Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ITD - EU-Kommissionen anbefaler fri passage for varer og transportarbejdere ved grænselukninger
NyhedEU-Kommissionen har mandag den 16. marts 2020 præsenteret sine anbefalinger til, hvordan EU-medlemslandene bør tilrettelægge deres eventuelle grænselukninger i coronanødsituationen. Kommissionen anbefaler, at man ved grænselukninger sikrer fri bevægelse for transportarbejdere, herunder lastbilchauffører som er en nøglefaktor for at opretholde forsyningssikkerheden.

EU-Kommissionen har mandag den 16. marts 2020 præsenteret sine anbefalinger til, hvordan EU-medlemslandene bør tilrettelægge deres eventuelle grænselukninger i coronanødsituationen. Kommissionen peger på, at grænselukninger skal være proportionale, og at der skal undgås alvorlige forstyrrelser af forsyningskæder for varer og gods. Kommissionen anbefaler også, at man ved grænselukninger sikrer fri bevægelse for transportarbejdere, herunder lastbilchauffører, som er en nøglefaktor for at opretholde forsyningssikkerheden.

- ITD er ligesom EU-Kommissionen stærkt optaget af, at forsyningssikkerheden skal opretholdes i den aktuelle vanskelige situation. Det kræver proportionalitet i de grænselukninger, som vi ser gennemført lige nu i hele Europa. Alle lande holder heldigvis åbent for passage af gods og varer, men vi oplever restriktioner i forhold til den fri bevægelighed for transportarbejdere, der skal arbejde i andre EU-lande. ITD håber, at alle EU-lande vil følge Kommissionens anbefalinger. Det er vigtigt, at der ikke er restriktioner, der forhindrer den internationale transport på tværs af grænser. Det gælder også i forhold til at få transportmedarbejdere ind over grænserne, siger ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen.

Enkelte EU-medlemslande har indrettet deres grænselukninger på en måde, at transportarbejdere, der skal passere landet for at udføre vigtigt transportarbejde i et andet EU-land, ikke får lov til at passere.

- Lastbilchaufførerne er nu engang en nøglefaktor i forhold til at sikre forsyningssikkerheden i hele Europa, og fri bevægelighed for transportmedarbejderne er essentielt for at forhindre kapacitetsproblemer. Vi kan kun opfordre til, at alle lande følger de retninger, som EU-Kommissionen har udstukket – også i forhold til transportarbejderne, siger Carina Christensen.

Læs EU-Kommissionens retningslinjer for grænselukninger her: (engelsk)

Professional travel to ensure transport of goods and services should be enabled. In that context, the facilitation of safe movement for transport workers, including truck and train drivers, pilots and aircrew, across internal and external borders, is a key factor to ensure adequate movement of goods and essential staff.
Link

Kilde: ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.