Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ITD - Fair og lige konkurrencevilkår et skridt nærmere med EU’s Vejpakke
NyhedNu ser det endelig ud til, at EU’s Vejpakke falder på plads, så vejen er banet for fair og lige konkurrencevilkår i den europæiske vejtransportsektor.

Mandag aften godkendte Europa-Parlamentets Transportkomité den længe ventede Vejpakke, der sætter rammerne for vejgodstransporterne i Europa. Det er et stort og vigtigt skridt mod nye regler for vejgodstransportsektoren, og Vejpakken er nu gjort klar til sin endelige politiske vedtagelse, som vil finde sted på Europa-Parlamentets plenarsamling i juli.

Dermed ser det ud til at mange års intense politiske forhandlinger endelig kommer i mål.

- Fra ITD’s side har det været afgørende, at vi får fair og lige konkurrencevilkår på europæisk plan. Det får man kun med ensartede regler, og derfor er der virkelig grund til at glæde sig over, at det langt om længe er lykkedes at nå til enighed om Vejpakken, siger Jens Hvid Bang, chefkonsulent i ITD’s politiske afdeling.

Når Vejpakken forventeligt bliver godkendt på Europa-Parlamentets plenarsamling i juli, skal den offentliggøres i EU-tidende, før den kan træde i kraft i medlemslandene.

- Når vejpakken er vedtaget, fortsætter vi vores politiske arbejde. Det bliver nemlig helt afgørende, hvordan medlemslande fortolker og anvender reglerne, og her vil vi fra ITD’s side holde skarpt øje med, at der ikke opstår smuthuller og uhensigtsmæssige nationale fortolkninger og særregler. Reglerne skal anvendes og håndhæves ens, og derfor vil vi gå i tæt dialog med både de danske myndigheder og udenlandske myndigheder, så vi kan sikre, at reglerne kommer til at virke efter hensigten, siger Jens Hvid Bang.


Kilde: ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.