Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Markant færre passagerer i den kollektive transport
NyhedTrafikselskaberne oplever i disse dage markant færre passagerer både i og uden for myldretiden. Det viser, at danskerne har lyttet til regeringens opfordringer, men mange af de passagerer, der er tilbage udfører samfundskritiske funktioner og har behov for at komme på arbejde. Transportministeren takker derfor lokoførere, togførere, buschauffører og alle andre, der er med til at holde den kollektive trafik kørende i denne tid.

Danskerne har lyttet til regeringens opfordringer om at bruge den kollektive trafik mindre for at begrænse risikoen for coronasmitte.

For eksempel var salget af DSB-billetter onsdag samlet set omkring 70 procent lavere end normalt, og tendensen var torsdag og fredag fortsat nedadgående. Der er endnu ikke samlede tal for antal rejsende i fjern- og regionaltog, men personalet melder om rigtig god plads til få rejsende både i og uden for myldretiden. Derudover oplevede Metroselskabet i myldretiden fredag morgen, at passagertallet var 81 pct. lavere end normalen.

Ligeledes ses der et markant fald i antal togpassagerer i de københavnske S-tog. Her var antallet af rejsende torsdag den 12. marts 2020 på 142.000, mens der torsdag ugen før var 373.000 rejsende. I myldretiden var der omkring 70 procent færre passagerer end normalt.

- Vi ser nu, at passagertallet i den kollektive trafik er faldet markant, og det viser, at borgerne har lyttet til regeringens opfordringer. Vi er afhængige af mange af de passagerer, der er tilbage, fordi de opfylder samfundskritiske funktioner. Det er vigtigt, at de kan komme til og fra arbejde. Derfor vil jeg gerne takke alle de lokoførere, togførere, buschauffører og alle andre, der hver dag udfører den samfundskritiske funktion, som det er at sikre, at den kollektive trafik fortsat kører i denne tid, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Kilde: Transport- og Boligministeriet


Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.