Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
15.000 flere motorcykler på de danske veje på otte år
NyhedAntallet af motorcykler i Danmark er nu på 166.000. På otte år er der sket en stigning på 10 procent.

Et stigende antal danskere benytter en motorcykel til og fra arbejde eller til at køre en tur i landskabet. På otte år er antallet af motorcykler steget fra 151.000 til 166.000, hvilket svarer til en stigning på 10 procent.

Det viser nye tal fra Motorstyrelsen, som har udarbejdet en opgørelse over antallet af registrerede motorcykler i Danmark, jvf. figur 1.


Kilde: Motorstyrelsen
Anm: Tallene er opgjort pr. 1. januar i de respektive år. Om sommeren ligger antallet af registrerede motorcykler typisk cirka 3 procent højere end i januar.Det mest udbredte motorcykelmærke i Danmark er Honda med 35.600 eksemplarer, mens Yamaha og Suzuki følger på de næste pladser med henholdsvis 30.400 og 29.800 motorcykler. På Motorstyrelsens hjemmeside kan man se hvilke 10 motorcykelmærker, der er flest af i Danmark.

”I Motorstyrelsen følger vi løbende udviklingen i antallet af køretøjer og analyserer de mange data, som vi har i Motorregistret. Det er vigtigt for os at følge med i udviklingen i fx antallet af motorcykler, da vores opgave er at registrere og beregne afgiften på alle køretøjer i Danmark”, siger underdirektør Claus Holm fra Motorstyrelsen.

Kilde/ Grafik: Motorstyrelsen
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.