Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Midttrafik åbner dørene for flere passagerer
NyhedBybusserne i Aarhus og Silkeborg har haft indstigning i en uges tid, Nu er turen kommet til Midttrafiks øvrige busser i hele Region Midtjylland. Fra torsdag 18. juni vil chaufførerne igen åbne fordørene for indstigning, og de vil lukke flere kunder ind i bussen. Åbning af fordøren i busserne giver et bedre kundeflow med indstigning foran og udgang bagi.


Samfundet åbner langsomt mere og mere op og dermed også den kollektive trafik. Myndighederne har lavet retningslinjer, der gør det muligt for Midttrafik at medtage flere kunder i busserne. Derfor ændrer Midttrafik det tilladte antal kunder, så det stiger fra cirka 25 til cirka 40 personer i en almindelig bus, fra cirka 35 til cirka 55 i en mellemstor bus og fra cirka 45 til cirka 65 i en ledbus. Vigtigt er dog, at kunderne sætter og stiller sig ved siden af hinanden og ikke overfor hinanden.

”Når vi åbner fordøren i busserne, skaber vi et bedre kundeflow med mindre risiko for, at kunderne klumper sammen. Der er stadig behov for, at kunderne hjælper sig selv og andre med den rette adfærd, så alle trygt kan rejse med bussen”, fortæller Midttrafiks direktør Jens Erik Sørensen. Han tilføjer, ”Kunderne skal fortsat passe på sig selv, og de skal passe på andre, især de kunder, der er i risikogruppen. Vi opfordrer til, at kunderne bruger håndsprit i busserne, holder afstand, vender samme vej og i øvrigt overholder myndighedernes anbefalinger for at undgå smitte med coronavirus/covid-19”.


Arkiv foto fra Movia bus, 29.maj 2020
Ekstra rengøring
Alle busser bliver gjort ekstra rent med fokus på især kontaktpunkter i bussernes garageanlæg. Fra næste uge kan kunderne opleve, at der kommer rengøringspersonale i busserne ved store stoppesteder og stationer for at give busserne en ekstra omgang rengøring i løbet af dagen.

Midttrafik live viser om bussen er fyldt
Midtrafik følger passagertallene tæt for at sikre, at busserne ikke bliver overfyldte i forhold til det tilladte antal kunder. På ruter med mange kunder, kan der blive indsat ekstra busser. En ny feature i Midttrafik live vil fra midt i næste uge vise kunderne om næste bus er halvtom eller fyldt, når de venter ved stoppestedet.

Busserne åbner langsomt op med åbning af fordør og flere passagerer i busserne, men der er stadig en række forhold, der er ændret på grund af smittefare ved coronavirus/covid-19.

Hensyn til chaufføren
Kunderne skal fortsat holde afstand til chaufføren. Billetter fremvises i fremstrakt arm, og kunderne skal undgå at benytte de forreste sæderækker i bussen. I Aarhus bybusser må de forreste sæder dog benyttes igen. Chaufførerne har mulighed for at bruge visir som beskyttelse ved kundeindstigning.

Ingen kontantbetaling
Midttrafik følger fortsat myndighedernes anbefaling om ikke at modtage kontantbetaling i busserne. Vi henviser til betaling med Midttrafik app, rejsekort eller køb af billet i vores webshop, der enten kan printes eller vises på en telefon. Pensionister og førtidspensionister kan købe et pensionistkort på pap i Midttrafik webshop eller ved at ringe til 70 210 230.

Begrænset plads i busserne
Busserne medtager cirka 40 kunder i en almindelig bus, cirka 55 kunder i en mellemstor bus og cirka 65 kunder i en ledbus. Chaufførerne har ret og pligt til at lukke dørene og køre forbi stoppesteder, hvis bussen er fyldt.

Midttrafik opfordrer kunderne til at hjælpe chaufføren og undgå forsøg på at stige ind i en bus, der er fyldt.

Fra midt i næste uge vil Midttrafik live have en ny feature, der viser kunderne om næste bus er overfyldt.

Rejsegaranti
Rejsegarantien gælder nu i alle andre tilfælde end ved forhold, der er relateret til COVID-19

Midttrafik opfordrer til, at kunderne passer på sig selv og andre med følgende rejseråd:
•Hold afstand ved stoppesteder og i bussen
•Respekter det tilladte antal passagerer
•Sid eller stå med ansigtet i køreretning
•Medbring din egen håndsprit og sprit af før berøring af kontaktpunkter, fx stopknap
•Følg myndighedernes anbefalinger:

1.Rejs uden for myldretiden, hvis det er muligt

2.Vis hensyn til andre. Hold afstand. Host eller nys i dit ærme – ikke i dine hænder

3.Vask dine hænder tit eller brug håndsprit

4.Er du syg, eller formoder at være smittet, skal du ikke rejse med kollektiv trafik

Kilde: Midttrafik

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.