Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
ITD - Forlæng gyldighed af obligatoriske EU-kvalifikations-beviser under Corona
NyhedEU’s ministerråd skal tirsdag diskutere endnu en forlængelse af gyldigheden af de obligatoriske kvalifikationsbeviser for erhvervschauffører. ITD bakker op om international forlængelse, så længe kurser ikke kan gennemføres uden at forøge risiko for coronasmitte. Alternativt må Danmark gå enegang og forlænge beviserne for kørsel i Danmark.

EU skal tirsdag diskutere en forlængelse af gyldigheden på en række dokumenter og beviser indenfor transportbranchen. Det drejer sig blandt andet om de obligatoriske chaufføruddannelsesbeviser. Under normale omstændigheder skal beviserne løbende fornyes, men under coronakrisen har det været vanskeligt at gennemføre de obligatoriske kurser uden forøget risiko for coronasmitte. Derfor har man på både EU-plan og i Danmark tidligere haft forlænget gyldigheden af visse dokumenter. I Danmark har man senest forlænget visse beviser, der udløb inden den 31. december 2020 frem til den 28. februar 2021, mens forlængelsen på EU-plan kun var gældende for beviser, der udløb inden den 31. august 2020. Derfor mødes Transportgruppen i EU-Rådet i morgen for at diskutere endnu en forlængelse.

Meldingen fra Danmark bør være klar opbakning til forlængelse af gyldigheden af beviserne, og ITD opfordrer den danske transportminister, Benny Engelbrecht, til på mødet at tale for en forlængelse af beviserne på EU-plan. Hvis det ikke lykkes, bør ministeren i det mindste sikre, at de chauffører, der kun kører i Danmark, midlertidigt kan få forlænget gyldigheden af deres beviser uden at skulle tvinges på skolebænken under Corona-restriktionerne.

- Det er klart bedst, at man bliver enige om endnu en forlængelse på EU-plan. Det burde ikke være vanskeligt, men skulle det mislykkes, bør ministeren sikre at de forlængelser, som man tidligere har besluttet og gennemført i Danmark, også kan videreføres for beviser, der udløber efter 31. december 2020. Samtidig bør ministeren også gøre sig tanker om, hvordan efterslæbet til sin tid kan indhentes, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Kilde: ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.