Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Nyeste artikler
DTL Magasinet
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Folketingsbeslutning kan sætte turbo på grøn omstilling af transporten
NyhedEt bredt flertal i Folketinget har med vedtagelsen af lovforslaget V 56 i dag besluttet, at der skal præsenteres en langsigtet plan til sikring af alternative drivmidler efter 2020 med fokus på CO2-fortrængning. Forhandlingerne påbegyndes allerede inden sommerferien.

Beslutningen vækker stor begejstring hos Drivkraft Danmark, der blandt andet er brancheorganisation for raffinaderierne og tankstationerne i Danmark:

”Udmeldingen fra Folketinget varsler helt nye tider for tilgangen til grøn transport. Et CO2-fortrængningskrav vil i modsætning til det nuværende iblandingskrav for alvor åbne op for paletten af grønne løsninger. Med fokus på klimapåvirkning frem for iblanding vil teknologier som el, brint, biogas, biobrændstoffer og elektrofuels konkurrere om at levere de ønskede CO2-reduktioner og dermed sikre en omkostningseffektiv omstilling af transporten”, siger Jacob Stahl Otte, direktør i Drivkraft Danmark

Drivkraft Danmark fremlagde i efteråret 2019 en 2050-plan for omstilling af transporten. Planen havde netop fokus på, at der i lovgivningen bør stilles krav til CO2-fortrængning frem for iblanding. Planen har været vigtigt inspirationskilde til beslutningen og fokuserer på den del af transporten, der ikke elektrificeres med elbiler:

Imens elbiler har fyldt rigtig meget i debatten i de senere år, oplever vi, at der har været alt for lidt fokus på den del af transporten, som ikke elektrificeres med batterier. Selv med en million elbiler vil der nemlig stadig køre godt to millioner personbiler rundt med forbrændingsmotorer i 2030. De skal naturligvis også gøres grønnere sammen med den tunge transport. Det vil klimakrav til brændstofferne levere.”

I modsætning til andre brancher ønsker Drivkraft Danmark, at der i lovgivningen stilles krav til leverandørerne af energi til transport:

For os er det ikke så vigtigt om danskerne kører på el, brint biobrændstoffer i fremtiden. For os er det vigtigt, at vi reducerer transportens klimapåvirkning, og at det sker så omkostningseffektivt som muligt. Derfor har vi bedt politikerne om teknologineutrale krav til markedet, så investorer, leverandører og forbrugere får et klart signal om fremtiden. Med udmeldingen i dag, ser det ud til, at vi er kommet et afgørende skridt videre.

Kilde: Drivkraft Danmark

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.