Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
​Kunderne vender tilbage til Midttrafik
NyhedDanmark åbner langsomt op, og det kan mærkes i den kollektive trafik. Midttrafik har igennem hele corona-krisen holdt øje med passagertallet i busserne for at sikre, at myndighedernes anbefalinger omkring bussens kapacitet blev overholdt. De seneste tællinger viser, at 70-80 % i gennemsnit er tilbage i busserne, som fortsat kører med begrænset antal passagerer. Senest er det tilladte kunder sat op til cirka 40 i en almindelig bus, cirka 55 i en mellemstor bus og cirka 65 i en ledbus.

Midttrafiks bestyrelsesformand Claus Wistoft glæder sig over kundefremgangen: ”At vi på nuværende tidspunkt er oppe på 70-80 % er rigtig godt. Vi er meget opmærksomme på, at tryghed er en vigtig faktor, når vi skal have kunderne tilbage i busser og letbane. Derfor har vi iværksat en række tryghedsskabende tiltag, som fx ekstra rengøring i busserne i løbet af dagen, stoppestedsværter og en nye feature i Midttrafik live, der viser, om der er god plads, begrænset plads eller ingen plads i næste bus. Det håber vi, at kunderne bliver glade for”.

Ekstra rengøring
Alle busser er blevet gjort ekstra rent i corona-tiden, når de har været på garageanlægget. Fra mandag vil kunderne møde rengøringspersonale i busserne midt på dagen på store stationer. Rengøringspersonalet rykker ind, når bussen holder pause og alle kontaktpunkter, såsom gelændere, billetautomater (Aarhus bybusser), knapper, stænger, håndtag, stropper og armlæn får en tur med sæbekluden eller spritflasken.

Stoppestedsværter
Fra midt i maj har der været stoppestedsværter ved de største stoppesteder i Aarhus. Stoppestedsværterne har uddelt håndsprit og gode råd om corona-adfærd. De har også hjulpet kunder og chauffører med at overholde det tilladte antal kunder i busserne. Ordningen har været en succes. Midttrafik fortsætter med stoppestedsværterne i Aarhus måneden ud. Efter sommerferien vil kunderne uden for Aarhus også møde stoppestedsværter og uddeling af håndsprit ved store stoppesteder.

Midttrafik live
Er der plads til mig i bussen? Det spørgsmål kan Midttrafik live give svar på fra næste uge. Midttrafik har udviklet en nye feature, så kunderne kan se, om der er plads i bussen, inden den kommer frem til stoppestedet. Det giver kunderne mulighed for at foretage andre valg, hvis bussen er for fyldt efter deres mening. Der kan nemlig være stor forskel på, hvornår kunderne føler sig utrygge i busserne. Kunder, der er i risikogruppen, foretrækker at rejse med ikke så fyldte busser, og det kan Midttrafik live hjælpe med. På sigt er den nye feature et godt værktøj i forhold til komforten i bussen. Og kunderne kan i god tid vurdere om, der fx er en siddeplads til dem.

Pas på dig og andre i bus og letbane
Det er fortsat vigtigt, at kunderne passer på sig selv og andre, når de rejser med bussen og Midttrafik har derfor følgende råd til kunderne:
•Hold afstand ved stoppesteder, perroner, i bus og i letbane
•Respektér det tilladte antal passagerer
•Sid eller stå med ansigtet i køreretning
•Medbring egen håndsprit og sprit af før berøring af kontaktpunkter
•Rejs uden for myldretiden, hvis det er muligt
•Vis hensyn til andre. Host eller nys i dit ærme - ikke i dine hænder
•Vask hænder tit eller brug håndsprit
•Rejs ikke med kollektiv trafik, hvis du er syg


Kilde: Midttrafik
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.