Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Politi - To personer sigtet for svig med offentlige midler ved udnyttelse af lønkompensation
NyhedTo personer sigtet for svig med offentlige midler ved udnyttelse af lønkompensation

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, afdelingen for Økonomisk Kriminalitet, har her til formiddag anholdt og sigtet en 45-årig kvindelig direktør og en 53-årig mandlig daglig leder for grov økonomisk kriminalitet.

Begge er beskæftiget i et selskab i byggebranchen, og selskabet har adresse i politikredsen. De anholdte sigtes efter en kort og intensiv efterforskning for svig af særlig grov karakter med offentlige midler for ca. 1.7 millioner kr., ved at have udnyttet den midlertidige lønkompensationsordning under Covid-19, ligesom de sigtes for grov hvidvask for et millionbeløb. Ransagningerne pågår stadig. Politiet har i øvrigt beslaglagt et større pengebeløb i forbindelse med efterforskningen.

De anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør i morgen ved retten i Nykøbing F. Der vil af hensyn til sagens karakter blive anmodet om dørlukning.

- Samfundet ser med stor alvor på sager om økonomisk kriminalitet mod Staten under Covid-19 krisen. Politiets intensive efterforskning med anholdelse, ransagninger og fremstilling i retten afspejler også sagens nuværende omfang, og den prioritering vi som samfund må have overfor denne type kriminalitet. Der er konkret sigtet for forhold, som under den midlertidige kriselovgivning kan give 4-dobbelt straf, siger politiinspektør Kim Kliver.

Politikredsen har ikke yderligere oplysninger for nuværende.

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.