Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
En vinter uden sne - men dobbelt så mange fritrækninger
NyhedAutoredderne hos SOS Dansk Autohjælp har ikke trukket mange biler fri af snedriver denne vinter. Til gengæld har vejhjælpen hjulpet bilister fri af mudder dobbelt så mange gange som sidste vinter.

Vinteren 19/20 går over i historien som den varmeste og næst-vådeste, der nogensinde er målt, oplyser DMI. Særligt februar har været regnvåd og slog rekord som den mest regnfulde februar nogensinde. Det har sat sit præg på rabatter, grusveje og parkeringspladser.

De første to måneder af 2020 har SOS Dansk Autohjælp assisteret med fritrækning af biler mere end 2.800 gange. Det er mere end dobbelt så mange i forhold til samme periode sidste år. Den våde vinter har gjort grus-parkeringspladser, rabatter, markveje og skovstier så bløde, at bilerne sidder fast og har brug for professionel assistance til at komme fri igen.

- Hvad vi ikke har haft af sne, har vi fået i vand. Det, der er bemærkelsesværdigt i år, er at folk sidder fast på steder, hvor de tidligere har kunnet køre og parkere helt uden problemer, siger Sven Riggelsen, der er vagtchef hos SOS Dansk Autohjælp på Fyn.

Pas på med at komme for langt ud i rabatten

Den rekordvåde vinter har betydet rigtig mange assistancer til bilister, der sidder fast i mudder. Og det er ikke kun markveje, skovstier og grus-parkeringspladser, der volder problemer. Rabatterne ved landevejene er så våde og bløde, at det hurtigt ender galt, når man trækker ud for at passere en modkørende bilist:

- Rabatterne er ekstremt bløde. Man skal ikke ret langt uden for asfalten, før man synker i og sidder fast, siger Sven Riggelsen, der opfordrer til, at man sætter farten ned og er påpasselig med ikke at komme for langt ud, når man skal passere modkørende på smalle landeveje.

SOS Dansk Autohjælps gode råd:
•Tænk over, hvor du parkerer. Grus og jord er ekstrem blød og våd efter mange måneders nedbør.
•Tag dig i agt for grusveje, markveje og skovstier - også selv om det er steder, du har kørt før.
•Vær forsigtig med at komme ud i rabatten, når du passerer modkørende på smalle landeveje.

Kilde: SOS International DK A/S
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.