Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Udvalg frygter for passagerernes sikkerhed
NyhedTeknik- & Miljøudvalget frygter for togrejsendes sikkerhed, når tog inden længe - og over en lang periode - skal mødes på Haslev Station.

Sikkerhedsrisici for togrejsende ved Haslev Station får nu Teknik- & Miljøudvalget til at sende en kraftig appel til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen samt Folketingets Transportudvalg:

Noget skal gøres nu for at løse en potentielt alvorlig situation på stationen.

Teknik- & Miljøudvalget udtrykker stærk bekymring for togpassagerernes sikkerhed, når der i den kommende tid kommer til at passere flere tog, som skal mødes på stationen.


Overgangene på Haslev Station udgør en risiko, og begge overgange er i top 15 over overgange i Danmark med den højeste risiko, fremgår det af en 2018-rapport fra Banedanmark.

Rapporten er skrevet med udgangspunkt i den nuværende togdrift og tager derfor slet ikke højde for den øgede risiko der vil komme, når togdriften ganske snart ændres.


Det er netop den ventede, øgede togdrift, som især vækker Teknik- & Miljøudvalgets bekymring. Udvalgets medlemmer frygter ganske enkelt, at der vil opstå livsfarlige situationer.


Fra 28. marts til 29. november foretager Banedanmark sporarbejde mellem Ringsted og Næstved, og trafikken lægges om fra Sydbanen til Lille Syd. Det betyder flere tog og en ændret køreplan, så togene fra begge sider mødes på Haslev Station.

Samtidig kan det ikke garanteres at nogle tog ikke vil være længere end perronerne, og derfor holder hen over sporovergangene, så overgangene er spærret.


Faxe Kommune har ikke med sikkerhed kunnet få oplyst i hvor stort omfang der også ledes gennemkørende tog og godstog igennem Haslev. Gennemkørende tog har tilladelse til at køre med en hastighed af 120 km/t igennem byen.

Haslev Station oplevede en tilsvarende omlægning af togtrafikken i en kort periode i foråret 2019, hvor antallet af indberetninger af hændelser kategoriseret som "nærved påkørsler" steg.

Det er Banedanmark som modtager indberetninger fra lokoførerne, og det er Banedanmark som har ansvaret for sikkerheden i disse overgange.

Kilde: Faxe Kommune

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.