Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Ny trafikplan på Djursland skal give bedre mobilitet
NyhedNår de nye køreplaner træder i kraft den 28. juni 2020, bliver det med et nyt og forbedret rutenet på Djursland, som binder den kollektive trafik bedre sammen. Samtidig oprettes blandt andet bedre ruter til de studerende.

Sammenhæng i den kollektive trafik
Med trafikplanen får Djursland et nyt hovednet, bestående af Letbanen og optimerede busruter, som forbinder de lokale trafikknudepunkter på Djursland, og styrker forbindelsen mellem Djursland, Randers og Aarhus. Hovednettet betjener de største rejsestrømme og forbinder de større byer samt en lang række vigtige funktioner som arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner og servicetilbud. Hovednettet på Djursland får minimum timesdrift i dagtimerne, mens der også er betjening om aftenen og i weekender. Det skal give borgere stabil og sammenhængende kollektiv trafik.

Formand for regionsrådet, Anders Kühnau, glæder sig over den nye trafikplan på Djursland: ”Med Trafikplan Djursland sikrer vi et godt tilbud til uddannelsessøgende og pendlere samtidigt med, at vi får god og bæredygtig mobilitet i det østjyske område, hvor flextrafik, letbane og busruter spiller sammen, og hvor vi minimerer kørsel med tomme busser til fordel for en kollektiv trafik, der i så høj grad som muligt modsvarer borgernes konkrete behov. Det er glædeligt”.

Se de nye køreplaner

”Snart træder de nye køreplaner for busserne på Djursland i kraft, og det indebærer en række ændringer som styrker både mobilitet og bæredygtighed. Under udarbejdelsen har vi sammen med Midttrafik, Norddjurs Kommune og Regionen set på hvor brugerne i den kollektive trafik er, og hvilke ruter der benyttes. De ruter der benyttes mest, er blevet styrket med flere afgange. Og på de ruter der benyttes mindst, introducerer vi nu Flexbussen. Flexbussen adskiller sig fra de øvrige busser ved, at den kun kører, såfremt man bestiller bussen. Det giver os mulighed for at tilbyde flere afgange og samtidig spare klimaet og miljøet for den belastning, der er i dag, når store busser kører tomme rundt. Jeg glad for, at det er lykkedes at skabe en model, som både sikrer god betjening, fleksibilitet og øget bæredygtighed”, udtaler borgmester for Syddjurs Kommune, Ole Bollesen.

I den nye trafikplan er lokalruterne tilpasset hovednettet, og kommer til at bringe kunderne ind til knudepunkterne og dermed hovednettet, hvor busserne kører i høj frekvens og direkte til blandt andet Aarhus og Randers. Knudepunkterne på Djursland ligger i Auning, Glesborg, Grenaa, Ebeltoft, Rønde, Ryomgård og Hornslet.

”Det nye hovednet, med direkte busser og Letbanen til og fra trafikale knudepunkter, vil forbedre den kollektive trafik og binde hele Djursland bedre sammen, så vores borgere får en enklere og hurtigere rejse til især job og uddannelse. Og med tilbuddet Plustur, som vi netop har indført i Norddjurs Kommune, hvor man kan blive kørt i taxa mellem sin adresse og kollektiv trafik for en fast lav pris på 22 kr., får de af kommunens borgere, som ikke har direkte adgang til hovednettet, mulighed for at blive koblet på for få penge”, forklarer borgmester for Norddjurs Kommune, Jan Petersen.

Uddannelsesruterne bliver forbedret
Den nye trafikplan medfører, at uddannelsesruterne fremover i højere grad vil køre direkte ruteføringer – og med færre stop på ruterne i forhold til øvrige ruter. Ruterne vil som udgangspunkt have 1-2 afgange - morgen og eftermiddag.

Mobilitet i tyndtbefolkede områder
Med trafikplanen følger en anderledes betjening af de mindre og spredte rejsestrømme. Hvor der er få rejsende i dag, skal der fremover ikke køre tomme busser af hensyn til både økonomi og miljø. Derfor bliver antallet af afgange med Flexbus udvidet i nogle områder. Flexbusafgange køres efter behov, og skal bestilles telefonisk eller via Rejseplanen. Flexbustilbuddet giver mulighed for fortsat at betjene tyndtbefolkede områder på flere afgange og forbindelser til hovednettet.


Udspringer af mobilitetsstrategi
Djurs Mobilitetsstrategi blev udviklet og godkendt i 2016 i et samarbejde mellem Norddjurs og Syddjurs kommuner, Midttrafik og Region Midtjylland, og skulle blandt andet gentænke mobiliteten i forbindelse med åbningen af Letbanen på Djursland. Strategien satte blandt andet fokus på at gøre den kollektive trafik mere attraktiv med Letbanen og direkte busser mellem trafikknudepunkterne på Djursland, Aarhus og Randers. Herudover skulle lokalruter og fleksible transportløsninger bruges til at bringe borgerne til trafikknudepunkterne, Letbanen og de direkte busser.

Den nye kollektive trafikplan, der træder i kraft den 28. juni, opfylder dermed strategiens målsætninger, også selvom der undervejs blev foretaget justeringer på en række regionale ruter. Den endelige trafikplan er den første trafikplan i Midttrafiks område udenfor deciderede byområder og vil fremadrettet blive brugt som inspiration til de trafikplaner, der skal laves i hele Region Midtjylland i den kommende tid.

Læs mere om det nye busnet

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.