Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
CPH trafiktal: Passagererne udeblev i sommeren 2020
NyhedBilletpriserne er faldet, og antallet af flyruter vokset i Københavns Lufthavn. Men usikkerhed omkring rejserestriktionerne i Europa betyder, at passagererne ikke følger med. Kun hvert andet flysæde er fyldt, og i august er genstarten stagneret. Det kan få alvorlige konsekvenser for Danmark. Samlet endte de tre sommermåneder med 1,3 millioner rejsende – et fald på 85 procent i forhold til de knap 9 millioner sommerrejsende i 2019. Især charter er hårdt ramt.

”Det er meget bekymrende, at den spirende fremgang i trafikken først på sommeren nu er stagneret. Luftfarten hænger fast i den værste krise siden Anden Verdenskrig, og det risikerer at gøre varig skade på Danmarks tilgængelighed til verden. Konkurrencen om flyruter er hård og vil blive yderligere skærpet. Derfor er det vigtigt, at Danmark ikke sakker agterud,” siger Peter Krogsgaard, kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

”Det, vi alle venter på, er en effektiv behandling og en tilgængelig Covid-19 vaccine, så verden kan åbne sig, restriktionerne hæves og vi igen kan rejse frit. Indtil da må vi gøre alt for, at det er så trygt og sikkert som muligt at rejse,” siger han.

Passagererne mangler

Mundbind, afstandskrav og ekstra paskontrol hos grænsepolitiet er blevet hverdag i Københavns Lufthavn. Taxfree og en række spisesteder og butikker er genåbnet, og flere er langsomt på vej. Men der mangler passagerer.

”Priserne på flybilletter er ellers faldet og ikke steget, som det blev forudsagt af mange, da coronakrisen ramte. Det er trygt og sikkert at være i lufthavnen. Der er lige nu 100 destinationer at vælge imellem. Men usikkerhed om rejserestriktioner og karantæneregler, der kan være meget svære at forstå, hæmmer rejselysten for mange. Det betyder, at passagererne bliver væk - både når det gælder ferie- og forretningsrejser. Det er kun halvdelen af de udbudte flysæder, der bliver solgt. Så det er en meget kritisk situation for flyselskaberne og for lufthavnen,” siger Peter Krogsgaard.

Se og læs mere på dette Link
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.