Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
De første selvkørende busser kører nu i Danmark
NyhedDer er lagt op til en større folkefest, når transportminister Benny Engelbrecht i dag indvier og selv er med på den første tur med Danmarks første selvkørende bus.

Det er ikke hvilket som helst køretøj, Aalborg kan byde på fra i dag. Kommunen har som den første i landet fået tilladelse til at indføre en selvkørende bus på vejene.

- Det er ikke alene en stor dag for Aalborg Kommune og for aalborgenserne. Det er også en vigtig dag for hele landet. Vi er nu kommet så langt i den teknologiske udvikling, at vi kan rejse med førerløse busser. Det giver stof til eftertanke i forhold til den måde, vi ellers opfatter bustrafikken på herhjemme, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

Den nye selvkørende bus skal køre på en særligt udvalgt rute i den østlige del Aalborg by og vil være et tilbud til alle byens borgere og besøgende.

- Det er altid glædeligt, at der kommer flere kollektive transporttilbud til brugerne, men jeg hæfter mig særligt ved, at bussen oven i købet kører på el og ikke benzin. Det er prisværdigt, at Aalborg Kommune og HOLO ikke alene er fremsynede i forhold til teknologien, men samtidig har vores alvorlige klimaudfordringer for øje, når de udvikler og tilbyder nye måder at rejse på, forklarer ministeren.

Aalborg Kommunes tilladelse til at køre med selvkørende busser udløber i december 2021, men det er efterfølgende muligt at forlænge forsøget yderligere.


Kilde: Transport- og Boligministeriet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.