afhængig af om Færdselsstyrelsen deltager i kontrollerne ?


SOM ET SLÅ SØM I,- - - - MED EN "GRYDESVAMP" !


Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.