Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ITD - Frigivelse af vejrdata kan effektivisere transporten yderligere
NyhedITD vil gerne have frigjort værdifulde offentlige data, der kan hjælpe erhvervslivet, og derfor er det meget positivt, at DMI’s omfattende vejrdata nu bliver gjort tilgængelige for alle. Initiativet, som hedder Frie Data, skal bane vejen for innovation og økonomisk vækst og kan hjælpe planlægningen af effektive transporter på vej.

ITD har gennem flere år arbejdet for at få frigjort offentlige data og øget udnyttelsen af de data, der relaterer sig til vejgods-transport og logistik. Derfor er det meget positivt, at Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, i dag har offentliggjort, at instituttet i de kommende år vil give nem og fri adgang til DMI’s vejrdata. Det vækker glæde hos ITD:

- Transportbranchen kan have meget stor gavn af at udnytte eksisterende og nye data i planlægningen af den konkrete transport. ITD arbejder derfor for, at det offentlige systems data stilles mere frit til rådighed via åbne digitale platforme, og DMI’s initiativ er et godt skridt den retning, siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen.

DMI indsamler hvert minut store mængder vejr-, hav- og klimadata, der bruges i DMI’s udarbejdelse af vejrudsigter, varsler, klimadata, samt vejr- og klimamodeller. Instituttet peger selv på, at private og offentlige virksomheder kan anvende DMI’s data til en mere effektiv ressourceudnyttelse i eksempelvis landbruget, energi- og forsyningssektoren samt inden for logistik og transport. DMI's data frisættes i etaper frem mod 2023.

Vejgodstransport- og logistikvirksomhederne står over for en gennemgribende digitalisering i de kommende årtier. Ændringerne har potentiale til at ændre verdenshandlen og åbne for nye forret-ningsmodeller, og en digital omstilling af vejgodstransporten er helt afgørende for erhvervets fremtidige vækst. Det er derfor også ITD’s ambition, at danske vejgodstransport- og logistikvirksomheder skal være blandt eliten inden for udvikling og anvendelse af digitale teknologier. Udnyttelsen af vejrdata kan i den forbindelse være et godt værktøj til at opnå yderligere effektiviseringsgevinster for danske vejgodstransport- og logistikvirksomheder.

- Digitaliseringen åbner helt nye muligheder inden for alle brancher, og det gælder ikke mindst inden for transportsektoren, som i sagens natur har en stor berøringsflade med mange forskellige aktører i form af både kunder, infrastruktur og altså også vejrliget. Derfor er der grund til at rose initiativet med at gøre vejrdata tilgængelige, og nu gælder det om at finde de bedste måder at udnytte disse data på. Her vil ITD’s nyetablerede enhed ITD Digital kunne spille en afgørende rolle, siger Carina Christensen.

Læs også: Gratis vejrdata fra DMI skal styrke Danmarks grønne omstilling
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.