Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Blue Water Shipping og SpaceInvader vil gøre godstransporten grønnere
NyhedPræsenterede fælles klimasatsning for transportminister Benny Engelbrecht.

Godstransporten er en sektor, hvor der skal arbejdes ekstra hårdt og kreativt for at indfri Danmarks klimamål. De kommende anbefalinger fra regeringens klimapartnerskaber ventes derfor med spænding i transportsektoren. Allerede inden da har Blue Water Shipping og iværksættervirksomheden SpaceInvader dannet et klimapartnerskab og sætter dermed handling bag deres respektiver klimaambitioner. Med en række ’Go Blue’ initiativer vil Blue Water ikke alene forbedre eget miljø- og klimaaftryk og økonomiske bundlinje – men også deres kunders.

Fredag d. 6. marts besøgte transportminister Benny Engelbrecht Blue Waters terminal i Taulov for at møde de to klimapartnere og se deres fælles initiativ i drift.

Selv om både logoet og strategifarven er blå - er målet at blive grønnere og samtidig forbedre bundlinjen. Blue Water arbejder derfor intenst med at finde nye bæredygtige tiltag, både internt og til deres kunder. En af satsningerne er klimapartnerskabet med SpaceInvader, som har udviklet et transportsystem, der gør det muligt at fragte mere pallegods i hver lastbil ved hjælp af dobbeltstabling. Altså at pakke og stable pallegods både højere og mere optimalt og dermed komme den tomme luft til livs, som mange lastbiler kører rundt med, fordi det er udfordrende at stable højt og stabilt.

Mikkel Østergaard Kruse, Director Road Operations, og partnerskabsansvarlig hos Blue Water fortæller:

”Når vi kombinerer SpaceInvaders transportløsning med vores services, skaber vi meget konkrete gevinster for både miljøet, klimaet og transportøkonomien. Alle bundlinjer vinder. Det er det fantastiske ved partnerskabet. Hver eneste ekstra palle vi får med i forhold til status quo, er en gevinst. Vi kigger både på optimering af hub-til-hub transporter og på direkte kundeleveringer. Og vi har store forventninger til de perspektiver, der allerede nu tegner sig i samarbejdet.”

At omstille sig til øget bæredygtighed kræver ændret adfærd og tilvænning – ikke kun internt i Blue Water, men også hos kunderne, der skal have lyst og mod til at medvirke til at udvikle nye metoder og processer. Det kan være krævende at få igangsat nye tiltag i de daglige rutiner, men belønningen kommer i form af både reduceret klimapåvirkning og øget effektivitet.

Hos klimapartneren SpaceInvader ser man frem til at få det nye initiativ implementeret.

”For os er det en kæmpe cadeau og et vigtigt gennembrud, at en stor international operatør som Blue Water ser de muligheder og gevinster, der ligger i kapacitetsoptimering af godshåndtering. Vi har i flere år arbejdet hårdt på at få branchen til at tænke mere innovativt og til at turde prøve nye løsninger af. Det er nu lykkedes med Blue Water, fordi de er omstillingsparate, tør satse på ny innovation og er parate til at tilpasse deres drift," fortæller CEO i SpaceInvader, Steen Frederiksen.

Det nye klimapartnerskab blev skudt officielt i gang, da transportmininister, Benny Engelbrecht, fredag lagde vejen forbi Blue Waters godsterminal i Taulov. Her fik ministeren mulighed for at høre mere om partnerskabets visioner og mål og samtidigt få et konkret indblik i, hvordan kapacitetsoptimering med stor klimaeffekt fungerer i praksis. Sammen med repræsentanter fra transportbranchen deltog også Flemming Busch, Group CFO i Blue Water Shipping, i ministerens besøg, og også han ser spændende perspektiver – ikke mindst muligheden for at tilbyde grønne løsninger til selskabets kunder.

”Samarbejdet vi har præsenteret, er både spændende og nødvendigt for at drive innovation og forandring. Som branche må vi tænke ud af boksen, vise mod og ændre adfærd, så vi i fælleskab kan reducere klimaaftrykket uden det bliver konkurrenceforvridende. Kapacitetsoptimering bliver et ud af flere indsatsområder for os, og derfor er det vigtigt at vise transportministeren, hvordan vi bliver grønnere i praksis og hvad branchepotentialet er - ligesom kapacitetsoptimering bør være et politisk fokusområde i Danmarks klimaindsats."

Om partnerskabet

Blue Water Shipping og SpaceInvader har gennem de seneste måneder arbejdet på at etablere et samarbejde og partnerskab, som igangsætter en række konkrete initiativer i Blue Waters forsyningskæde, som en del af firmaets klimainitiativ ”Go Blue”. Formålet med partnerskabet er at idriftsætte SpaceInvader løsningen både i Blue Waters interne forsyningskæde og hos udvalgte kunder. Kapacitetsoptimeringen påvirker både klima- og miljøbundlinjen særdeles positivt, ligesom den er en god økonomisk case. Når mere gods kan fragtes optimeret med samme lastbil, er det både plads, penge og CO2 at spare. Hver en lastbiltur der kan spares væk - mærkes positivt på alle bundlinjer.

Kilde: SpaceInvader

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.