Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ITD hilser markant hjælpepakke til lønmodtagere og virksomheder velkommen
NyhedRegeringen og alle partier i Folketinget blev i dag enige om en hjælpepakke, der skal hjælpe ramte virksomheder og lønmodtagere gennem en svær tid med en række midlertidige kompensationsordninger.

- Det er yderst glædeligt at se, at alle partier i Folketinget står sammen med regeringen om at hjælpe og kompensere danske virksomheder og lønmodtagere i den svære situation, vi står i. Det er en omfattende aftale med mange gode elementer, der tilgodeser erhvervslivet bredt. Nu skal alle detaljer falde helt på plads, så både virksomheder og lønmodtagere kan føle sig trygge ved, hvad de kan blive kompenseret for, siger ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen.


Af initiativer, som transportvirksomhederne særligt vurderes at kunne gøre brug af, kan nævnes:


•Kompensation til selvstændige, som oplever minimum 30 procents fald i deres omsætning. Kompensationen vil udgøre 75 procent af det forventede omsætningstab, dog maksimalt 23.000 kroner per måned per ejer. Ordningen er forbeholdt virksomhedsejere, der har mindst 25 procent ejerskab og arbejder i virksomheden. Den selvstændige og virksomheden skal være registreret i CVR- og CPR-registrene for at være omfattet. Virksomheden må maksimalt have 10 fuldtidsansatte, ligesom virksomheden skal have været registreret senest den 1. februar 2020. Ordningen vil gælde i tre måneder fra 9. marts til 9. juni 2020.


•Kompensation for virksomhedens faste udgifter. Virksomheder på tværs af brancher kan få kompensation for udgifter til for eksempel husleje og uopsigelige kontrakter (for eksempel leasingkontrakter), hvis de har et omsætningstab på mindst 40 procent. Kompensationen udgør mellem 25 og 80 procent, afhængig af størrelsen på omsætningsnedgangen. Der kan ikke ansøges om kompensation, hvis de faste udgifter udgør mindre end 25.000 kroner i perioden. Der kan maksimalt opnås kompensation for 60 millionen kroner per virksomhed i perioden.


•Lempeligere adgang til dagpenge og sygedagpenge i tre måneder fra 9. marts til 9. juni 2020.

Finansministeriets pressemeddelelse samt selve aftalen i sin helhed kan findes her.


Kilde: ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.