Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Oplysninger fra luftfartsselskaber skal hjælpe med smitteopsporingen
NyhedFra onsdag den 24. februar 2021 skal luftfartsselskaber tre timer efter ankomst til Danmark kunne videregive passageroplysninger til Styrelsen for Patientsikkerhed.

Fra onsdag den 24. februar 2021 skal luftfartsselskaber i forbindelse med flyvninger til Danmark fra udlandet registrere og videregive oplysninger om passagerer og besætningsmedlemmers navn, telefonnummer og fly- og pladsnummer til Styrelsen for Patientsikkerhed. Oplysningerne skal anvendes i forbindelse med smitteopsporingsindsatsen.

Oplysningerne skal videregives senest tre timer efter ankomst til en dansk lufthavn på en flyvning fra udlandet. På flyvninger, der ankommer efter klokken 19.00, skal oplysningerne senest videregives klokken 8.00 den efterfølgende dag.

- Smitteopsporingsindsatsen er afgørende for, at vi hurtigt kan begrænse smittespredning. Det er ikke mindst vigtigt set i lyset af nye, mere smitsomme varianter af covid-19, som blandt andet kan komme ind i Danmark via flyrejsende. Det er derfor afgørende, at Styrelsen for Patientsikkerheds opsporingsenhed hurtigt får adgang til de nødvendige oplysninger om passagerer ombord på et fly, så styrelsen kan komme i kontakt med nære kontakter, hvis der viser sig at have været en smittet med ombord, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Luftfartselskaber skal sende oplysningerne til Styrelsen for Patientsikkerhed på mailadressen rejseopsporing@stps.dk.

Se bekendtgørelsen med mere på Transportministeriet hjemmeside via Link
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.