Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Den kollektive trafik i Nordjylland er blevet endnu grønnere, NT har indsat 16 nye biogasbusser
NyhedAt rejse sammen med bus eller tog er det grønne valg af transportform, og NT indsatte 16 nye biogasbusser fredag d. 1. maj, så kan nordjyderne rejse endnu grønnere i Nordjylland.

Biogasbusserne er således CO2-neutrale og er blevet indsat på 6 ruter i 5 kommuner i Nordjylland og er endnu et skridt på vejen til at realisere NTs grønne strategi.

I NTs forretningsplan har den grønne dagsorden en helt central rolle. Over de kommende år arbejder NT på at omstille busser, tog og flexbiler til mere miljøvenlige drivmidler, og ambitionen i den grønne strategi er, at alle større buslinjer vil være omstillet til mere miljøvenlige drivmidler inden udgangen af 2025.

I forbindelse med det seneste større udbud af buskørsel blev ruterne 55, 56, 118, 200, 208 og 209 udbudt som biogasbusser. Busserne kommer til at køre på certificeret biogas og vil derfor være helt fossilfrie.

Der indsættes busser på biogas både nord og syd for fjorden. Ruterne er finansieret af hhv. Region Nordjylland og kommunerne Aalborg, Rebild, Jammerbugt, Hjørring og Brønderslev.

Hos Arriva i Aalborg, der skal køre de 6 ruter, glæder man sig til at tage de nye busser i brug. ”Biogasbusserne er fabriksnye, og det i sig selv er altid en fornøjelse for chaufføren.

Busserne er udstyret med den allernyeste teknologi, og så har de aircondition, hvilket helt sikkert vil glæde vores kunder. Vi oplever også, at busserne er noget mere lydsvage end den traditionelle dieselbus. Så alt i alt er køreglæden stor i de nye busser” udtaler Claus Børsting, driftschef for Arriva i Aalborg.

Design og indretning af busserne er udviklet af kunderne
I foråret 2019 påbegyndte NT ligeledes et større arbejde omkring indretning og bemaling af fremtidens nordjyske busser. I begge tilfælde spillede input og forslag fra kunderne en afgørende rolle.

I forhold til bemalingen af NT’s by- og regionalbusser blev der gennemført en større analyse af, hvordan kunderne i Nordjylland orienterer sig i den kollektive trafik. Konklusionen på analysen var helt klar. Hvis det skal være lettere og mere enkelt for kunderne at benytte den kollektive trafik, så er der behov for en langt mere ensartet bemaling af de nordjyske busser.

De kommende 5 år er alle nordjyske busser i udbud, og den nye ensartede bemaling vil blive introduceret i takt med at busserne udbydes. De første busser med den nye bemaling kørte på gaden i 2019 og med de 16 nye biogasbusser, så vil nordjyderne kunne møde endnu flere busser, der er malet i de nye farver, som er inspireret af den nordjyske natur, kysten og det særlige lys, der findes i Nordjylland.

Udover bemalingen har kunderne også spillet en afgørende rolle for indretningen af de nye busser. Indretningen blev bl.a. skabt i et virtuelt univers, hvor kunderne havde mulighed for at se og kommentere på forskellige indretninger. De nye busser har derfor et større flexareal, til bl.a. cykler og barnevogne, end tidligere, niveaufri adgang samt et større antal muligheder for USB-opladning i bussen.

Kilde: Nordjyllands Trafikselskab
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.