Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Mens du er hjemme: Gør bilen klar på 4 timer
NyhedFORÅRSRENGØRING: Applus Bilsyn har sammensat et 2 x 2 timers program, der gør din bil klar til foråret.

Bilejere bruger traditionelt masser af tid på at gå bilen efter i sømmene i løbet af marts og april. Og arbejder man alligevel hjemme – hvilket rigtig mange danskere gør i øjeblikket -, så kan det måske være meget fint at kombinere arbejde og fritid.

Fokus på tre områder
Synsvirksomheden Applus Bilsyn forklarer her, hvordan man gør bilen forårsklar på fire timer.

”Grundlæggende skal bilejerne bruge tid på tre ting: Rydde op i bilen, rense og vaske den. Især på et tidspunkt, hvor de fleste af os er oprigtig bekymrede for smitterisici. Derudover er det vigtigt at kigge bilen efter for slagskader og ridser. Og sidst, men ikke mindst, selvfølgelig tjekke bilens grundlæggende systemer. Mange ting kan man selv klare, men ikke alt. Stort set ingen private bilister har værktøj til på helt korrekt vis at kontrollere styretøj, hjulophæng og bremserne. Det samme gælder rust i undervognen og på udstødningen. I disse tilfælde anbefaler vi, at man kører forbi synshallen, forhandleren eller værkstedet,” siger Paul Christensen, kvalitetschef hos Applus Bilsyn.

2 x 2 timers gør det selv-klargøring
Applus Bilsyn anbefaler, at man deler de fire timers klargøring op på to dage. På dag et danner man sig et overblik over bilens tilstand, køber evt. reservedele og foretager nem, overskuelig rengøring. På dag to går man mere i dybden.

DAG 1: 2 timer
1. 15 min. Saml det nødvendige værktøj, så du har alt ved hånden.
2. 70 min. Lav et forhåndstjek af motoren og de elektriske installationer. Tjek pærer, lys, blinklys, batteri og sikringer på bilen. Se om der er noget, der mangler (olie, pærer, pollenfilter, oliefilter, lovpligtigt udstyr som refleksveste og advarselstrekant) og køb det eventuelt.
3. 35 min. Fjern affald fra bilen, støvsug den og bank måtterne.

DAG 2: 2 timer
1. 15 min. Udskift eventuelt oliefilter samt olie og vand efter behov. Væsker mister typisk deres egenskaber ved temperaturskift omkring frysepunktet.
2. 5 min. Udskift klimaanlæggets pollenfilter, overvej et pollenfilter med aktivt kul. Få evt. foretaget et serviceeftersyn med påfyldning af kølemiddel på dit lokale værksted. Påfyldning af kølemiddel på klimaanlæg kræver special værktøj og testudstyr.
3. 60 min. Skift til sommerdæk. Mønsterdybden skal helst være over 3 mm, selvom loven kun kræver 1,6 mm. Undersøg sommerdækkene for fejl og synlige skader og mål lufttrykket i dækkene.
4. 20 min. Vask bilen
5. 20 min. Anvend en lakstift til ridser og slidskader i lakken. Puds den evt. i voks.
Kilde: Applus Bilsyn

Din bilmand hjælper med dette
1. Test af styretøj, hjulophæng og bremserne samt rust i undervognen og på udstødningen. Du kan heller ikke selv miljøkontrollere bilens udstødning.
2. Få en professionel til at teste dit aircon- og kølesystem, så du ikke ”bliver stegt”, når det bliver varmere.
Kilde: Applus Bilsyn
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.