Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Antallet af postpakker gennem Toldstyrelsens pakkescannere er steget markant
NyhedEt øget antal postpakker fra udlandet har gjort, at Toldstyrelsen har oprustet på kontrollen af postpakker med bedre scannere og flere toldere. I 2019 var næsten 3,2 mio. postpakker igennem Toldstyrelsens pakkescannere.

Danskerne handler stadig mere og mere på internettet, og derfor er antallet af pakker, der kommer igennem toldkontrollen, også steget markant. I 2019 havde tolderne i alt knap 3,2 millioner postpakker igennem kontrolscannerne. Til sammenligning kontrollerede tolderne godt 1,7 millioner pakker i 2018, hvilket er en stigning på 86 pct. Over de sidste fem er antallet af postpakker der kommer igennem pakkescannerne steget fra ca. 91.000 pakker i 2015 til næsten 3,2 mio. i 2019.

- De seneste fem år har vi set en stor stigning i antallet af postpakker, der kommer til Danmark fra udlandet. Samtidig har vi fået flere toldere og bedre scannere, og derfor kan vi kontrollere mere, siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Preben Buchholtz.

Øget volumen og hit-rate

I 2017 fik Toldstyrelsen en ny pakkescanner i Det Internationale Postcenter. Scanneren kan røntgenscanne pakkerne fra flere vinkler, hvilket har øget både kvantiteten og kvaliteten af scanningerne betydeligt. Toldstyrelsen har i dag både stationære og mobile scannere, som er placeret ved forskellige grænseovergange i hele landet.

- Ved at kunne scanne postpakkerne fra to sider, er det blevet muligt for tolderne at identificere ulovlige varer med en større præcision. De nye scannere har med andre ord både øget volumen af kontrollerede postpakker og hit-raten på pakkerne, siger Preben Buchholtz.

Toldstyrelsen råder i dag over både stationære og mobile scannere, som er placeret strategisk ved forskellige grænseovergange, fx i lufthavne, færgehavne. Sidste efterår fik Toldstyrelsen desuden en mobil scanner, der foruden pakker også bliver anvendt til scanning af bagage og andet på Toldstyrelsens kontrollokationer.

Læs mere om Toldstyrelsens kontrol af postpakker her.

Kilde: Toldstyrelsen

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.