Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Køreplanen er lagt for nyt landsdækkende busselskab
NyhedFire private busselskaber planlægger at fusionere under navnet Vikingbus og skabe en af Danmarks førende operatører med cirka 450 busser, der udfører alle former for bustransport i Danmark og i udlandet. Polaris vil indtræde i ejerkredsen ved fusionen.

De fire virksomheder - Egon’s A/S, Larsenbus ApS, Papuga A/S og Papuga Bus A/S - beskæftiger samlet ca. 775 medarbejdere. Deres samlede omsætning var i 2019 på 800 millioner kr. (proforma).

Vikingbus vil betjene en bred vifte af kunder i Danmark og Europa inkl. rejsebureauer, private virksomheder, foreninger samt offentlige kunder, der serviceres inden for skolekørsel, handicap- og sygetransporter samt rute- og bybuskørsel. Vikingbus vil operere inden for mini-, rute- og turistbuskørsel.

”Samlet bliver vi en endnu bedre og stærkere partner for både større og mindre kunder. Vi styrker vores solide, lokale forankring og tilbyder kunderne den største og mest fleksible busflåde i branchen. Med vores samlede kompetencer og varierede busflåde vil vi blive endnu mere konkurrencedygtige, og vi vil bedre kunne udvikle flere nye tilbud og digitale services til kunderne,” siger Mogens Pedersen, der vil blive adm. direktør for det fusionerede selskab.

De fire nuværende ejerledere vil eje 40 pct. af Vikingbus efter fusionen, mens Polaris vil eje 60 pct. De fire ejerledere vil også fremover udgøre den daglige ledelse i den fusionerede virksomhed:
• Mogens Pedersen, direktør for Egon’s A/S, vil blive adm. direktør for Vikingbus.
• Lars Larsen, direktør for Larsenbus ApS, vil blive ansvarlig for busaktiviteter i Østdanmark.
• Peter Papuga, direktør for Papuga Bus A/S, vil blive ansvarlig for busaktiviteter i Vestdanmark.
• Carsten Papuga, direktør for Papuga A/S, vil blive ansvarlig for indkøb og udbud.

Fusionen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Stærk finansiel og strategisk partner
Ideen om en fusion er gradvist modnet blandt de 4 ejerledere idet de har fælles værdier og samme syn på faglighed og service samt deler visioner om et kundefokuseret landsdækkende busselskab. De fire har ønsket at udvide ejerkredsen med en stor, kapitalstærk partner, og efter en grundig proces valgte de Polaris.

”Som en førende operatør ønsker vi at sætte standarderne i branchen med veluddannede og service-mindede chauffører på danske overenskomster, så vi sikrer maksimal sikkerhed og trivsel for både kunder og ansatte. Vi deler værdier og ambitioner med Polaris, og samarbejdet med en respekteret, erfaren dansk partner som Polaris betyder, at vi får adgang til stærke kompetencer og solid erfaring, der kan hjælpe os med at sætte den strategiske kurs og hele tiden udvikle virksomheden,” siger Mogens Pedersen.

Managing Partner Jan Johan Kühl fra Polaris siger: “Vi har stor respekt for de fire ejerledere – det er dygtige, kompetente forretningsfolk. Vi klikker godt med dem, og vi har samme syn på Vikingbus´ store potentiale og på, hvad der kræves for at sætte standarderne i branchen. Vi glæder os til et partnerskab om at udvikle virksomheden og skabe Danmarks første reelt landsdækkende busselskab, der kan gå forrest inden for service, kvalitet og bæredygtig drift.”

Lokal udvikling og bæredygtig drift
Vikingbus vil blive landsdækkende med afdelinger i København, Køge, Slagelse, Svebølle, Vordingborg, Vejle, Kolding, Skjern og Aarhus, hvor et nyt anlæg bliver opført. Yderligere afdelinger forventes etableret for at styrke den lokale forankring.

Styrkerne ved fusionen er bl.a. stordriftsfordele ved indkøb af busser, brændstof, reservedele mv. samt fælles IT- og økonomisystemer, markedsføring og udvikling. Fusionen vil betyde, at to afdelinger i Storkøbenhavn vil kunne samles i Hvidovre, ligesom afdelinger i Brørup og Vejle vil blive samlet i Vejle.

Fusionen vil også sikre mere omkostningseffektiv og miljøvenlig kørsel, fordi Vikingbus med sin store busflåde og brede geografiske dækning kan optimere ruteplanlægningen, så kørsel med tomme busser begrænses, hvilket medfører en mere bæredygtig drift.

Vikingbus vil blive indfaset som fælles brand efter konkurrencemyndighedernes godkendelse af fusionen.
Rådgivere ved fusionen er PwC Corporate Finance og advokatfirmaet Lundgrens.

Kilde: Larsenbus
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.