Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Motorstyrelsen kontrollerede 118 køretøjer i Skagen
NyhedI uge 29 har Motorstyrelsen været på stor kontrolaktion i og omkring Skagen sammen med Nordjyllands Politi.


Motorstyrelsen har kontrolleret 118 køretøjer i og omkring Skagen og Frederikshavn ved en stor kontrolaktion, der blev afviklet i samarbejde med Nordjyllands Politi i uge 29. Aktionen viste, at en række bilister ikke havde styr på afgiftsreglerne, og derfor kan de nu forvente, at de skal betale mere i afgift.

Ved kontrollen undersøgte Motorstyrelsen både danske og udenlandske køretøjer for at sikre, at køretøjerne er registreret korrekt, og at der er betalt den rigtige registreringsafgift. Der var også fokus på, om leasingkontrakter opfylder kravene, og om ejere og brugere bliver beskattet af værdien af fri bil.

Køretøjerne, der blev kontrolleret, var bl.a. autocampere, mandskabsvogne, vare- og personbiler.

En række af de kontrollerede bilister kan nu regne med, at de får en opkrævning på fuld registreringsafgift af deres biler, fordi de ikke har været registreret korrekt. Derudover vurderede Motorstyrelsen, at der i enkelte sager er behov for yderligere kontrol af, om der er betalt for lidt i afgift.

”Vi har i år kontrolleret lidt flere køretøjer end sidste år, og derfor er det glædeligt, at vi har fundet færre sager, hvor bilisterne ikke har betalt nok i registreringsafgift. Men vi så selvfølgelig helst, at alle bilister sørgede for, at deres køretøjer var registreret korrekt, så de betalte de rigtige afgifter, siger Claus Holm, der er underdirektør i Motorstyrelsen.

Claus Holm glæder sig desuden over, at Motorstyrelsens medarbejdere ved aktionen i Skagen er blevet mødt af flere borgere, der anerkender vigtigheden af kontrolarbejdet.

Kilde: Motorstyrelsen

--------

Massiv kontrolindsats i uge 29 afsluttet
Nordjyllands Politi har i løbet af uge 29 udført adskillige færdselskontroller i det nordjyske sommerland, for eksempel omkring Skagen, hvor der jo traditionelt er mange mennesker i juli måned. Og det blev alt i alt til i hundredvis af sager, blandt andet for sprit- og narkokørsel. Til gengæld blev der ikke registreret nogen vanvidsbilister.


Det oplyser den ansvarlige for indsatsen, politikommissær Thomas Ottesen, der videre uddyber, at man i den operative færdselsafdeling har noteret 464 færdsels- og registerings/afgiftssager i løbet af uge 29, hvoraf de cirka 382 af sagerne fører til sigtelser. Heraf er der 45 sager, hvor politiet har sigtet trafikanter for at overtræde §53/54 i færdselsloven, dvs. for spiritus- eller narkokørsel – 26 af dem er spritsager, mens de resterende 19 er narkosager.

De mange sprit- og narkosager hen over ugen skal selvfølgelig ses i sammenhæng med det aktuelle kontroltryk og de mange mennesker i sommerlandet, men kørsel i påvirket tilstand vil altid bekymre en politikommissær med fokus på færdsel.

”Antallet, som vi sigter, vil naturligvis hænge sammen med, hvor mange vi rent faktisk standser og kontrollerer, men det ændrer ikke på, at det er særdeles farligt at køre i påvirket tilstand. Man udsætter andre og sig selv for en stor risiko – og bøden er betydelig. Det er både dyrt og farligt,” siger Thomas Ottesen.

Politikommissæren tilføjer, at færdselsbetjentene i år tog færre for narko- og spritkørsel i og omkring selve Skagen.

”Færre påvirkede bag rattet er i sagens natur positivt, men det er efter min overbevisning også en afledt effekt af, at byen lukker kl. 02, og diskotekerne stadig er lukkede.”


Mange andre sager
Derudover fremhæver politikommissæren en række sager som eksempler fra ugens massive kontrolindsats.

Blandt andet blev en Mercedes-Benz konfiskeret beslaglagt med henblik på konfiskation på grund af gentagende kørsel uden førerret, ligesom der blev udfundet godt 70 gram skunk, som grundet kvantum blev vurderet som med henblik på videresalg og en sag, hvor en bilist på motorvejen syd for Aalborg blev bragt til standsning efter kørsler til cirka 3 betingede frakendelser og cirka 15-20 klip.

Da betjentene var på stranden ved Blokhus blev der skrevet 3 betingede frakendelser og 2 klip grundet hastighed, ligesom der blev udfærdiget bøder til 4 bilister, der lavede ”donuts” og lignende i sandet.

Endvidere blev der skrevet en traktor, som blandt andet ikke havde surret wrappede baller, hvilket betød, at disse kunne falde ned til siden på de øvrige trafikanter.

I Skagen fik 3 biler inddraget nummerplader som følge af mangelfuld eller ingen afgift/registrering.

Der blev desuden flere steder i sommerlandet skrevet 10 sager om kørsel uden førerret, mens 29 fik en betinget frakendelse for hastighed og en enkelt fik en ubetinget frakendelse for hastighed.

Handler om sikkerhed og tryghed
Thomas Ottesen erklærer sig i store træk tilfreds med indsatsens samlede resultat.

”Der er de sigtelser og overtrædelser, som vi et eller andet sted havde forventet fordelt bredt ud over det nordjyske sommerland, og i øvrigt er det meget lig sidste års samlede resultat,” opsummerer politikommissæren, der fortsætter:

”Men samlet set er der selvfølgelig stadig for mange, der overtræder færdselsloven og derved udsætter andre og dem selv for fare. Vores kontroller handler om at skabe sikkerhed og tryghed på vejene. Det er derfor, at vi gør det – og derfor tør jeg godt love, at man vil kunne møde os igen i sommerlandet til næste år,” lyder forsikringen fra Thomas Ottesen, som ligeledes er tilfreds med, at der ikke blev registreret nogen vanvidsbilister i løbet af ugens kontrolindsats.

”Man kan jo håbe, at flere og flere efterhånden forstår risikoen for konfiskation og afstår fra denne særligt farlige kørsel.”

Skat fik desuden hen over ugen med bistand fra Nordjyllands Politi 17 sager med hjem, som der skal beregnes.

Kilde: Nordjyllands Politi
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.