Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ITD: Alle EU-lande må og skal sikre en hurtig passage af varer over deres grænser
NyhedForsyningssikkerheden må og skal opretholdes i den aktuelle sundhedskrise, og det kræver effektivitet og proportionalitet i de europæiske grænselukninger. ITD konstaterer lange køer, som bliver ved med at vokse, ved grænseovergangene ind til Polen for godstransport og godschauffører. ITD opfordrer derfor de danske myndigheder til at gå i dialog med de polske myndigheder om muligheden for en mere smidig kontrol af godstransporterne.

De fleste europæiske lande går solo med nationale tiltag på grænselukninger - i stedet for en koordineret EU-indsats. Det stiller ekstra store krav til, at hvert enkelt land sikrer en hurtig og effektiv passage af varer, så forsyningssikkerheden kan opretholdes i hele Europa, mener ITD.

- I mange EU-medlemslande passerer varerne effektivt og uhindret over grænserne, men lige nu er lange ventetider på grænsen ind til Polen en stor udfordring for flere danske transportører. Vi får meldinger i skrivende stund om ventetider på 20-24 timer ind over Frankfurt Oder og 6-8 timer over Pomellen/Kolbaskowo. Der tages temperatur på alle – inklusive chaufførerne, og de skal også udfylde en seddel. Alt dette sinker alle i øjeblikket, og varernes frie bevægelighed er meget generet. Det er ikke kun til skade for forsyningssikkerheden. Det kan også bremse Danmarks store eksport/import med Polen til skade for dansk økonomi og danske arbejdspladser, siger ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen.

ITD har i dag kontaktet de danske myndigheder med en klar opfordring til at gå i dialog med de polske myndigheder om muligheden for at åbne priority lanes og tilvejebringe en mere smidig kontrol af godstransporterne. Tilsvarende er ITD i tæt dialog med sin polske søsterorganisation for også den vej at få løst situationen med de polske myndigheder.

ITD opfordrer samtidig sine medlemsvirksomheder til fortsat at melde deres oplevelser ved grænseovergange ind på corona@itd.dk.

Kilde: ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.