Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Sommerferie i bil: Godt forberedt er halvt fuldendt
NyhedSelv om familiebilen måske ikke skal forcere Kassel bakker i år, er det en god ide at sikre sig, at bilen er klar til en tur på tværs af det danske sommerland. SOS Dansk Autohjælp giver her en række råd til forberedelser.

Første skridt på vejen til en succesfuld kør-selv-ferie er at give bilen et grundigt eftersyn, hvor det tjekkes, at bremser og dæk er i god stand, og at oliestanden er i orden. Har bilen ikke været til service for nylig, er det en god ide at smutte forbi værkstedet til et eftersyn.

SOS Dansk Autohjælp opfordrer også til at ofre bilens airconditionanlæg en omgang kærlig opmærksomhed:

- Ingen har lyst til at sidde timevis i en varm bil. Vi anbefaler, at man får tjekket sit airconditionanlæg inden afrejse. God vedligeholdelse forhindrer samtidig dårlig lugt fra anlægget, siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp.

Medbring reservehjul

Dernæst opfordrer SOS Dansk Autohjælp til at medbringe et reservehjul, hvis der kan blive plads i bilen mellem ferieoppakningen. Hver femte af SOS Dansk Autohjælps assistancer i løbet af sommeren skyldes punkteringer, og man kommer hurtigst videre efter en punktering, hvis man har et reservehjul med. SOS Dansk Autohjælp kan naturligvis hjælpe med en punktering, men hvis bilen har monteret specialdæk og fælge, kan punkteringen ikke udbedres på vejen. Har man specialfælge, er det vigtigt at medbringe låsetoppen.

Husk reservenøglen

Udover punkteringer hjælper SOS Dansk Autohjælp hvert år bilister, der bliver låst ude af egen bil. Det skyldes typisk et øjebliks uopmærksomhed eller teknik, der driller. For at undgå den uheldige situation, råder SOS Dansk Autohjælp til, at man husker at medbringe reservenøglen og opbevarer den et sted, hvor man ikke kommer til at låse den inde i bilen.

Undgå kø

Sidst, men ikke mindst er det en rigtig god ide at planlægge, hvornår man kører. For eksempel kan det betale sig at undgå at køre på tværs af landet på lørdage i de helt store ferieuger.

- Det er hverken godt for feriehumøret eller bilen at holde i en lang kø på en varm sommerdag. Og skulle det alligevel ske, er det godt at være forberedt med kølige drikkevarer og underholdning til bagsædet, siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp.

Man kan få et overblik over den aktuelle trafiksituation ved at tjekke Vejdirektoratets hjemmeside, hvor der også ligger prognoser for sommerens trafik.

Skulle uheldet være ude og man får brug for vejhjælp på ferien, kan SOS Dansk Autohjælp tilkaldes på dah.dk på mobiltelefonen. På den måde bruges telefonens GPS-system til at vise bilens nøjagtige placering.

Kilde: SOS International DK A/S
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.