Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Gratis færge til Egholm - for gående og cyklister - fortsætter i august
SkibEfter en helt fantastisk tilstrømning til de danske øer i juli måned, bliver perioden med gratis færge til en række øer nu udvidet.
Aalborg kommune har besluttet, at færgen til Egholm også bliver gratis i august måned for gående og cyklende.


Tilbuddet er sikret med tilskud fra den sommerpakke som regeringen, sammen med en række partier i Folketinget, har aftalt for blandt andet at stimulere turismen og give rig mulighed for at komme rundt i landet.

"Det er meget positivt - og helt overvældende - at så mange har brugt en sommerdag på at tage på udflugt eller en smuttur til Egholm. Naturen og oplevelsen af en ø, placeret nærmest midt i en by, er helt unik og kan varmt anbefales. Jeg er glad for at vi har fået muligheden for at forlænge tilbuddet om gratis ø-færge, til også at omfatte august måned," udtaler rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen.Fakta
•Passageroptællingen viser, at der i juli måned 2019 var 17.000 passagerer med Egholm-færgen, mens der i juli måned 2020 forventes tæt på 50.000 passagerer.

•Samlet set er der, som en del af sommerpakken, afsat 50 mio. kr. til billigere passagerbefordring i hele landet.

•Sommerpakken vedrører de færgeruter, der er omfattet af tilskud til nedsættelse af færgetakster for biler, passagerer m.v. til og fra visse øer, hvilket i Aalborg Kommune indbefatter øen Egholm.

•Beklageligvis er det ikke muligt at give samme tilbud for august måned ved Hals-Egense overfarten, da den statslige tilskudsmulighed alene omfatter øer.

•I juli måned 2019 benyttede i underkanten af 45.000 passagerer genvejsfærgen ved Hals Egense - og tæt på samme antal forventes for juli måned 2020, trods tilbuddet om gratis overfart i denne periode.
Kilde: Aalborg Kommune
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.