Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Polsk arbejdsgiver idømt fire måneders fængsel for COVID-dokumentfalsk
NyhedArbejdsgiveren havde forfalsket fire polske ansattes COVID-19-attester, så personerne kunne leve op til reglerne om et anerkendelsesværdigt formål og dermed rejse ind i Danmark for at arbejde. Også de fire medarbejdere blev dømt for COVID-dokumentfalsk.

En 41-årig polsk mand blev torsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt fire måneders fængsel for COVID-19-relateret dokumentfalsk.

Hændelsen fandt sted den 1. december ved Frøslev Grænseovergang, hvor den 41-årige som arbejdsgiver havde forfalsket fire polske ansattes COVID-19-attester, så personerne kunne leve op til reglerne om et anerkendelsesværdigt formål og dermed rejse ind i Danmark for at arbejde.

De fire polske medarbejdere og efterfølgende arbejdsgiveren blev anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi og har været varetægtsfængslet frem til dommen.

De fire polske ansatte, alle mænd i alderen 42 til 51 år, blev hver idømt 80 dages fængsel for at have vist de forfalskede dokumenter i forbindelse med indrejse.

Da der var tale om en overtrædelse af straffeloven set i lyset af den aktuelle Corona-situation havde
Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi nedlagt påstand om, at de i alt fem tiltalte skulle have deres straf skærpet. Og den påstand fulgte retten.

Den 41-årige mand har erkendt forholdet, mens de fire øvrige under sagen har nægtet sig skyldige.

Kilde: Syd og Sønderjyllands Politi
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.