Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
DTL-MAGASINET DANSKE VOGNMÆND - Opgiver at opkræve p-afgifter
NyhedOPGIVER AT OPKRÆVE P-AFGIFTER
Et britiske firma skal stå for opkrævningen i udlandet af ubetalte p-afgifter fra de danske rastepladser.

Men firmaet kan reelt ikke opkræve p-afgifter for køretøjer fra en række af de østeuropæiske lande, som udgør en stor del problemet.

Hvad nu?

Det halter voldsomt med at få pengene kradset ind i særligt Østeuropa for Euro Parking Collection (EPC), som har fået opgaven med at opkræve ubetalte p-afgifter fra udenlandske lastbiler på danske rastepladser. Faktisk står det klart, at EPC ikke har mulighed for at skaffe de oplysninger, der ellers er en forudsætning for, at firmaet er i stand til at udsende opkrævninger på ubetalte p-afgifter i en række østeuropæiske lande.

Det viser svar, DANSKE VOGNMÆND har modtaget og tal fra Aarhus Kommune og Parkeringskontrol Nord i Aalborg Kommune, som vi har fået aktindsigt i. Begge kommuner samarbejder med EPC om opkrævning af p-afgifter i udlandet.

EPC oplyser selv, at firmaet ikke kan hjælpe med opkrævning af ubetalte p-afgifter til køretøjer fra bl.a. Bulgarien, Rumænien, Kroatien, Letland og Slovenien. I Polen har EPC kun mulighed for at fremskaffe oplysningerne og efterfølgende udsende opkrævninger, hvis der fremsendes billeddokumentation vedr. køretøjet til de polske myndigheder. Det fremgår af et skriftligt svar fra Aarhus Kommune.

Tallene herfra viser fx, at ikke en eneste af de knap 200 ubetalte afgifter, som Aarhus Kommune i 2018 overdrog til EPC til opkrævning i Polen og Rumænien, er blevet betalt.

Læs hele artiklen via dette Link

Læs hele DTL Magasinet via dette Link
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.