Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 7

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Viden fremfor bøder mod fartsyndere
NyhedKan en bedre forståelse af hastighedsgrænsernes betydning for trafiksikkerheden få flere til at overholde hastighedsgrænserne? Dette spørgsmål vil forskere fra BUILD på Aalborg Universitet og DTU Management forsøge at besvare i et nyt stort forskningsprojekt finansieret af TrygFonden.

I projektet vil bilister, der har fået en fartbøde, få tilbud om at deltage i et e-læringsprogram om fart og trafiksikkerhed. Efterfølgende bestemmes effekten ved at se, om deltagerne får færre fartbøder end en kontrolgruppe. Målet er 20.000 deltagere i hver gruppe.

Baggrunden for projektet er alvorlig. Omkring 200 bliver dræbet, og 35.000 skal behandles hvert år på danske skadestuer efter en trafikulykke. I halvdelen af ulykkerne har farten været en medvirkende faktor. Samtidig viser undersøgelser, at mange af ulykkerne kunne være undgået, hvis hastighedsgrænserne var blevet overholdt.

Det kan være svært for den enkelte bilist at forstå baggrunden for en bøde, fordi uheld er sjældne, og der således ikke for den enkelte er en klar sammenhæng mellem for høj hastighed og uheld, selvom sammenhængen kan dokumenteres på en større skala.

Målet med projektet er at klarlægge, om man kan opnå en bedre overholdelse af hastighedsgrænserne ved at supplere bøden med brug af en positiv overtalelsespåvirkning i form af et e-læringsprogram om fart og trafiksikkerhed. Hvis metoden viser sig effektiv, kan man overveje at indføre den i praksis.

Projektet starter med udvikling af e-læringsprogrammet og forventer primo 2021 at kunne tilbyde de første bilister, der har fået en fartbøde, at deltage i forsøget.

Kilde: Aalborg Universitet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.