Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Øresundsbron får ny pylonbelysning – slukkes midlertidigt ved skiftet
NyhedØresundsbrons 203,5 meter høje pyloner har været belyste i næsten 20 år. Men fra og med i aften slukkes lamperne midlertidigt, da pylonbelysningen skal skiftes ud for at blive mere energibesparende.

Højbroen bliver betydeligt mørkere end normalt, indtil den nye belysning bliver tændt om nogle måneder.


– Vores nuværende pylonbelysning har oplyst broen i mange år, men det er tid til at investere i ny belysning, så vi også kan lyse broen op fremover. Ved at skifte lys får vi en væsentlig mere energieffektiv belysning, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør ved Øresundsbro Konsortiet.

Året rundt er lyset på pylonerne tændt – og det vil det også være efter skiftet, men fremover vil der være brug for væsentligt mindre energi. Øresundsbro Konsortiet regner med, at skiftet vil mindske energiforbruget med op til 80 procent sammenlignet med den nuværende belysning.

Demonteringen af ​​eksisterende armaturer er nu påbegyndt, men pylonerne bliver ikke helt slukket. Arkitektbelysningen bliver slukket, mens sikkerhedskritisk belysning for sø- og luftfart fortsat kommer til at være tændt. Advarselslysene på pylonerne vil fortsætte med at blinke som normalt for flytrafikkens skyld.

– Vejlyset er selvfølgelig tændt, som det plejer, for dem, der kører på vejen, men ved aftentid bliver det en anden æstetisk oplevelse, da pylonbelysningen er slukket. Vi kommer ikke til at tænde for den nye belysning, før alt er færdigt om et par måneder, siger Bengt Hergart.

Kilde: Øresundsbron

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.