Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Danmark vil ikke gå på kompromis med passagerrettigheder
NyhedEt forslag i Europaparlamentet lyder på, at flyselskaber ikke behøver tilbagebetale flybilletter, som aflyses grundet rejserestriktionerne der eksisterer i øjeblikket.

Det forslag støtter Danmark imidlertid ikke, og er i fællesskab med de andre nordiske lande, imod forslaget som er blevet stillet af 12 af EU’s medlemslande. Forslaget indebærer en midlertidig suspendering af de forordninger, der sikrer at passagerer kan få tilbagebetalt deres flybilletter, hvis afgangen må aflyses.

Reglerne som lige nu er gældende, siger at man som passager med billet til et aflyst fly, kan få pengene tilbage. Man kan også kræve at blive ombooket til et andet fly, uden ekstraomkostninger, eller modtage et tilgodebevis til flyselskabet.

Lande som Italien Spanien, Holland og Grækenland har allerede indført særlove, der tillader flyselskaber at omgås de fastsatte europæiske passagerrettigheder, med henblik på tilbagebetaling. Dette lægger et hvis pres på de øvrige medlemslande, for at tage stilling.

12 lande for, Danmark er imod

12 lande har skrevet under på forslaget til EP, landende er disse: Belgien, Bulgarien, Cypern, Tjekkiet, Frankrig, Grækenland, Irland, Letland, Malta, Holland, Portugal og Polen.

Danmark er, ligesom de øvrige skandinaviske medlemmer af EU imod forslaget, da man frygter at passagererne kan rammes ekstra hårdt af krisen, hvis ikke rettighederne opretholdes endnu.

Benny Engelbrecht, Tansportminister (S) mener at det både vil ramme flyselskaber og passagerer hårdt hvis rettighederne suspenderes midlertidigt. Passagererne vil ikke kunne få deres penge retur, og vil samtidig være nervøse for at booke rejser i fremtiden, når man ikke kan været sikker på sine rettigheder på afrejsedagen.

Generelt er der dog fortsat en generel forståelse af i EP, at rettighederne skal fortsætte uændrede, uanset om der er Corona-krise.

Kilde: InsideFlyer

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.