Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Aalborg bliver fyrtårn og ambassadør for den grønne kollektive trafik
NyhedBorgmester Thomas Kastrup-Larsen og Transportminister Benny Engelbrecht underskriver fredag 26. juni en klimasamarbejdsaftale om grøn kollektiv trafik, der helt officielt gør Aalborg til fyrtårn og ambassadør for den grønne kollektive trafik. Det gør de midt i anlægsarbejdet af PlusBussen, der er Danmarks første af sin slags.

Med klimasamarbejdsaftalen om grøn kollektiv trafik bliver Aalborg Kommune et fyrtårn og ambassadør for den grønne omstilling af den kollektiv bustrafik sammen med Københavns Kommune, Aarhus Kommune, Odense Kommune, Vejle Kommune og Frederiksberg Kommune. Ministeren er rundt i de seks byer på fredag.

Foto: plusbus Jyllandsgade


Transportminister Benny Engelbrecht og borgmester Thomas Kastrup-Larsen underskriver aftalen i Aalborg fredag kl. 14. Det gør de midt i anlægsarbejdet af Danmarks første PlusBus i Jyllandsgade i Aalborg, krydset ved Politistationen.

"Jeg er rigtig stolt over, at Aalborg er i førersædet, når det handler om fremtidens grønne kollektive trafik, og det understreger dagens samarbejdsaftale. Aalborg VIL være i førersædet, når det handler om de grønne valg for fremtidens kollektive transportmuligheder, og så er det et vigtigt parameter for byudviklingen. Vi vokser årligt med 1.600 nye indbyggere, og Plusbussen vil gøre det lettere at komme rundt og forhåbentlig trække flere borgere fra bilen over til den kollektive trafik. Der er bl.a. planlagt 2.900 nye boliger langs ruten, så PlusBussen vil styrke Aalborgs vækstområder," siger borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen.


Anlægsarbejdet til den 12 kilometer lange rute for Danmarks første PlusBus er i fuld gang i byens gader. Plusbussen kommer til at køre i sin egen busbane, bliver prioriteret i lyskryds og der bliver en hurtig og niveaufri ind og udstigning af bussen.


"Med PlusBus kan vi tilbyde passagererne et meget attraktivt og grønt transportmiddel, men det skal ikke stoppe her. Vi har åbnet en dialog med transportministeren omkring en PlusBus2, der skal køre på tværs af Limfjorden fra Vodskov i Nord til Svenstrup i syd. Den skal supplere den første PlusBus, så de sammen kan fungere som en rygrad i den kollektive trafik og være en vækstfaktor for fremtidens Aalborg," siger Thomas Kastrup-Larsen.En PlusBus2 fra nord til syd

Aalborg Byråd igangsatte foranalysen for en PlusBus2 i 2019, og den blev færdiggjort i foråret 2020. Foranalysen er udgangspunkt for det videre arbejde med udvikling af koncept og planlægning.


Tid og sted:

Transportminister Benny Engelbrecht og borgmester Thomas Kastrup-Larsen underskriver klimasamarbejdsaftalen fredag den 26. juni kl. 14. Mødested er Jyllandsgade i Aalborg ved. Politistationen.

Kilde/ Foto: Aalborg Kommune

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.