Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ITD - Den grænseoverskridende varetransport er udtaget indrejseforbuddet i Danmark
NyhedRegeringen har netop meldt ud, at der fra i morgen den 14. marts 2020 klokken 12.00 indføres indrejseforbud i Danmark. Det er vigtigt at understrege, at godstransporten ikke er omfattet, og den grænseoverskridende transport af varer ind og ud af Danmark er altså stadig er mulig. Indrejseforbuddet gælder foreløbig indtil den 13. april 2020.

For at understøtte et effektivt flow oprettes priority lanes til varetransport over grænsen.

- Det er afgørende for forsyningssikkerheden, at den grænseoverskridende varetransport er undtaget rejseforbuddet. Derfor er indretningen af indrejseforbuddet med undtagelse af varetransport klog og fornuftig. Vi hilser det velkomment, at regeringen vil sikre optimale arbejdsvilkår for transporterhvervet, og at der ikke indføres grænsekontrol af varetransporterne ved grænsekontrollen, og at lastbilchauffører ikke er omfattet. Vi må og skal kunne opretholde import og eksport for at sikre forsyningssikkerheden og for at understøtte dansk økonomi og danske arbejdspladser, siger ITD’s administrerende direktør, Carina Christensen.

Regeringen understreger, at indrejseforbuddet netop gennemføres under hensyn til opretholdelsen af de nødvendige forsyningskæder, og på en måde så de så vidt muligt ikke hindrer virksomhedernes muligheder for at modtage leverancer fra eller eksportere varer til udlandet.

Regeringens seneste tiltag sker ikke, fordi der er en øget fare, men for at neddrosle unødvendig rejseaktivitet og sikre, at de, der er nødt til at krydse grænsen, kan gøre dette sikkert.


Kilde: ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.