Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Coronakrisen udskyder bilkøb til næste år
NyhedHver anden bilkøber tager et år mere i deres nuværende bil, viser undersøgelse blandt 2.408 bilejere.

Foråret plejer at være et særdeles populært tidspunkt at shoppe bil på. Men sådan forholder det sig ikke i år.

Ny undersøgelse blandt 2.408 bilejere viser, at hver anden, der ellers var på udkig efter en ny bil i 2020, hiver i håndbremsen på bilkøbet for i år.

- At så mange potentielle bilkøbere bogstavelig talt parkerer deres køb af ny bil skal selvfølgelig ses i lyset af coronakrisen, som skaber privatøkonomisk usikkerhed hos forbrugerne. Bilkøberne vælger i stedet at se tiden an og holde sig likvide, hvilket er meget forståeligt. Vi tror på, at bilsalget snart løfter sig, da vi inden længe har mere klarhed omkring coronasituationen, siger Per V. Rasmussen, administrerende direktør hos Applus Bilsyn, der står bag undersøgelsen.

Ifølge Applus Bilsyn-undersøgelsen venter hver tredje bilkøber stadig at købe ny bil i år. Cirka hver tiende vil købe en brugtbil i stedet for en ny.

Laveste nybilssalg siden 2010
De Danske Bilimportører oplyser, at der i april 2020 blev indregistreret 37 procent færre personbiler - 10.201 - sammenlignet med april året før. Tallet er det laveste siden februar 2010, hvor Danmark stadig var ramt af finanskrisen. I årets første fire måneder indregistrerede bilforhandlerne 59.059 nye personbiler, hvilket er 28,4 procent færre end i samme periode af 2019.

- Pandemien har sat sit aftryk på bilsalget og danskernes forbrug. Når det er sagt, ser vi en stigende interesse, både i butikkerne og virtuelt, så tendensen er positiv, om end på lavt niveau – de kommende par måneder bliver interessante, siger direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Også elbilsalget ramt
Elbilsalget gik forrygende i årets første fire måneder, hvor det steg med 71 procent fra 1.048 solgte elbiler i januar-april 2019 til 2.512 elbiler i samme periode i år. Men også her har coronakrisen sat ind. Elbilsalget i april falder med 18,6 procent sammenlignet med april sidste år.

Overvejer du stadig at købe ny bil, så er der én god grund til at købe den nu: Med et vigende salg kan du måske være heldig og gøre en god handel.

Kilde: Applus Bilsyn
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.