Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Positive effekter ved hurtigere oprydning efter uheld på motorvejene
NyhedVejdirektoratet har gennemført et pilotforsøg med oprydning efter uheld på Fynske Motorvej, som viser gode effekter af de afprøvede initiativer inden for nye løsninger med brug af materiel til oprydning, optimering af arbejdsgange ved uheld, tilstedeværelse af rette kompetencer på uheldsstedet og samarbejde.

Trafikken på motorvejene er steget med 39 procent siden 2010, og det medfører stigende gener for trafikanterne i form af trængsel og øget rejsetid. Det er baggrunden for, at transportminister Benny Engelbrecht ønsker at indgå en bred infrastrukturaftale, hvor vejudvidelser forventes at indgå, så der også i fremtiden er veje, som fremtidens grønne biler kan køre på. I mellemtiden mener ministeren, at vi skal kigge på, hvad vi ellers kan gøre for at frigive plads på vejene.

- Det er frustrerende for den enkelte trafikant at blive fanget i lange og uventede trafikkøer midt i en travl hverdag. Det tror jeg, at de fleste gerne vil slippe for. Derudover koster det rigtig mange penge for samfundet, når trafikanterne skal sidde i kø på grund af uheld på vejene. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan for at sikre, at spildtiden bliver så kort som mulig, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Ministeren ser positivt på resultaterne af et toårigt pilotforsøg på Fynske Motorvej, hvor Vejdirektoratet har afprøvet initiativer, der ved uheld kan reducere tidstabet og risikoen for ekstra uheld.

- Indsatsen for at rydde op efter uheld skal ske så hurtigt og effektivt som muligt samtidig med, at oprydningen selvfølgelig skal foregå på forsvarlig vis, udtaler transportministeren, som nu vil undersøge mulige finansieringsmuligheder til at fastholde og bygge videre på de gode erfaringer.

Fakta
•Vejdirektoratet igangsatte pilotforsøget i maj 2018 og har gennemført det i samarbejde med Rigspolitiet, Fyns Politi, de kommunale redningsberedskaber (Trekantområdets Brandvæsen og Beredskab Fyn), Region Syddanmark og Beredskabsstyrelsen.

•Forsøget viser gode effekter af de afprøvede initiativer inden for nye løsninger med brug af materiel til oprydning, optimering af arbejdsgange ved uheld, tilstedeværelse af rette kompetencer på uheldsstedet og samarbejde.

•Vejdirektoratets beregninger viser, at det samfundsøkonomiske tidstab ved trængsel i forbindelse med uheld på motorveje, er steget med 27 % fra 2016 til 2018, og at tabet udgjorde ca. 630 mio. kr. i 2018.

•Ud over konsekvenser i form af øget rejsetid, betyder uheldene også, at rejsetiden bliver mindre forudsigelig.

Hurtigere håndtering af uheld - Evaluering af pilotforsøg på Fynske Motorvej 2018-2019

Kilde: Transport- og BoligministerietDer er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.