Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Transportminister indvier Haderup Omfartsvej
InfoTransportminister Benny Engelbrecht vil fredag den 2. oktober 2020 indvie Haderup Omfartsvej med et snoreklip.

Fredag den 2. oktober 2020 indvier transportminister Benny Engelbrecht Haderup Omfartsvej. Indvielsen markeres ved et mindre, lukket arrangement.


”Vi glæder os til at åbne Haderup Omfartsvej for trafik, og vi havde set frem til at fejre åbningen med naboer og borgere, som har vist stor interesse for projektet lige fra starten. Desværre betyder den nuværende coronasituation, at en stor åbningsfejring ikke lader sig gøre. I stedet må vi fejre dagen med et mindre åbningsarrangement og åbner vejen for trafik efter arrangementet,” siger John Kjærsgaard, projektleder i Vejdirektoratet.


Det endelige program for indvielsen bliver udsendt kort før arrangementet.


Haderup Omfartsvej vil åbne for trafik fredag den 2. oktober 2020 i løbet af dagen.


Borgerne i området får med åbningen af den nye omfartsvej en kortere og hurtigere vej mellem Skive og Herning. 5,5 km af den 8 km lange omfartsvej er motortrafikvej anlagt med 2+1 spor med skiftevis to kørebaner i hver retning adskilt med et autoværn, som gør det sikrere at foretage overhaling.


Hastighedsbegrænsningen vil på motortrafikvej være 100 km/t, mens den på de øvrige strækninger er 80 km/t. Fremkommeligheden og trafiksikkerheden bliver forbedret, og omfartsvejen vil aflaste Haderup for en stor del af den tunge, gennemkørende trafik.


Folketinget vedtog i foråret 2017 anlægsloven for Haderup Omfartsvej. Vejarbejdet startede i efteråret 2018, og helt efter planen åbner vejen dette efterår.


Foruden omfartsvejen er fem broer på strækningen blevet etableret. Broen ved Viborgvej er taget i brug i november 2019, og cykelstitunnelen under omfartsvejen ved Herningvej er ibrugtaget i december 2019. Tunnelen under omfartsvejen ved Skovvænget blev taget i brug i januar 2020.

Kilde: Vejdirektoratet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.