Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Disse ting koster når bilen skal sælges + 5 tips til vedligeholdelse
NyhedEn ny bil taber knap halvdelen af sin værdi de første tre år, men god vedligeholdelse kan reducere tabet, forklarer Applus Bilsyn og Bilbasen. Se hvordan du bedst muligt vedligeholder bilen.

En af de allerstørste udgiftsposter på bilen er den, som de fleste helst ikke lægger mærke til. Det handler selvfølgelig om bilens værditab.

I gennemsnit mister en bil, ifølge Bilbasen, det første år 20 procent af sin værdi, og 45-48 procent, afhængigt af bilmodellen, de første tre år. Størstedelen af værditabet skyldes bilens alder, og antallet af kilometer den kører. Des ældre bilen er, og des flere kilometer den lægger bag sig, des mere bliver den naturligvis slidt og mister værdi.

Pas servicebogen og undgå rust
Men er der slet ikke noget, man kan gøre som bilejer for at minimere værditabet?

Jo, det er der, forklarer Applus Bilsyn. Faktisk en del.

- Hvert år syner vi 500.000 biler over hele landet. Biler, som løbende bliver vedligeholdt, har et markant mindre værditab end biler, der ikke vedligeholdes ordentligt. Vedligeholdte biler er og ser mindre slidte ud. Det bemærker køberne.

- Passer man sin servicebog, har man færre rustskader, som giver et ekstraordinært værditab på bilen. Med rust følger meget dyre reparationer, siger kvalitetschef hos Applus Bilsyn, Paul Christensen.

Ingen smøger og våd hund
Den vurdering deler man også hos Bilbasen, Danmarks største online bilforhandler. Ifølge markedsanalytiker Jan Lang er der herudover tre ting, som koster på salgsbundlinjen.

Ikke overraskende ligger rygning på en klar førsteplads. Lugter bilen af nikotin, kan det sagtens koste 10.000-15.000 kr. på salgsprisen.

- En bil skal være lækker og indbydende, og det er en rygerbil ikke. Det samme gør sig gældende med en rigtig hundebil, som lugter af våd hund. Typisk påfører det et værditab på cirka 5.000 kr. I begge tilfælde kan det være en rigtig god idé - før bilen skal sælges - at fjerne lugtgenerne og vaske bilen grundigt indvendig. Men det er ikke sikkert, at lugten kan fjernes helt. Børnesæder med madpletter på sæderne og stenslag i lakken, der ikke er blevet lukket, kan også koste nogle tusinde kroner i værditab, fortæller Jan Lang, der anbefaler at se på den bil man vil sælge med en købers øjne. Jo mere rengjort og klargjort bilen er, jo nemmere er den at sælge – endda til en højere pris.

Vedligeholdelse: Sådan reducerer du bilens værditab
1. Følg servicebogen. Sørg for at din bil overholder tidsfristerne i servicebogen. Med en løbende service undgår du, at bilen slides unødigt, fordi begyndende slid eller skader repareres, før de udvikler sig til alvorlige fejl.

2. Undgå rust. Rustreparationer er nogle af de allerdyreste på bilen. Rustbeskyt som minimum bilen hvert andet år efter dens sjette køreår. Vask selv bilen hyppigt og fjern fugt og snavs, som ofte gemmer på rust. Især undervognen, skærme, hjulophæng, vanger og steder, hvor metallet er bukket og nittet sammen er udsatte.

3. Fjern lugtgener. Har du røget i bilen eller haft kæledyr, så brug en luftrenser som du kører igennem ventilationsanlægget. Typiske fjernes de værste lugtgener.

4. Udbedr lakskader. Ved mindre ridser i lakken er det god idé hurtigt at lukke lakken med en lakstift med det samme, fordi rust ikke får mulighed for at udvikle sig. Bilens lak fremstår også pænere.

5. Lyt efter mislyde i motoren. Lyder motoren, eller bilen for den sags skyld, anderledes, så få den kontrolleret i din synshal eller mekaniker. Fejl i gearet, motoren og på bremserne kan være alvorlige og skal tages i opløbet. Hold desuden øje med oliespild (og oliestanden), slør og for meget bevægelighed i styretøjet, bremseproblemer og lygtefejl.


Kilde: Applus Bilsyn
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.