Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
DSB - 35 IC4-togsæt tages midlertidigt ud af drift
TogDSB har konstateret en potentiel teknisk fejl på en række renoverede køre-bremsekontroller til IC4-togsæt.

Leverandøren af de renoverede køre-bremsekontroller har ikke fikseret tandhjulene i kontrollerne korrekt, og tandhjulene kan skride ud af position. Sker det, kan togsæt med de renoverede køre-bremsekontroller udelukkende nødbremse/farebremse.

På den baggrund er 35 IC4-togsæt taget midlertidigt ud af drift:

Det er utilfredsstillende, at vores leverandør ikke har kunnet levere med den forventede kvalitet. Vi er i tæt dialog om at få udbedret fejlen på de renoverede køre-bremsekontroller” siger Per Schrøder, driftsdirektør i DSB.

Der har været indrapporteret to tilfælde af fejl på de renoverede køre-bremsekontroller i IC4-togsæt. På baggrund af værkstedernes arbejde med de to togsæt og efter dialog med underleverandøren besluttede DSB i går eftermiddag præventivt at tage alle 35 IC4-togsæt med renoverede køre-bremsekontroller midlertidigt ud af drift.

DSB arbejder nu videre på to fronter for at få genindsat de 35 IC4-togsæt trinvist. DSB har et antal virksomme køre-bremsekontroller på lager, der hurtigst muligt vil blive indsat i stedet for de renoverede kontroller. Sideløbende arbejder vi på højtryk med vores leverandør på at få løst problemstillingen i de renoverede køre-bremsekontroller.

Det er vigtigt for mig at understrege, at alle togsæt hele tiden har kunnet bringes til standsning – også med den konstaterede fejl. Men vi kan i sagens natur ikke acceptere, at der potentielt er en systematisk fejl i togenes bremsesystemer,” fastslår Per Schrøder.

Med 35 IC4-togsæt midlertidigt ude af drift, vil der komme tilpasninger i køreplanen. Med overgangen til sommerkøreplan mandag den 29. juni, forventes det primært at påvirke kunderne på enkelte regionaltogsstrækninger. I takt med, at DSB trinvist sætter de berørte IC4-togsæt tilbage i drift, vil køreplanen normaliseres.
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.